| 
 | 
| Fındıklı Kadayıf (Giresun) | 
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc43917 Gönderme Tarihi: 16.Tem.2020
 2,653 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 gram kadayıf
 4 yemek kaşığı tereyağı
 Çekilmiş fındık
 5 su bardağı şeker
 5 su bardağı su
 Limon suyu
 
 Kadayıflar tepsiye ince bir tabaka halinde serin.
 Üzerine tereyağı parçaları ekleyin ve fırına sürün.
 Kadayıfları üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
 Orta boy tencerede su ve şekeri karıştırarak, bal haline gelene kadar kaynatın.
 Şerbet kaynadıktan sonra içerisine birkaç damla limon suyu da ilave edin ve soğumaya bırakın.
 Kadayıflar tam soğumadan ılık haldeyken üzerine hazırladığınız şerbeti ilave edin.
 Üzerine çekilmiş fındığı da döktükten sonra soğumaya bırakın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |