| 
 | 
| Fındıklı Kek | 
|  | BILDIRCIN Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.04.2006
 Mesajlar: 95
 Şehir: Berlin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc4470 Gönderme Tarihi: 03.Haz.2006
 4,079 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEMELER
 5 yumurta
 2 su bardagi ince ögütülmüs findik
 1 su bardagi pudra sekeri
 4 yemek kasigi un
 1 paket kabartma tozu
 Üzeri için:
 20-25 adet bütün findik
 
 YAPILIŞ TARİFİ
 Yumurta, ögütülmüs findik, pudra sekeri ve unu 3 dakika çirpin. Hamur kabartma tozunu ekleyip 1 dakika daha çirpin. 26 cm çapinda yaglanmis tepsiye döküp önceden isitilmis 180 dereceli firinda 25 dakika pisirin.
 
 Not: Pisirmenin 20 inci dakikasında firinin kapagini açip kekin üzerine kakaoyu serpin, bütün findiklari siralayin ve pisirmeye devam edin.
 
 
 ML® Fındıklı Kek için tıklayın
 
 
 
 
 | 
| Fındıklı kek | 
|  | Döner Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.06.2006
 Mesajlar: 86
 Şehir: Haymana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc7382 Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2006
 3,716 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 
 500 gr. un
 3 paket kuru maya (her biri 7 gr.)
 200 gr. şeker
 350 gr. tereyağı
 150 mi. süt
 250 gr. öğütülmüş fındık
 1 tatlı kaşığı tarçın
 2 adet yumurta
 80 gr. pudra şekeri
 Tuz
 
 Unu, mayayı, 100 gr. şekeri ve 1 tutam tuzu karıştırın. 200 gr. tereyağını sıcak sütün içindi eritip ılınmaya bırakın. Unlu ve sütlü karışımı mikserin hamur karıştırma ucu ile pürüzsüz bi hamur elde edinceye kadar karıştırın. Üstü kapalı ve iki misli oluncaya kadar 40 dakika mayalanmaya bırakın. Fındığı, 100 gr. şeker, tarçın, yumurtalar ve 2 kaşık suyu sürülecek kıvama gelinceyı kadar karıştırın. Hamuru ikiyi bölün, unlu tezgahta 17 cm uzunluğunda oval açın. Karışımı uzunlamasına ortalarına paylaştırın, hamurları rulo yapın. Kat yerleri üste gelecek seki de yağlanmış kek kalıplarına, yerleştirin. Kalıbı kağıt serili tepsiye ters çevirin. 200°C'de ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Kalıpları çıkartın ve 7-10 dakika daha pişirin 150 gr. yağı eritin, keklerin üze rine sürüp pudra şekeri serpin.
 
 ML® Fındıkkıran (görsel)
 
 
 
 | 
| FINDIKLI KEK | 
|  | elvansapmaz Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.02.2008
 Mesajlar: 29
 Şehir: Trabzon
 | Kısa URL: https://ml.md/lc22043 Gönderme Tarihi: 21.Şub.2008
 3,397 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 5 yumurta
 1 su bardağı un
 1 su bardağı fındık
 1/2 su bardağı + 1 çorba kaşığı şeker
 1/2 paket vanilya
 
 Una vanilya katıp eleyiniz. Kek kalıbını yağlayıp, yağlı kâğıt yerleştiriniz.
 Bakır bir kapta yumurta ile şekeri çarparak koyu boza kıvamına geliriniz. Unu ilâve edip yavaşça karıştırınız, en son fındığı katınız. Hamuru kalıba döküp düzeltiniz. Orta hararetli fırında 45-50 dakika pişiriniz.
 Keki kalıptan çıkartıp kâğıtlarını alınız. Servis tabağına yerleştirip üzerine pudra şekeri serpiniz.
 
 
 | 
| FINDIKLI KEK | 
|  | Suzanna Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.04.2008
 Mesajlar: 28
 Şehir: Roma
 | Kısa URL: https://ml.md/lc23080 Gönderme Tarihi: 08.Nis.2008
 3,380 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme:
 3 adet yumurta
 1,5 su bardağı şeker
 2 su bardağı un
 1 paket vanilya
 3/4 su bardağı mısırözü yağı
 1 su bardağı yoğurt veya süt
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 1  kâse dövülmüş fındık
 
 Yapılışı:
 Yumurtalarla şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri sırasıyla katıp, çırpın. Kek kalıbını yağlayıp, hamuru boşaltın. Fındıkları ister içine isterseniz üzerine döküp, pişirin.
 
