| 
 
 
 | 
Fırında Beşamel Soslu Tavuk | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182823 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2025 
79 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram tavuk göğsü veya but (kuşbaşı doğranmış)
 
1 adet soğan (doğranmış)
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 adet yeşil biber (isteğe bağlı)
 
1 adet kırmızı biber (isteğe bağlı)
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı kekik
 
Beşamel sos için:
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
Üzeri için:
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın ve doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
 
Ardından tavukları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
 
Tavuklar yumuşayınca doğranmış biberleri ve baharatları ekleyin, birkaç dakika daha soteleyin.
 
Ocaktan alıp bir fırın kabına aktarın.
 
Küçük bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.
 
Üzerine sütü azar azar ekleyerek sürekli karıştırın.
 
Kıvam aldıktan sonra tuz ve karabiber ekleyerek ocaktan alın.
 
Hazırladığınız beşamel sosu tavukların üzerine dökün ve kaşıkla güzelce yayın.
 
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyip kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
 
Fırından çıkan yemeği birkaç dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Beşamel Soslu Fırın Tavuk | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99270 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2014 
2,731 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 ADET TAVUK GÖĞSÜ
 
2 ADET HAVUÇ
 
1 ADET PATATES
 
BİRAZ BEZELYE
 
BİRAZ MISIR
 
2 YEMEK KAŞIĞI UN
 
2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
 
2 BARDAK SÜT
 
BİR TUTAM TUZ
 
BİR TUTAM KARABİBER
 
 
ÖNCELİKLE HAVUÇ VE PATATESİ KÜP KÜP KESİP BEZELYE VE MISIRI İLAVE EDİP HAFİF YUMUŞAYANA KADAR HAŞLAYALIM. DAHA SONRA TAVUK GÖĞSÜNÜ KÜP ŞEKLİNDE KESİP TAVADA BİRAZ SOTELEYELİM. TUZ VE KARABİBER EKLEYİN. BİR TENCEREDE BEŞAMEL SOSUMUZU YAPMAYA BAŞLAYALIM MARGARİNİMİZİ TENCEREDE ERİTİP İÇİNE UNUMUZU İLAVE EDELİM. BİRAZ KAVURDUKTAN SONRA AZAR AZAR UN TOPAKLANMAYACAK ŞEKİLDE SÜTÜMÜZÜ İLAVE EDİP MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR KARIŞTIRARAK PİŞİRELİM. BİR BORCAMA YADA KABA TAVUKLARIMIZI YERLEŞTİRELİM ÜSTÜNE HAZIRLADIĞIMIZ GARNİTÜRÜDE İLAVE EDİP ÜZERİNE BEŞAMEL SOSUMUZU DÖKELİM ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM. İSTEYEN ÜZERİNE KAŞAR İLAVE EDEBİLİR.
  
 | 
Fırında Beşamelli Tavuk | 
  | 
Işıl 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 22.05.2009 
Mesajlar: 4 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36779 
Gönderme Tarihi: 22.May.2009 
4,497 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tavuk göğüs (kemikli)
 
2 tavuk but
 
1 kutu konserve garnitür
 
1 fincan un
 
50 gr magarin
 
1/2 litre süt
 
tuz, karabiber
 
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşa
 
 
Tavuklar yıkanıp bir tencereye alınır. Üzerine su ve tuz eklenerek haşlanır. Haşlanan tavuklar soğuduktan sonra ince ince didilir. Suyu süzülmüş konserve garnitürle karıştırılır. Bir tencerede margarin eritilir, un eklenir ve hafifçe kavrulur. Kavrulan una 1/2 litre ılık süt azar azar karıştırılır. Süt eklenirken karılım karıştırılmaya devam edilmelidir. Orta ateşte beşamel sos koyulaşıp kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edilir. Ocaktan alınan sosa tuz ve karabiber eklenir. Sosun bir kısmı cam bir fırın tepsisinde tavuklarla karıştırılır. Tepsiye yayılır. Kalan sos tavulu karışımın üzerine dökülür, fırına verilir. 180 derece fırında 30 dakika pişirilir. Fırından almadan 4-5 dakika önce rendelenmiş kaşarlar serpilir. Fırından çıktıktan sonra 5 dakika beklenir, servis yapılır.
 
 
 ML® Fırında Soslu Tavuk için tıklayın
 
  
 | 
Fırında Beşamel Soslu Tavuk | 
  | 
Bayram 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2005 
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2108 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006 
7,410 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr tavuk eti (göğüs)
 
750 gr havuç
 
750 gr patates
 
750 gr bezelye
 
Beşamel sos için:
 
1 litre süt
 
1,5 çorba kaşığı köri (baharat)
 
1 su bardağı un 
 
150 gr  margarin
 
Karabiber
 
Tuz
 
200 gr kaşar peynir
 
 
Patatesleri ve havucu küp küp doğrayıp haşlayın. Tavuğu haşlayıp didikleyin, bezelye konserve ise haşlanmasına gerek yok. Bu malzemelerin hepsini harmanlayıp bir kapta bekletin.  
 
Beşamel sosun yapılışı:
 
Tencereye yağı koyun unu da ilave edip kavurun, sütü yavaş yavaş ilave edin karıştırarak top olmasını önleyin. Köriyi, karabiberi, tuzu ilave edin ve karıştın 5 dakika bu şekilde pişirin. Beşamel sosunu daha önce hazırlamış olduğunuz karışıma dökün. Bir tepsiye karıştırıp yayın. Üzerine kaşar peynirini rendeleyip daha önce kızdırmış olduğunuz fırına koyun ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |