|
Fırında Barbunya |
 |
önem
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.04.2017
Mesajlar: 22 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc124528
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2017
980 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
1 Kg barbunya önceden haşlanmış
1 adet büyük soğan
4 adet orta büyüklükte domates
1 adet küçük kare şeklinde doğranmış patates
1 adet küçük kare şeklinde doğranmış havuç
100 gr sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Maydanoz
Haşlanmış barbunya ve diğer tüm malzemeler fırın tepsisine konularak karıştırılır. Universal Programda 100 derecede 30-35 dak. pişirilir.
|
Fırında Barbunya |
 |
Vanya Dayı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.02.2014
Mesajlar: 36 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc129524
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2017
751 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 g barbunya
1 soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4~5 diş sarımsak
1 kırmızı kapya biberi
1 yeşil biber
7~8 kestane mantarı
5~6 yaprak pazı
100 g rendelenmiş kaşar peyniri
4~5 dal maydanoz
Barbunyayı hafif diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün. Piyazlık doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Ezdiğiniz sarımsak, küp doğradığınız biberler, süzdüğünüz barbunya ve mantarları ilave edip 7-8 dakika daha soteleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Pazı yapraklarını sıcak suya batırıp hafif yumuşatın ve hafif yağladığınız bir fırın kabının tabanına kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin. Ilınan barbunyalı harca kaşar peyniri ve ince kıydığınız maydanozları ilave edip karıştırın. Barbunyalı harcı pazı yapraklarının üzerine alın ve sarkan yapraklar ile üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

|
|