|
|
Fındıklı Poğaça |
|
Terazi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2006
Mesajlar: 32 Şehir: Sanal Alem |
Kısa URL: https://ml.md/lc6536
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2006
3,902 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak Malzemeler
1 çay bardağı karbonat
1 su bardağı yoğurt
125 gr sıvı yağ
125 gr margarin
Yarım kilo un
1 yumurta
1 su bardağı dövülmüş fındık
Tuz
Hazırlanma Şekli
margarisıvı yağ,yoğurt,tukarbonat ve yumurtanın akını bir kabın içinde karıştıralım.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek un ilave edelim.Hmurun üzerine nemli bir bez örterek 1 saat bekletelim.hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım.elimizle bastırarak açtığımız hamurların içine göz kararı dövülmüş fındık koyalım.Tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp orta dereceli fırında üzerleri pembeleşinceye dek pişirelim.Afiyet Olsun
|
Fındıklı Poğaça |
|
mukaddes
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2007
Mesajlar: 33 Şehir: Bornova İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc16454
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2007
5,109 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
1 tutam tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar un
1 su bardağı dövülmüş fındık
Oda ısısında yumuşamış margarin, yoğurt ve yumurta akı parmak uçlarıyla karıştırılır, üzerine tuz, kabartma tozu, ele yapışmayan hamur olana kadar elenmiş un katılır.
Hamur yarım saat dinlendirilir, hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, avuç arasında yuvarlak açılır, bir miktar fındık konur, poğaça gibi kapatılır.
Yağlanmış fırın tepsisine dizilir, üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülür, 185 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
|
|
Fındıklı Poğaça Tarifleri Çörek Tarifleri
|
|