Şekeri ısıya dayanıklı bir kap içinde ateşe koyup, 3 çorba kaşığı su ilâve ediniz. Hafif hararetli ısıda şeker eriyip kaynamaya başlayınca fındığı içine atıp kaşıkla karıştırarak her tarafının şekerlenmesini sağlayınız. Isıdan alıp şekerli fındıkları şekerliğe koyunuz.
Not: Fındık bayat ise hafif kavurarak tazeleyiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc93031
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2013
1,728 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı fındık içi
1/2 su bardağı toz şeker
5 çorba kaşığı su
1 su bardağı pudra şekeri
Fındıkları havanda dövün. Su ve toz şekeri bir taşım kaynatıp ocaktan alın, içine fındıkları ilave edip karıştırın. Biraz soğuyunca pudra şekerini de ekleyip yoğurun ve istediğiniz şekillerde şekerlemeler hazırlayın.