| 
 
 
 | 
Fırında Baharatlı Patates | 
  | 
rukiyem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.11.2012 
Mesajlar: 97 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83769 
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2012 
1,991 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Patates (soyulmuş, iri doğranmış, ve iyice kuru hale getirilmiş)
 
2 kaşık zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Toz kırmızı biber
 
İsteğe bağlı taze kekik ya da biberiye
 
 
Bir fırın tepsisini önceden yaklaşık 190 derece fırında ısıtın: (patateslerinizin yapışmaması için bu önemli, altına yağlı kağıt da koyabilirsiniz) Derin bir kase içine patatesleri, baharatları ve zeytinyağını ilave edin ve elinizle karışım patateslerin her yerine değecek şekilde iyice ovalayın. Patatesleri önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 50 dakika nar gibi olana dek pişirin.
  
 | 
Fırında Baharatlı Patates | 
  | 
Ağabey 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152029 
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2020 
527 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet büyük boy patates
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
 
2 diş rendelenmiş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
2 dal biberiye
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Bir kabın içerisine tuz, kırmızı biber, sarımsak, kekik, taze biberiye, karabiber ve zeytinyağı alınır. Bütün malzemeler çırpıcıyla karıştırılır.Patatesler soyulur ve yıkanır. Elma dilimi şeklinde kesilir. Tepsiye pişirme kağıdı serilir ve hazırladığımız baharatlı karışım üzerine eklenir. Her yerine gelecek şekilde dağıtılır. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Fırında Baharatlı Patates | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155041 
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2020 
1,577 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adetorta boy patates
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
2 dal biberiye
 
2 diş rendelenmiş sarımsak
 
1 çay kaşığı tuz
 
Servisi için:
 
4 daltaze kişniş
 
 
Patatesleri elma dilimi halinde kesin ve geniş bir karıştırma kabına aktarın.
 
Patates dilimlerini zeytinyağı, toz kırmızı biber, kekik, biberiye, rendelenmiş sarımsak ve tuz ile karıştırarak harmanlayın.
 
Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine baharatlı patatesleri yayın.
 
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25- 30 dakika kızarana kadar fırından yükselen mis gibi kokuyu içinize çeke çeke bekleyin.
 
Taze kişnişleri incecik kıyın. Servis tabağına aldığınız baharatlı patateslerin üzerine serpiştirdikten sonra ılık olarak servis edin.
 
 
Not: Patatesleri fırın tepsisine tek kat olacak şekilde dizmeye özen gösterin. Aksi takdirde bazıları çıtır bazıları yumuşak kalacaktır.
 
 
 
  
 | 
Fırında Baharatlı Patates Dilimleri | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183183 
Gönderme Tarihi: 24.May.2025 
77 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet orta boy patates
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı sarımsak tozu (veya 1 diş rendelenmiş sarımsak)
 
Tuz, karabiber
 
Servis için:
 
Yoğurtlu sos, ketçap veya acı sos
 
 
Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesin (elma dilimi formu önerilir).
 
Zeytinyağı, toz biber, kekik, sarımsak, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın.
 
Patates dilimlerini bu karışıma ekleyin ve iyice harmanlayın.
 
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine patatesleri tek sıra halinde dizin. 200°C önceden ısıtılmış fırında 25–30 dakika pişirin.
 
Son 5 dakikada fırının ızgara ayarını açarak üstlerinin kızarmasını sağlayın.
 
Yanında yoğurtlu dip sos ya da ev yapımı ketçapla servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |