Kısa URL: https://ml.md/lc148016
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2020
446 defa indirildi / yazdırıldı
Hüsne Demirel - Sibel Ayyıldız
Tencerede beyaz un, yağ ile kavrulur.
Üzerine fındık unu, salça ilave edilip biraz daha kavrulur.
Bu karışıma su ve süt ilave edilerek çorbaya katılır ve servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc151776
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2020
337 defa indirildi / yazdırıldı
4 çorba kaşığı beyaz un
6 çorba kaşığı fındık unu
4 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı pul biber
2 su bardağı süt
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı fındık yağı
Geniş bir tencerede fındık yağını kızdırın. Ardından beyaz unu üzerine ilave ederek hafif rengi çıkana kadar kavurun. Kavurduğunuz beyaz unun üzerine fındık unu ve salçayı da ilave edin. Daha sonra biraz daha kavurun. Çorbanın baharatlarını da ilave edin. En son 4 su bardağı su ve 2 su bardağı sütü de ilave ederek yaklaşık 10 dakika kadar daha kaynatın.