Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ekmek Tatlısı Tarifleri > Fındıklı Baklava (3 adet - 158,911 defa bakıldı)

Fındıklı Baklava


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fındıklı Baklava

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169878
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2023
247 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Şurup:
3,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur:
2,5 su bardağı un
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tutam tuz
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı süt
1 çay kaşığı limon suyu
1 yumurta
Açmak için:
1 poşet Dr. Oetker Buğday Nişastası
Arası için:
75 g eritilmiş tereyağı
2 su bardağı fındık kırığı
Üzeri için:
2 - 3 yemek kaşığı fındık kırığı
Kalıp:
Pişirme kalıbı (Ø 30 cm)

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip ocağı kısın ve 10 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Unu bir kaba eleyin, üzerine hamur kabartma tozu ve tuzu ekleyin ve karıştırın. Üzerine sıvı yağ, süt, limon suyu ve yumurtayı ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve 30 dakika dinlendirin.
Hamuru cevizden daha küçük parçalara bölerek 40 adet top elde edecek şekilde yuvarlayın. Nişasta serptiğiniz tezgah üzerinde her bir topu 14-15 cm çapında açın. Açtığınız hamurlardan 10 adedini, aralara nişasta serperek üst üste koyun. Daha sonra bu 10 adet hamuru hep birlikte açarak tepsi boyutuna getirin. Tepsiye alın ve üzerine tereyağı sürüp fındık kırığı serpin. Kalan hamurları da aynı şekilde açın, aralara tereyağı sürüp fındık kırığı serperek tepsiye üst üste koyun.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Tepsideki baklavayı bıçak ile baklava şeklinde dilimlere kesin. Tereyağını kısık ateşte eriyinceye kadar bekletin. Daha sonra ocaktan alın, dilimlediğiniz baklavanın üzerine kaşık ile yayarak her tarafına dökün. Fırının orta rafında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkan baklavayı 5 dakika bekletin ve üzerine hazırladığınız soğuk şurubu dökün. 5-6 saat bekletip servis yapın.



Fındıklı Baklava

R.Dumankaya
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.09.2007
Mesajlar: 54
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc18368
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2007
3,059 defa indirildi / yazdırıldı




Nurhan Kardan

1 çay bardağı yoğurt,
1 adet yumurta,
1 çay bardağı sıvıyağ ,
yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz,
alabildiğince un (kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak)
Yufkaları açmak için;
1 paket buğday nişastası,
1 su bardağı un

Derin bir yoğurma kabının içine yoğurt, yumurta ve sıvıyağı ekliyoruz. Bir elimizle harcı karıştırırken diğer elimizle de yavaş yavaş unu eklemeye başlıyorum. Bu arada un üzerine kabartma tozunu ve tuzu ilave ediyoruz. Kulak memesi yumuşaklığına gelinceye ve hamur artık elimize yapışmayacak kıvamı alıncaya dek iyice yoğuruyoruz.
Hamurun üzerine nemli bir bez kapatarak bir kenarda dinlenmeye bırakıyoruz. Yarım saate yakın dinlenen hamuru, 15 adet bezeye ayırıyoruz ve bezeleri elle yuvarlayarak bir kenarda yine yarım saat dinlendirmeye bırakıyoruz. Bu arada yufkaları açacağımız tezgah ya da hamur tahtasının üzerine 3-4 çay kaşığı kadar nişastalı unlu karışımdan serpiştiriyoruz.
Üzerine bir tek bezeyi koyarak oklavayla incecik açıyoruz. Bu şekilde tek tek açtığımız yufkaları sofra bezlerinin üzerine yerleştirerek yufkaların iyice kurumasını sağlıyoruz.
Baklava yapacağımız tepsiyi, önümüze alıyoruz, dibini hafifçe yumuşamış yağla yağlıyoruz ve 1 yufkayı seriyoruz. Üzerine 3-4 yemek kaşığı kadar dövülmüş ceviz veya fındık içini serpiştirip, bütün yufkaları aynı şekilde, aralarına harcını yayarak üst üste yerleştiriyoruz.
Keskin bir bıçakla baklavayı çaprazlamasına dilimliyoruz. Tereyağını bir tavada eritiyoruz ama hafifçe yağ yanacak kıvama gelince hemen altını söndürüyoruz. Bu çok kızgın yağı dilimlediğiniz baklavaların üzerine gezdiriyoruz. Yağı dökülen baklavayı önceden 175 derecede ısıtılmış fırında, kısık ateşte, üzeri sarı kahverengi oluncaya kadar en az 40-45 dakika pişiriyoruz. Bu arada şerbet için suyu ve şekeri bir tencereye pişmeye bırakıyoruz.
Şerbet kaynayıp, iyice katılaşıp, kıvama gelince altını kapatıp, ılınmaya bırakıyoruz.


ML® Çikolatalı Baklava için tıklayın


Fındıklı Baklava

Roman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.10.2005
Mesajlar: 42
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc10138
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006
20,941 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
250 gr. tereyağı
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğince un (kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak)
Yufkaları açmak için;
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı un

Derin bir yoğurma kabının içine yoğurt, yumurta ve sıvıyağı ekleyin. Bir elinizle harcı karıştırırken diğer elinizle de yavaş yavaş unu eklemeye başlayın. Bu arada unun üzerine kabartma tozunu ve tuzu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığına gelinceye ve hamur artık elinize yapışmayacak kıvamı alıncaya dek iyice yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez kapatarak bir kenarda dinlenmeye bırakın. Yarım saate yakın dinlenen hamuru, 15 adet bezeye ayrın ve bezeleri elle yuvarlayarak bir kenarda yine yarım saat dinlendirmeye bırakın. Bu arada yufkaları açacağınız tezgah ya da hamur tahtasının üzerine 3-4 çay kaşığı kadar nişastan unlu karışımdan serpiştirin. Üzerine bir tek bezeyi koyarak oklavayla incecik açın. Bu şekilde tek tek açtığınız yufkaları sofra bezlerinin üzerine yerleştirerek yufkaların iyice kurumasını sağlayın. Baklava yapacağınız tepsiyi önünüze alın, dibini hafifçe yumuşamış tereyağı ile yağlayın ve 1 yufkayı serin. Üzerine 3-4 yemek kaşığı kadar dövülmüş ceviz veya fındık içini serpiştirip, bütün yufkaları aynı şekilde, aralarına harcını yayarak üst üste yerleştirin. Keskin bir bıçakla baklavayı çaprazlamasına dilimleyin. Tereyağını bir tavada eritin ama hafifçe yağ yanacak kıvama gelince hemen altını söndürün. Bu çok kızgın yağı dilimlediğiniz baklavaların üzerine gezdirin. Yağı dökülen baklavayı 175 dereceye ayarlanmış fırında, üzeri sarı kahverengi oluncaya kadar en az 40-45 dakika pişirin. Bu arada şerbet için suyu ve şekeri bir tencereye pişmeye bırakın. Şerbet kaynayıp, iyice katılaşıp, kıvama gelince altını kapatıp, ılınmaya bırakın. Fırından çıkan baklava da ılınınca ılık şerbeti üzerine gezdirip, en az 1 saat tatlısını çekmesini bekleyin.


Fotoğraf "azade" tarafından gönderildi. 23.06.2019






Fındıklı Baklava Tarifleri Ekmek Tatlısı Tarifleri



(3 adet Fındıklı Baklava 158,911 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort