|
Fındıklı Çikolata |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157169
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2021
239 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr. çikolata
5 yumurta
1 çorba kaşığı un
125 gr. yağ
75 gr. fındık
125 gr. şeker
Çikolataları mümkün olduğu kadar küçük küçük parçalara ayırdıktan sonra bir çorba kaşığı su ile gayet hafif ateşte eritin. Çikolata parçaları iyice eridikten sonra, ateşten alarak yağı ilave edin, şekerini de koyup karıştırın. Daha sonra yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırıp sarıları, elde ettiğiniz karışıma katın. Fındıkları da ilave edin. Diğer yandan sarılarını kullandığınız yumurtaların beyazlarını da iyice kar haline getirdikten sonra çikolataya ekleyin. Son olarak da, dilediğiniz kadar fındığı, bütün veya parçalar halinde çikolatanın üzerine serpiştirin ve bardak içinde bir gün sonra servis yapın.
|
Fındıklı Çikolata |
|
eberli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.12.2020
Mesajlar: 37 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc154939
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2020
278 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 paket kakaolu bisküvi
2 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
15 adet fındık
4 yemek kaşığı kırık fındık
1 paket çikolata (80gr)
Bisküvileri robotta un gibi olana kadar çekiyoruz, içine kahvaltılık çikolata ilave edip tekrar robottan çekiyoruz. Hamur kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz. İçine bir bütün fındık koyup yuvarlıyoruz. Hamur toplarının donması için yaklaşık 15 dakika kadar buzluğa kaldırıyoruz. Bu arada benmari usulü erittiğimiz çikolataya kırık fındıkları ilave edip karıştırıyoruz. Hafif donan bisküvileri buzluktan çıkarıp tek tek çikolataya batırıyoruz. Yağlı kağıt serili bir tepsiye diziyoruz, çikolatanın donması için tekrar buzdolabına kaldırıyoruz.
|
Fındıklı Çikolata |
|
tarifsayar
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.10.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc120154
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2016
1,517 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket bitter ya da sade çikolata
1 çay bardağı fındık
1çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı margarin
1 tepsi genişliğinde kesilmiş yağlı kağıt
İlk olarak çikolatayı benmari usulü eritin. Margarini ekleyip karıştırın. Çikolata biraz dinlenirken fındıkları ve purda şekerini biraz kavurun sonra ılınmış çikolatanın içine kavrulan fındıklarınızı döküp karıştırın ve 1 yemek kaşığı ölçüsüyle yağlı kağıdın üzerine ya da dilerseniz kağıt kaplara koyabilirsiniz. Dolapta bi müddet donduktan sonra çikolatalarınızı yiyebilirsiniz.
|
Fındıklı Çikolata |
|
Kadri Heper
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2007
Mesajlar: 35 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc23037
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2008
2,184 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 fincan kakao
4 fincan toz şeker
3 kaşık süt
1 fincan kavrulmuş fındık içi
1 tutam vanilya
Fındıkları küçük parçalar halinde doğrayın. Buna toz şeker, vanilya, kakao ve sütü katın. Porselen bir kâseye koyun. Yayvan bir tencereye kâsenin 3/4'ünü aşmayacak kadar su koyun. Tencereyi içindeki kâse ile ateşe oturtun. Karışım boza kıvamına gelinceye kadar kanştırarak pişirin. Küçük kalıplan yağlayın. Kalıplara boşaltın. Buzdolabına kaldırın. Sonra kalıplardan çıkartıp, servis yapın.
|
Fındıklı Çikolata |
|
mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy |
Kısa URL: https://ml.md/lc11495
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2007
4,440 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kahve fincanı toz şekeri
6 kahve fincanı koyu kahverenkli kakao
1 kahve fincanı kavrulmuş fındık içi
3 çorba kaşığı süt
1 tutam vanilya
Fındıklar küçük parçalara doğranır ve porselen bir kâseye konur. Bunların üstüne toz şekeriyle kakao dökülür, vanilyayla süt de katıldıktan sonra karışım iyice karıştırılır. Yayvan bir tencereye porselen kâsenin dörtte üçünü aşmayacak kadar su konur ve tencere ateşe oturtulur. Su kaynamaya başlayınca porselen kâse içine oturtulur. Kâsedeki karışım karıştırılarak boza kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Beri yanda türlü şekillerdeki küçük kalıplar hafifçe yağa bulanır. Çikolata pişince yağa bulanmış bir kaşıkla bu küçük kalıplara boşaltılır. Çikolatanın kalıplanması sona erince bunlar buzdolabına kaldırılır, sertleşmeleri temin edilir. Sonra kalıplarından çıkarılarak bir tabağa yerleştirilir ve böylece servis yapılır.
Üzümlü, cevizli, fıstıklı çikolata yapmak isteyenler, fındık içi yerine çekirdeksiz üzüm, kıyılmış ceviz içi veya fıstık içi koyarak çikolatalarını aynı şekilde hazırlayabilirler.
|
|