 
 | 
| FINDIKLI KEK | 
|  | Dilaşub Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.04.2010
 Mesajlar: 38
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc49865 Gönderme Tarihi: 04.Nis.2010
 3,342 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 14-16 kişilik MALZEMESİ:
 3/4 bardak süt
 1/3 bardak krem şanti
 3 çorba kaşığı tereyağı
 125 gr. malt hülasası (bulabilirseniz)
 1+1/3 bardak fındık içi
 3 bardak un
 3 çorba kaşığı kabartma tozu
 Biraz tuz
 Yağlamak için yağ
 Unlamak için un
 Süslemek için:
 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
 1 çorba kaşığı şeker
 1 tatlı kaşığı tarçın
 
 HAZIRLANIŞI:
 Süt ve kremayı ısıtın, şeker ve malt hülasasını ekleyip soğumaya bırakın. Ceviz içini ufalarken, un, kabartma tozu ve tuzu da bir kapta karıştırın. Sonra buna ceviz içini ve daha önce hazırladığınız sütü ilave edin. Yaklaşık 25 cm. uzunluğundaki bir kek kabını yağlayıp unladıktan sonra hamuru içine döküp, 150 dereceye kadar ısıtılmış fırına sürün. Fırının içinde bir fincan su da bulunsun. Kek 1 saat 15 dakika süreyle piştikten sonra fırından çıkarılmalıdır. Yarım saat sonra keskin bir bıçağı suya batırıp kabın kenarları boyunca dolaştırarak fındıklı keki kalıptan çıkarın. Erimiş yağı sürün, şekerle tarçını karıştırıp keke serpin.
 
 
 | 
| Fındıklı Kek | 
|  | zBayram Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.08.2005
 Mesajlar: 73
 Şehir: Sakarya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc11008 Gönderme Tarihi: 07.Oca.2007
 3,047 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 5 yumurta sarısını 1 su bardağı pudra şekeri ile çırpın. 2 su bardağı dövülmüş fındık, 4 yemek kaşığı un, 1 poşet hamur kabartma tozu ekleyip 2 dk. çırpın. Ayrı bir kapta 5 yumurta akını 3 dk.çırpın. Kaşıkla karıştırarak hamura ekleyin. 26 cm çapında yağlanmış kalıba döküp 180°Cye ısıtılmış fırında 25-30 dk. pişirin. Fırından çıkartıp bekletmeden üzerine 2 yemek kaşığı hakao serpin.
 
 
 ML® Fındıkkıran için tıklayın
 
 
 
 | 
| FINDIKLI KEK | 
|  | Çatladıkapı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.07.2011
 Mesajlar: 40
 Şehir: Alaçatı/Çeşme
 | Kısa URL: https://ml.md/lc65898 Gönderme Tarihi: 17.Tem.2011
 2,985 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 5 adet yumurta
 125 gr. tozşeker (5 çorba kaşığı)
 150 gr. un (5 çorba kaşığı)
 100 gr. ince çekilmiş badem veya fındık
 Limon kabuğu rendesi
 Vanilya
 
 5 adet yumurta ve şekeri hafif ateş üzerinde çarparak koyulaştırınız.
 Unun içerisine fındığı, vanilyayı, limon kabuğu rendesini koyup, karıştırınız.
 Koyulaşan yumurtaya unu ilâve edip, 1-2 defa altüst ederek karıştırınız.
 Bu karışımı ucuna düz bir huni takılmış torbaya doldurunuz.
 Kâğıt yayılmış bir fırın tepsisine yarım limon şeklinde yuvarlak yuvarlak sıkınız.
 Üzerlerine çok az pudraşekeri serpip, orta ısılı fırında pembe renkte pişiriniz.
 Kontrolünü yapıp, fırından alınız.
 Tekrar üzerine pudraşekeri serpip, servis yapınız.
 
 
 | 
| Fındıklı Kek | 
|  | şıkşık Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.07.2011
 Mesajlar: 85
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc65865 Gönderme Tarihi: 16.Tem.2011
 2,716 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 5 adet yumurta
 1 küçük paket margarin
 125 gr. un (4 çorba kaşığı dolu)
 1 fincan ince çeklimiş fındık
 1 çay bardağı süt
 1 tatlı kaşığı yeşil fıstık
 50 gr. meyve şekerlemesi
 1 tatlı kaşığı kakao
 Yarım paket kabartma tozu
 
 Bütün malzemeyi mikserde karıştırınız.
 Yağlanmış, unlanmış kek kalıbına koyup, orta ısılı fırında 30-40 dakika pişiriniz.
 Kontrolünü yapıp, fırından alınız.
 Hafif soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, servis yapınız.
 
