| 
 
 
 | 
Fırında Alabalık | 
  | 
müberra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2010 
Mesajlar: 41 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46750 
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2010 
6,864 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo alabalık
 
4 baş soğan
 
2 çorba kaşığı yağ
 
domates salçası
 
1 kepçe etsuyu
 
Tuz
 
Biber
 
 
Temizlenmiş balığı uzunlamasına keserek kılçıklarını çıkarınız. İkişer parmak kalınlığında dilim dilim kesiniz. Ceviz büyüklüğündeki soğanları doğrayıp aralarına serpiştiriniz, üzerlerine birer parça tereyağı domates salçası, bir kepçe etsuyu, tuz, baharat ekip harareti orta derecede fırına sürünüz, arasıra suyunu üzerine getirerek pişiriniz. Biraz suluca olmasını isterseniz sıcak etsuyu koyunuz. Pişince sıcak sıcak servis yapınız.
 
 
 
 
Fotoğraf "oya tunç" tarafından gönderildi. 02.11.2015
  
 | 
Fırında Alabalık | 
  | 
çiçekçi kız 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.12.2010 
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75358 
Gönderme Tarihi: 01.May.2012 
4,386 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet orta boy alabalık
 
3 adet orta boy soğan
 
5- 6 adet yesıl bıber
 
4 adet dometes
 
1 yemek kaşıgı salça
 
2 yemek kasıgı sıvı yağ
 
3 adet limon
 
Tuz
 
Pulbiber
 
 
Derince bir kaba salça, yağ, limonun suyunu, tuzunu, pulbıberi eklenip karıştırılır. Yıkanan balıklar bu harca ilave edilir. Karışım bır saat dinlendirilir .Fırın tepsisine halka halka kesilmiş soğanlar sizilir. Üzerine biberler dilimlenir ve  soslanmış balıklar tek tek dizilir. En üste dometesler dılımlenır.ve en son lımonlarıda ekledıkten sonra fırına verılır.30 dk önceden ısıtılmıs fırında pistıkden sonra servis edilir.
  
 | 
Fırında Alabalık | 
  | 
dozer 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 12.05.2014 
Mesajlar: 19 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98187 
Gönderme Tarihi: 13.May.2014 
2,965 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet alabalık
 
1 tutam kekik
 
1 çay kaşığı tuz
 
t atalı kaşığı toz kırmızı biber
 
50 gr tereyağı
 
 
Alabalıkları 2 bölüp yıkayalım tuz kekik ve kırmızı biberle harmanlayıp fırın tepsisine dizip üstüne tereyağını küçük parçalara bölüp üstüne koyalım 180 derece fırında kızartalım.
  
 | 
Fırında Alabalık | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156755 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2021 
569 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kişi sayısına göre alabalık
 
1 adet domates
 
1 adet soğan
 
2-3 diş sarımsak
 
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Karabiber
 
Tuz
 
Kekik
 
Pul biber
 
 
Domates, soğan, sarımsak küçük küçük kesilir.
 
Karabiber tuz kekik zeytinyağı ile harmanlanır.
 
Borcama konulur.
 
Üzerine temizlenip yıkanmış balıklar dizilir.
 
Her balığın içine ve üzerine de tuz serpilir.
 
Balıkların üzerine karabiber ve pul biber serpilir.
 
Her balığın üzerine, 1,5 çay kaşığı kadar tereyağı koyulur.
 
200 derecede üzeri açık olarak pişirilir.
 
Suyunu çekip, balıklar kızarana kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Fırında Alabalık | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158471 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2021 
436 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet alabalık
 
2 adet kuru soğan
 
4 yemek kaşığı zeytin yağı veya isteğe bağlı Ayçiçek yağı kullanabilirsiniz.
 
Yarım tatlı kaşığı nane
 
Yarım tatlı kaşığı kekik
 
Yarım tatlı kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
 
1 adet portakal
 
 
Alabalıkların iç kısımlarını temizleyelim ardından balıkların içerisini yıkayalım.
 
İçerisindeki fazla suyu süzdürün.
 
Karın kısmından balıkları yaralım.
 
Tam olarak ortadan ikiye kesmeyelim.
 
Kuru soğan ve portakalları ince dilimler halinde kesin.
 
Bir kap içerisinde nane, kekik, pul biber, tuz, taze çekilmiş karabiber ve Ayçiçek yağını karıştırın.
 
Bir şekilde sos hazırlayın.
 
Balıkların boyuna göre büyük boy yağlı kâğıt serin fırın tepsisine.
 
Balıkların iç kısmını hazırladığınız sosla yağlayın.
 
Üzerine portakal ve soğanları koyun.
 
Sosla bir güzel yağlayıp, yağlı kağıtlara bir güzel sarın.
 
Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 30 dakika kapalı halde pişirelim daha sonra yağlı kâğıttan çıkaralım 20 dakika üzeri kızarana kadar üzeri kızarana kadar pişirelim.
 
 
Not: Balıkların lezzetli olması için temizlenen balıkların suyunu tamamen süzülmelidir. Fansız programda uzun sürede pişirmek balık etlerinin marine olmasında etkilidir.
 
 
 
  
 | 
Fırında Alabalık | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170350 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2023 
410 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Domates 1 Adet
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Biberiye 1 Tutam
 
Defne Yaprağı 2 Dal
 
Karabiber 1 Tutam
 
Maydanoz 1 Dal
 
Tereyağı 1 Çay Kaşığı
 
Sivri Biber 1 Adet
 
Limon 1 Dilim
 
Alabalık 1 Adet
 
COOK Streç Film (10m) 1 Adet
 
Kuru Soğan 1 Adet
 
 
COOK Alüminyum Folyo 10m ' yi tepsiye ser. Temizlenmiş alabalığı yerleştir. Biberiye, karabiber, tuz, defne yaprağı, tereyağ, domates, soğan, sivribiber balığın üzerine koy ve COOK Alüminyum Folyo 10m ' yle ambalaj yapılırcasına sar. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dk. pişir. Piştikten sonra paketi aç ve limon, maydanoz ile servis yap.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |