1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 paket yaşmaya
1 su bardağı file fındık
1 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
3 yumurta
1 çorba kaşığı mahlep
alabildiği kadar un
Karıştırma kabına sıvıyağı, sütü alın. Üzerine su ile erittiğiniz mayayı ve yumurtayı ekleyin. Yumurtanın bir tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın. Şekeri, tuzu, mahlebi ve tuzu ekleyip yaklaşık tepeleme 8 çorba kaşığı un koyarak hamuru hazırlayın. Fındığın yarısını da hamurda kullanabilirsiniz. Hamur yarım 15 dakika mayalandıktan sonra üç fitil yapıp örgü şeklinde paskalyanızı hazırlayın. Tepsiye alıp yumurta sarısını sürüp kalan fındıkları serpiştirin. Tepside de iyice kabarıp mayalanana kadar en az yarım saat bekletip 180 derecede üzeri kızarıp içini çekene kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc70301
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2011
1,927 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 çay bardağı ılık su
1 çorba kaşığı mahlep
1 paket yaşmaya
1 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
1 bardak file fındık
Alabildiği kadar un
Önce ılık su ile mayayı eritin. Hamur yoğuracağınız kaba sıvıyağ ile sütü koyun. Üzerine erittiğiniz maya ve yumurtaları ilave edin. Yalnız bir yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın. Şeker, tuz, mahlep ve fındığın yarısını koyarak karıştırın. Yumuşak bir hamur olacak şekilde un ilave ederek yoğurun. Hamurun üzerini örterek yarım saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamurdan parçalar koparıp, şeritler yapın. Üçlü saç örgüsü yaparak, yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Kalan fındıkları bıçakla doğrayın ve üzerlerine serpiştirin.Yarım saat tepside mayalanmaya bırakın. Daha sonra 180 derece fırında üzeri kızarıp içini çekene kadar pişirin.