 
 | 
| Fındıklı Kek | 
|  | doğanay Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 22.09.2011
 Mesajlar: 60
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc68267 Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2011
 2,623 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 bardak tozşeker
 4 bardak un
 1 adet yumurta
 1 bardak süt
 1 paket kuru maya
 2 kaşık tereyağı
 1 paket vanilya
 2 adet yumurta beyazı
 1.5 bardak fındık
 1 çay bardağı pudra şekeri
 
 Unu karıştırma kabına alın; içine maya, toz şeker ve vanilyayı karıştırarak harmanlayın. Ardından ortasını havuz şeklinde açın; buraya yumurta, ılık süt ve yumuşamış tereyağını ekleyerek hamuru yoğurun. Diğer taraftan iç harcı hazırlayın; fındıkları iri kırarak bir kaba alın. Yumurta aklarını pudra şekeri ile çırpın, şekeri eriyince kırmış olduğunuz fındıkları ekleyerek iç harcı hazırlayın. Hamurunuzu tezgah üzerine serin bir merdane ile düzleştirin; harcı hamurun uç kısımlarına gelmeyecek şekilde üzerine yayın ve rulo yapın. Ruloyu mümkünse kare bir kalıbın içine alın. Hamurun üzerinden bıçak ile yarısına inecek kadar derin bir çizgi çekin. Hamuru yarım saat kadar mayalandırdıktan sonra 170 derecede pişirin. Piştikten sonra üzerine reçel sürüp pudra şekeri serperek servis yapın.
 
 
 | 
| Fındıklı Kek | 
|  | gizemli kız Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 01.08.2013
 Mesajlar: 45
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc91148 Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2013
 2,447 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 adet yumurta
 1,5 tatlı kaşığı nar ekşisi
 1 su bardağı çekilmiş fındık
 4 yemek kaşığı kakao
 1 su bardağı şeker
 4 yemek kaşığı süt
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 1 yemek kaşığı margarin
 Yeterince Un
 Üzeri İçin:
 1 su bardağı süt
 1 paket krem şanti
 Krema İçin:
 1 su bardağı süt
 3 çorba kaşığı toz şeker
 1 çorba kaşığı kakao
 1 tatlı kaşığı nişasta
 200 gr. sütlü çikolata
 Islatmak İçin:
 1 su bardağı ılık Süt
 
 Yumurta ve şekeri çırpın. Sütü ve Kakaoyu ekleyip çırpaya devam edin. Ardından nar ekşisi,margarini ve çekilmiş fındığı ekliyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Harcı yağlanmış dikdörtgen borcama boşaltın. Ön ısıtma yapılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Kek ılınınca ılık süt ile ıslayın. (çok ıslak olmasını istiyorsanınz süt miktarını arttırabilirsiniz). Bir bardak soğuk süt ile kremşantiyi çırpın. Üzerine yayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Sos için küçük bir tencerede süt ve şekeri karıştırarak kaynatın. Küçük bir kasede nişasta ve kakaoyu çok az su ile açın. Süte ekleyip, karıştırmaya devam edin. Koyulaşınca ocağı kapatıp, ince kıyılmış çikolatayı ekleyin, karıştırarak erimesini sağlayın. Sos ılınınca üzerine yayın. Tekrar buzdolabında 1-2 saat dinlendirip, dilimleyip servis ediniz.
 
 
 | 
| Fındıklı Kek | 
|  | fevriye Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.02.2013
 Mesajlar: 25
 Şehir: Eskişehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc87064 Gönderme Tarihi: 24.Şub.2013
 2,227 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 5 yumurta sarısı
 140 g (1 su bardağı) Dr. Oetker Pudra Şekeri
 200 g (2 su bardağı) öğütülmüş fındık
 40 g (4 yemek kaşığı) un
 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 5 yumurta akı
 Üzeri için:
 20-25 adet bütün fındık
 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
 
 Yumurta sarılarını pudra şekeri ile 2 dakika çırpın. Öğütülmüş fındık, un ve hamur kabartma tozunu ekleyip 2 dakika daha çırpın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını 3 dakika çırpın. Çırptığınız yumurta aklarını kaşıkla karıştırarak hamura ekleyin. 26 cm çapında yağlanmış kalıba dökün ve pişirin.
 Pişirme süresinin 20nci dakikasında fırının kapağını açıp kekin üzerine kakaoyu serpin, bütün fındıkları sıralayın ve pişirmeye devam edin.
 Pişen keki fırından çıkartın. 10-15 dakika bekletip kalıptan çıkartın. Soğutup dilimleyerek servis yapın.
 
 
 | 
| FINDIKLI KEK | 
|  | AyGölgesi Super MOD
 
  
 Kayıt: 31.03.2006
 Mesajlar: 2719
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc102121 Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2014
 2,104 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 çay bardağı süt
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 1 çay bardağı kıyılmış fındık
 2.5 su bardağı un
 
 Yumurta ve şekeri beş dakika çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin. Kıyılmış fındığı ekleyip karıştırın. En son unu ilave edin ve tahta kaşıkla karıştırın. Kek harcını küçük kalıplara boşaltıp 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
 
 
 | 
| Fındıklı Kek | 
|  | nafile Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.12.2013
 Mesajlar: 25
 Şehir: Mersin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc94463 Gönderme Tarihi: 13.Arl.2013
 2,035 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 5 adet yumurta
 1 su bardağı pudra şekeri
 1 poşet vanilya
 2 su bardağı dövülmüş fındık
 4 yemek kaşığı un
 1 paket kabartma tozu
 
 Yumurta sarısını pudra şekeri ve vanilya ile çırpın. Fındık, un, kabartma tozu ekleyip iki dakika çırpın. Ayrı bir kapta yumurta akını üç dakika çırpın. Kaşıkla karıştırarak hamura ekleyin. Yağlanmış tepsiye döküp 160 derece fırında yarım saat pişirin.
 
 
 | 
| Fındıklı Kek | 
|  | tekşen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.05.2014
 Mesajlar: 31
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc111391 Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2015
 1,971 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı süt
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı şeker
 2.5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 3 çorba kaşığı kakao
 1 tatlı kaşığı tarçın
 1 çay bardağı dövülmüş fındık
 
 Yumurtaları ve şekeri çırpın. Süt ve sıvı yağı da koyup çırpmaya devam edin. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip birbirine yedirene kadar karıştırın. Karışımı küçük kek kalıplarına döküp 170 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
 
 
 | 
| Fındıklı Kek | 
|  | kirazçekirdeği Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 15.08.2015
 Mesajlar: 20
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc110686 Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2015
 1,933 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 125 gram tereyağı
 Yarım su bardağı süt
 2 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 su bardağı kıyılmış fındık
 
 Yumurtaları ve toz şekeri bir kabın içinde krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağını da içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökün, üzerine bol miktarda fındık serpin. 160 derecede 20 dakika pişirin.
 
 
 | 
| Fındıklı Kek | 
|  | martı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.02.2014
 Mesajlar: 57
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc110888 Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2015
 1,819 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı fındık
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 2 adet limon
 8 çorba kaşığı un
 
 Öncelikle şeker ve yumurtaları çırpın. Üzerine sıvı malzemeleri de ilave ederek karıştırmaya devam edin. Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu da sıkıp içine karıştırın. Kuru malzemeleri ekledikten sonra fazla karıştırmadan yağlanmış kek kalıbına aktarın ve üzerine kıyılmış fındıkları serin. 170 derecede pişmeye bırakın.
 
 
  
 
 | 
| Fındıklı Kek | 
|  | simitçi Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 22.04.2019
 Mesajlar: 25
 Şehir: Malatya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc142173 Gönderme Tarihi: 22.Nis.2019
 745 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 yumurta
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
 2 yemek kaşığı kakao
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilin
 Alabildiği kadar un
 
 Yumurtaları şekerle beyazlaşıncaya kadar çırpın. Sıvı yağ ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu, vanilin ve kakaoyu elekten geçirerek ekleyip topak kalmayıncaya kadar çırpın. Son olarak da fındıkları ekleyip karıştırın ve yağlanmış ince uzun kek kabına dökün.
 175 derecede 25-30 dakika pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Fındıklı Kek | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc170616 Gönderme Tarihi: 03.Mar.2023
 301 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://cook.com.tr
 
 Ayçiçek Yağı 1 Su Bardağı
 Un 1 Su Bardağı
 Sofra Tuzu 1 Adet
 Toz Şeker 1 Su Bardağı
 Fındık 1 Su Bardağı
 Yumurta 4 Adet
 Kabartma Tozu 1 Paket
 Vanilya 1 Paket
 
 4 yumurtayı bir kaba kırıyoruz içine 1 su bardağı şeker ve bir tutam tuz ekliyoruz çırpıcıyla köpükler beyaz olana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
 Sonra diğer malzemelerin hepsini aynı kaba koyarak karıştırmaya devam ediyoruz yağladığımız kek kalıbına hazırladığımız karışımı koyarak daha önceden ısıttığımız 200 dereceli fırına koyuyoruz çok güzel oluyor herkeze tavsiye ederiz.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |