| 
 
 
 | 
Fırın Kebabı | 
  | 
Berat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.08.2007 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17350 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2007 
7,502 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarımşar kg. dana ve koyun kıyması, 
 
1 adet orta boy soğan, 
 
yarım su bardağı bulgur, 
 
1 çorba kaşığı kuşüzümü, 
 
1 çorba kaşığı çamfıstığı, 
 
yeteri kadar gömlek yağı.
 
Süslemek için: Dereotu ve mantar
 
 
Bir kap içerisinde köfteyi hazırlamak için kıymayı, rendelenmiş soğanı, bulguru kuşüzümünü ve çamfıstığını iyice yoğurun. Yoğurduktan sonra I 100'er gr.'lık köfteler hazırlayıp gömlek yağına sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
 
Fırında 20 dakika kadar pişirdikten sonra dereotu ve mantarla süsleyip servis yapın.
  
 | 
Fırın Kebabı | 
  | 
Seval Hoşgör 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.12.2006 
Mesajlar: 52 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9906 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006 
3,218 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarı yağlı bayat koyun etini lokma lokma doğrayıp kaba koyunuz. Üzerine halka halka iki soğan, beş altı domates doğrayınız, tuz ve baharat ekiniz, domatesler kayboluncaya kadar oğunuz. Yemek sahanına istif ediniz, üzerini başka domates dilimleriyle örtünüz. Harareti orta fırında iki saat pişirdikten sonra, siyahlanmış domatesleri üstünden alıp sofraya veriniz.
  
 | 
Fırın Kebabı | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145629 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2019 
785 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
1 kg koyun eti (arka but, kol veya göğüs eti yağlı olmalı) 
 
Üstü ve altı için:
 
1 adet orta boy soğan 
 
1 adet tandır ekmeği 
 
 
 
Büyük parçalı etler yıkanır. 
 
Düzenli bir şekilde kavurma tepsisine döşenir. 
 
Su koyulmadan daha önce ısıtılmış fırına konulur. 
 
3-4 saat ısısı sabitlenmiş kızgın fırında güzelce pişirilir. 
 
Yağı kalır ve kendi yağında kızartılır. 
 
Ara sıra çatal batırılarak pişip pişmediği kontrol edilir. 
 
İyice kızardıktan sonra fırından alınır. 
 
Dörde bölünen tandır ekmeğinin üzerine konulur. 
 
Aynı şekilde dörde bölünen soğanda tabağa konularak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Fırın Kebabı | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182430 
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2025 
83 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg patlıcan
 
Yarım kg kuzu eti
 
2 parça hindi eti
 
1 adet soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Reyhan
 
1 çay bardağı su
 
2 su bardağı kaşar peyniri
 
 
Patlıcanları közleyip, küp doğrayın.
 
Kuzu etini haşlayın.
 
Hindi etini küp doğrayın.
 
Soğanı yemeklik doğrayın.
 
Hindi etini soğan, tereyağı ve zeytinyağı ile iyice soteleyin.
 
Daha sonra haşladığınız kuzu eti, tuz, karabiber ve reyhanı ilave ederek karıştırın.
 
Fırın kabını yağlayın.
 
Patlıcanın yarısını fırın kabına yerleştirin.
 
Üzerine karışımı yayın.
 
En üste kalan patlıcanları yerleştirin.
 
Kaşar peynirini rendeleyin.
 
Patlıcanın üzerine serpiştirin.
 
Suyu ilave ederek fırına yerleştirin.
 
120 derecede 15-20 dakika pişirin
 
Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |