|
Firik Pilavı |
|
Bakkal Amca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.04.2020
Mesajlar: 58 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc150030
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2020
447 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı Firik
1 su bardağı başbaşı bulgur
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı kaynar su
2 çay kaşığı tuz
Yayvan bir tencereye zeytinyağı koyun.
Yağ eriyince bulguru, firiği ilave edin ve 2-3 dakika kavurun.
Tereyağını ekleyin. Suyu ve tuzu ekleyin.
Kapağını örtün ve 20 dakika kısık ateşte suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirin.
15 dakika dinlendirdikten sonra Firik Pilavınızı servis edebilirsiniz.
Not: Peynir ve cevizi bir kapta karıştırıp pilavınızın üzerine ekleyerek de servis edebiliriz.
|
Firik Pilavı (Gaziantep) |
|
yavaş yavaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2017
Mesajlar: 38 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc125296
Gönderme Tarihi: 14.May.2017
1,037 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı Firik
1 su bardağı başbaşı bulgur
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı kaynar su
2 çay kaşığı tuz
Servis Önerimiz:
Peynir
Ceviz
Yayvan bir tencereye zeytinyağı koyun.
Yağ eriyince bulguru, firiği ilave edin ve 2-3 dakika kavurun.
Tereyağını ekleyin. Suyu ve tuzu ekleyin.
Kapağını örtün ve 20 dakika kısık ateşte suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirin.
15 dakika dinlendirdikten sonra Firik Pilavınızı Peynir ve cevizi bir kapta karıştırıp pilavınızın üzerine ekleyerek servis edebiliriz.
|
Firik Pilavı (Gaziantep) |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc45722
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2010
3,789 defa indirildi / yazdırıldı
|
Duru Nohut 1/2 su bardağı
Kuşbaşı et (koyun) 500 gram
Su 6 su bardağı
Soğan 2 büyük boy
Tereyağı veya margarin (erimiş) 3/5 su bardağı
Salça 1 yemek kaşığı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Firik 2 su bardağı
Duru Pilavlık Bulgur 1 su bardağı
Nohut ayıklanır, yıkanır ve akşamdan 1 su bardağı su ile ıslatılır.et ile nohut 6 su bardağı su ilavesiyle ateşe konur ve yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğanlar soyulur,yıkanır,ince ince doğranır ve yağın yarısı ile sararıncaya kadar kavrulur. Salça eklenip biraz çevrilir, tuz atılır ve nohutlu ete ilave edilerek 10 dakika kaynatılır.Tenceredeki su azalmış ise 6 su bardağına tamamlanır. Kaynayan karışıma firik ve bulgur ilave edilir ve ateş kısılır. Suyunu çekip göz göz olunca ateşten alınır. Kalan yağ kızdırılarak yüzüne gezdirilir. Üzerine peçete örtülür ve kapak kapatılarak 20 dakika demlendirilir. (Halıcı,1991)
NOT: Gaziantep yöresinde sevilerek tüketilen firik, bugdayın daha süt halindeyken toplanıp çeşitli işlemlerden geçirilmiş haline denir. Kıymalı yapılırsa; kıyma ve soğan kavrulur salça, baharat, tuz, su, bulgur ve firik ilave edilerek pişirilir.
ML® Simitaşı için tıklayın
ML® Molhatalı Aş için tıklayın
|
|