| 
 | 
| Firik Pilavı (Gaziantep) | 
|  | gulsimsir Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.01.2006
 Mesajlar: 180
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc837 Gönderme Tarihi: 15.Oca.2006
 6,431 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 200 gr tereyağı
 300 gr kuzu kuşbaşı
 3 soğan
 4 su bardağı su
 250 gr haşlanmış nohut
 250 gr bulgur
 600 gr firik
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı kırmızı biber
 1 çay kaşığı salça
 Tuz
 
 Bulguru yıkayıp süzün. Firiği ayıklayın. Soğanları ince ince doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Etleri ilave edip kavurun. Suyunu salıp çekince soğanları ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Suyu ekleyip kaynatın. Etler hafif yumuşayınca nohut, bulgur, firik, karabiber, kırmızıbiber ve salçayı ilave edip iyice karıştırarak pişirin. Ateşten alıp 10-12 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 ML® Firikli Pilav için tıklayın
 
 
 
   Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 17.08.2015
 
 
 | 
| Firik Pilavı (Gaziantep) | 
|  | ERGUN Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.07.2005
 Mesajlar: 99
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc5346 Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
 5,490 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü
 
 1 kg. kemiksiz koyun eti (yağsız parça),
 1 kâse pilâvlık bulgur,
 1 kâse firik,
 1 yemek kaşığı biber salçası,
 1 yemek kaşığı domates salçası,
 Karabiber ve tuz,
 1 su bardağı nohut
 zeytinyağı
 
 Koyun eti bir tencereye konur, yıkanır, üstünü örtecek kadar suyla ateşe konur. Köpükleri üstüne birikince (kaynamaya başlarken) alınır. Tuz atılır. Akşamdan ıslatılmış nohutlar, domates ve biber salçası, karabiber ilâve edilir. Etler yumuşayıp yenecek hale gelince süzülür. Suyuna ayıklanmış bulgur ve firik atılır ve pişirilir (üstünü iki parmak geçecek kadar suyu olmalıdır). Suyunu çekip biraz demlendikten sonra yağı gezdirilir (bir çay bardağı). Nohutları karıştırılır. Etler kızgın yağ konulmuş tavaya atılarak her tarafları nar gibi kızartılır. Pilâv servis tabağına alınır. Üstü kızartılmış etlerle kapatılır. Turp - tere - çoban salata ayran gibi şeylerle servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| Firik pilavı | 
|  | lezzetler Super MOD
 
  
 Kayıt: 25.11.2006
 Mesajlar: 259
 Şehir: Çanakkale
 | Kısa URL: https://ml.md/lc9204 Gönderme Tarihi: 01.Arl.2006
 14,226 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 gr kuzu kuşbaşı
 1 büyük soğan
 250 gr firik
 250 gr pilavlık bulgur
 4 su bardağı sıcak su
 150 gr tereyağı
 1 su bardağı haşlanmış nohut
 1 çorba kaşığı biber salçası
 Tuz, karabiber
 
 Soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Kuşbaşı eti tencereye alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Salça, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. 4 su bardağı sıcak su ilave edip bir taşım kaynatın.
 Haşlanmış nohudu ekleyin. Firik ve pilavlık bulguru ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Tereyağını kızdırıp karabiber ekleyin ve pilavın üzerine gezdirin. Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
   Fotoğraf "esila doğan" tarafından gönderildi. 16.05.2017
 
 
 | 
| Firik Pilavı (Gaziantep) | 
|  | siyahinci Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.07.2006
 Mesajlar: 21
 Şehir: Çankırı
 | Kısa URL: https://ml.md/lc22699 Gönderme Tarihi: 21.Mar.2008
 3,932 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı firik
 1 su bardağı nohut
 1 çorba kaşığı salça
 2 çorba kaşığı tereyağı
 1 baş kuru soğan
 3,5 su bardağı su
 
 Soğan tereyağında pembeleştirilir. Salça, tuz ve karabiber eklenir. Yıkanmış firik, haşlanmış nohut katılır, karıştırılır. Suyu eklenir,orta ateşte 20 dakika kadar pişirilir.
 
