Kısa URL: https://ml.md/lc2166
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2006
2,312 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
1 kg süt
125 gr margarin
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı kakao
1.5 su bardağı şeker
1 avuç çekilmiş fındık
3 çorba kaşığı pirinç unu
HAZIRLANIŞI
Fındık ve yağ haricindeki diğer malzemeyi bir tencerede, karıştırarak kaynatın. Ateşten aldıktan sonra yağ ve fındık ilave edip, bir tepsiye iki parmak kalınlığında dökün. Soğutup, buzlukta dondurun. Daha sonra dilimler halinde kesip, alüminyum folyolara sardıktan sonra servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc22363
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2008
2,235 defa indirildi / yazdırıldı
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı pirinç unu
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı fındık içi
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Tencereye un, pirinç unu, kakao ve şekeri koyup karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave ediniz. Orta hararetli ısıda karıştırarak pişiriniz.
Yağ ve kıyılmış fındık ilave edip ara sıra karıştırarak soğutunuz. Buz kalıplarına koyup dondurunuz.