Kısa URL: https://ml.md/lc172209
Gönderme Tarihi: 22.May.2023
115 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kilo ıspanak
1 orta boy soğan
Yarım yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy patates (Haşlanmış)
1 orta boy havuç (Rendelenmiş)
Tuz
Karabiber
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Ispanağı temizleyip irice doğrayalım. Önce yemeklik doğradığımız soğanı zeytinyağıyla birkaç dakika kavuralım. Ardından salçayı ilave edelim. Birkaç kez çevirelim. Son olarak ıspanağı katalım. Suyunu salıp sonra çekene kadar orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirelim. Tuz ve karabiberi ilave edelim. Kendi halinde ılımaya bırakalım. Beşamel sos için erittiğimiz tereyağında unu birkaç dakika kavuralım. Sütü yavaş yavaş ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Tuz ve karabiberi ilave edelim. Ocaktan alalım. Haşlanmış patatesi irice ve yassı şekilde doğrayalım. Havucu irice rendeleyelim. Bu iki sebzeyi pişmiş ıspanak ile iyice karıştıralım. Küçük boy dikdörtgen fırın kabına sebze karışımını yayalım. Üzerine beşamel sosu dökelim. En üste de rendelenmiş kaşar peynirini serpelim. Hafif ısıtılmış fırında 180 derecede alt üst pişirme ayarında 20 dakika üzeri kızarana dek pişirelim. 10 dakika da sadece üst pişirme ayarında üzerini kızartalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc74718
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2012
4,245 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg ıspanak
1 adet kurusoğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 tereyağı
5 çorba kaşığı un
2 sıcak süt
5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Ispanakların kök kısımlarını kesip atın. Yapraklarını yıkayın ve süzün. Soğanı soyup kıyın. Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp soğanı ekleyin ve şeffaflaşana kadar kavurun. Ispanakları ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Arada bir karıştırarak ıspanaklar suyunu bırakana kadar pişirin.Bir fırın kabını yağlayın. Ispanağın suyunu süzdükten sonra kabın içine yayın. Fırını 180 derece ısıtın.Sosunu hazırlamak için, bir sos tavasında tereyağını eritip unu ekleyin ve sürekli karıştırarak hafif ateşte rengi sararıncaya kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyip koyulaşana kadar karıştırın. Ocaktan alıp içine rendelenmiş kaşarı ilave edin ve karıştırın. Peynirli beşamel sosu ıspanağın üzerine yayıp kalıbı fırına verin.isterseniz hazır beşamel sosta kullanabilrisiniz. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.