| 
 
 
 | 
Fırında Baharatlı Kaşarlı Patlıcan Dilimleri | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105092 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2015 
1,937 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet tombul patlıcan
 
3 yemek kaşığı margarin
 
Yarım su bardağı domates sosu
 
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
 
2 diş kıyılmış sarımsak
 
1 tatlı kaşığı kuru kekik
 
Tuz
 
Karabiber
 
Biraz kıyılmış (kekik, maydanoz karışımı)
 
Yarım su bardağı lor
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
 
 
Patlıcanları uzunlamasına dilimler halinde kesin, tuzlu suda 10-15 dk bekletip, süzüp kurulayın.
 
Fırını 200 derecede ısıtın.
 
Patlıcanları fırın tepsisine dizin, üzerine tuz ve karabiber ekleyin.
 
3 yemek kaşığı margarini eritip patlıcanların üzerine gezdirip fırına verin.
 
20 dk yumuşayana kadar pişsin.
 
Bu arada, fesleğen, sarımsak ve kekik ile domates sosunu tavaya alıp pişirin.
 
Patlıcanların üzerine bu sotan biraz koyun.
 
Üzerini lorla kaplayın.
 
Kaşar peynirini de birazcık kıyılmış maydanoz, kekikle karıştırıp en üste yayıp, tekrar fırına verin.
 
5-6 dk daha peynir eriyene kadar kalsın.
 
Servis tabağına alıp makarnanın ve domates sosunun yanında servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Fırında Patlıcan Dilimleri | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164470 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2022 
393 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bostan patlıcanı
 
Domates
 
Sarımsak
 
Taze soğan
 
Fesleğen
 
Maydanoz
 
Taze kekik
 
Kaşar peyniri
 
Tuz
 
 
Patlıcanlar yıkanıp, 2 cm. kalınlığında kesilir. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik ile ovalanır.
 
Ayrı bir kapta 2 adet ufak ufak doğranmış domates, 2 diş sarımsak, doğranmış taze soğan, fesleğen, maydanoz ve taze kekikten oluşan karışım hazırlanır.
 
Fırın tepsisine önce fırın kağıdı sonra patlıcan dilimleri dizilir. Daha sonra patlıcanların üzerine hazırladığımız harcı bolca süreriz.
 
200 derecede ısıda pişirilir. Arzu edilirse çıkarmaya yakın kaşar rendelenir. Yaklaşık 10, 15 dakika sonra fırından alınır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |