|
|
Portekiz Tarzı Fırında Balık |
|
zehra mardin
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.02.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc131870
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2018
1,282 defa indirildi / yazdırıldı
|
Avrupa Birliği Bakanlığı
Avrupa'yı Masanın Etrafında Buluşturmak
Taze ya da dondurulmuş 1 balık
1 ince dal maydanoz
2 diş sarımsak
1 büyük soğan
1 tatlı biber
1.5 dl zeytinyağı
750 gr sulu domates
1 defneyaprağı
1 kg patates
Balıkları yıkayın ve temizleyin (içini ve kılçıklarını çıkarın). Limon suyu, tuz ve biberle balığı çeşnilendirin ve balığın karışımı çekmesi için birkaç saat bırakın. Doğranmış sarımsak ve ince dilimlenmiş soğanı zeytinyağıyla birlikte bir tencerede kavurun ve düşük ısıda pişmeye bırakın. Doğranmış tatlı biberi ve defneyaprağını ilave edin. Karışım sararmaya başladığında kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve ince ince dilimlenmiş domatesi ekleyin. Biberle çeşnilendirin ve 3-5 dakika kısık ateşte pişirin. Sonra bir kenara koyun. Balığı kızartma tepsisine yerleştirin, zeytinyağıyla yağlayın. Patatesleri soyun, kalın yuvarlak dilimler halinde doğrayın ve balığın yanına yerleştirin. Hazırladığınız soğanlı yahniyi balık ve patatesin üzerine dökün, 20-40 dakikafırında pişirin.
|
Fırında Balık (Portekiz) |
|
liliş
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.10.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc18482
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2007
2,398 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik
1 kilo haşlanmış patates,
2 büyük beyaz soğan (500 g),
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 kilo büyük dil balığı,
tuz,
akbiber,
200 ml krema,
1 yemek kaşığı tereyağı.
Soğumuş patatesleri soyup dilimleyin. Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın, soğanları atın ve yaklaşık 3 dakika pembeleştirin.
Balık filetolarını soğuk su ile yıkayın, kağıt havlu ile kurutun ve 3 x 3 cm büyüklüğünde kesin. Patateslerin yarısını yağlanmış bir payreks kabına koyun, tuz ve akbiber ekin, balık küplerinin yarısını patateslerin üstüne koyun, soğanların üzerine yayın, kalan balığı ve patatesleri koyun, tekrar tuz ve biber ekin, kremayı dökün, tereyağı küçük parçalar halinde üzerine oturtun. Fırını 225 derecede (gazlı fırın 4) ısıtın. Yemeği yaklaşık 25 dakika pişirin.
|
|
Fırında Balık (Portekiz) Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri
|
|