 
   Fotoğraf "hızlı ve lezzetli" tarafından gönderildi. 02.12.2020
 
 
 | 
| Frig Pilavı (Gaziantep) | 
|  | yakın yıldızlar Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 19.08.2011
 Mesajlar: 53
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc67030 Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2011
 5,026 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı frig bulguru
 2 adet domates
 Yarım kırmızıbiber
 Yarım sarıbiber
 2 adet soğan
 1 çorba kaşığı salça
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı karabiber
 1 tatlı kaşığı pulbiber
 2 çorba kaşığı tereyağı
 Süslemek için:
 1 tutam maydanoz
 
 2 adet soğanı küp küp doğrayın. Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağını koyup eritin. Soğanı tencereye ilave edip kavurun. Yarım kırmızı biber ve yarım sarı biberi küçük küpler halinde doğrayın. Soğanlar kavrulduktan sonra renkli biberleri ekleyin. 1 çorba kaşığı salçayı da ilave ederek iyice karıştırın. Bu sırada 2 adet domatesi küp küp doğrayın. İçine haşlanmış 2 su bardağı firik bulgurunu ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber ve pul biberi de serptikten sonra biriki kez karıştırın. Servise sunun.
 
 
 | 
| Firik Pilavı | 
|  | serinsu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.08.2014
 Mesajlar: 35
 Şehir: Manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc100669 Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2014
 3,192 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 50 gr margarin
 500 gr kuzu kuşbaşı
 5 adet soğan
 1 çorba kaşığı domates salçası
 1 su bardağı firik bulguru
 1 su bardağı pilavlık bulgur
 3,5 su bardağı su
 1 tatlı kaşığı tuz
 2 çay kaşığı karabiber
 
 Soğanları soyup kıyın. Bulgurları bol suyla yıkayıp süzün.
 Etleri tencerede tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak kavurun. Etler suyunu çekinceye kadar pişirin. 1 bardak sıcak su ekleyip kısık ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
 Et suyunu çekince kıyılmış soğanlar, 1 çorba kaşığı ılık su ile sulandırılmış salça ve margarini ekleyin. 10 dakika daha pişirin.Bulgurları ilave edin. Kaynar suyuda ekleyin. Bir taşım kaynatıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin.
 Ocaktan alıp tencerenin kapağını açmadan 15 dakika kadar demlenmeye bırakın.
 
 
  
 
 | 
| Firik Pilavı (Gaziantep) | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc115806 Gönderme Tarihi: 31.Mar.2016
 2,515 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı firik
 2 su bardağı pilavlık bulgur
 1 su bardağı haşlanmış nohut
 Et Suyu
 Tuz
 1 çay bardağı sıvı yağ
 
 Firik, bulgura göre biraz daha geç piştiği için, öncelikle biraz su ile haşlanır, yumuşayınca bulgur ve haşlanmış nohut eklenir ve üstünü biraz geçecek kadar et suyu ile pişirilir.
 Suyunu çekince bir tavada kızdırdığımız sıvı yağ (arzu ederseniz tereyağı) üzerine dökülüp, karıştırılır. Biraz dinlendikten sonra servis edilir.
 
 Not: Firik, Gaziantep yöresine ait bir bulgur çeşididir. Buğday başakları tam sararmadan toplanıp ateşte yaprakları yakılarak taneleri ayrılır. Acur dolması ile Firik pilavında kullanılır.
 
 
  
 
 | 
| Firik Pilavı | 
|  | portakal çekirdeği Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.02.2015
 Mesajlar: 33
 Şehir: Elazığ
 | Kısa URL: https://ml.md/lc130674 Gönderme Tarihi: 24.Arl.2017
 1,462 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yarım kg firik
 4 su bardağı su
 Yarım çay bardağı bulgur
 2 adet soğan
 3 adet sivri biber
 1 su bardağı haşlanmış nohut
 2 çorba kaşığı tereyağı
 Tuz
 Karabiber
 
 Soğan ve biberi yemeklik doğrayın ve tereyağında kavurun. Firiği katıp 5 dakika daha kavurun. Suyu ilave edip 15 dakika kaynatın. Haşlanmış nohudu, yıkayıp süzdügünüz bulguru, tuz ve karabiberi katıp, kısık ateşte 15 dakika daha pişirin. Yarım saat demlendikten sonra servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Firik Pilavı (Gaziantep) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc161603 Gönderme Tarihi: 03.Arl.2021
 432 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 çay bardağı haşlanmış nohut
 2 su bardağı firik
 1 su bardağı bulgur
 1 soğan
 2 yemek kaşığı tereyağı
 1 yemek kaşığı biber salçası
 6 su bardağı su
 Tuz
 Kırmızı pul biber
 
 Ayıklanmış firik ve bulguru kuru halde birbiriyle harmanlayın.
 Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında kavurun.
 Biber salçasını ilave edin.
 Üzerine 6 bardak sıcak su, tuz ve kırmızı pul biber ekleyin.
 Firik ve bulgur karışımını ilave edip karıştırın. Yüksek ateşte kaynatıp haşlanmış nohudu ilave edin. Daha sonra kısık ateşe alarak pilav suyunu çekinceye kadar pişirin.
 Demlendikten sonra yanında üzüm-elma suyu ile servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |