| 
 | 
| Fındıklı Karalahana Sarması | 
|  | büyük sultan Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 07.10.2010
 Mesajlar: 20
 Şehir: Balıkesir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc56574 Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2010
 1,974 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 demet haşlanmış karalahana
 1 su bardağı kavrulmuş fındık içi
 3 soğan
 1 çay bardağı mısır yağı
 1 çay bardağı pirinç
 Yarım demet maydanoz
 2-3 arnavutbiberi
 1 çay kaşığı karabiber
 2 su bardağı sıcak su
 Tuz
 
 Soğanları soyup kıyın. Pirinci çok az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın. Fındığın bir avuç kadarını ayırıp kalanını bıçakla irice kıyın. Yarım çay bardağı mısır yağını tencerede ısıtıp soğan ve fındığı kavurun. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Bir çay bardağı su ve pirinci ekleyip tekrar karıştırın. Karalahana yapraklarının içine pirinçli harcı paylaştırıp muska şeklinde sarın. Tencereye dizip üzerine arnavutbiberleri, kalan mısır yağı ve 2 su bardağı kaynar suyu ekleyin. Orta ateşte 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |