| 
 | 
| Fındık Kremalı Kek | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc146143 Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2019
 1,204 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet hazır yuvarlak kek (kakaolu ya da sade de olabilir)
 Kekin sosu için:
 1 su bardağı kakaolu fındık kreması
 1 su bardağı hazır çiğ krema
 1 paket labne peynir
 Keki ıslatmak için:
 1 su bardağı ılık granül kahve
 Üzeri için:
 2 yemek kaşığı kakao
 
 Derin bir karıştırma kabında, kakaolu fındık kreması, çiğ krema ve peyniri çatalla karıştırın. Hazır keki keskin bir bıçakla ortadan ikiye bölün.
 Üst parçasını bir kenara koyun. Ilık granül kahveyle alttaki keki iyice ıslatın. Şimdi de yukarıda hazırladığımız kakaolu sosu, bir metal kaşık ya da plastik bir spatulayla ıslattığınız kekin üzerine kalınca sürün. Sonra ikinci kat kekinizi oturtun, yine kahveyle ıslatıp, kalan kakaolu karışımı kekin her tarafına muntazaman sürerek, bir yaş pasta görünümü verin. Buzdolabına koyup 2-3 saat bekletin.
 Servis yapmadan önce kakaoyu bir çay süzgeci yardımıyla kekin üzerine serpiştirin. Dilimleyerek servise sunun.
 
 
  
 
 | 
| Fındık Kremalı Kek | 
|  | pınar ilci Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 07.03.2009
 Mesajlar: 77
 Şehir: Konya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc34359 Gönderme Tarihi: 07.Mar.2009
 2,554 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı süt
 Yarım paket tereyağı
 3 çorba kaşığı sıvıyağ
 2 çorba kaşığı kakao
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 3 su bardağı un
 1 küçük paket fındık kreması
 
 Yumurta ve şeker mikserle 5 dakika çırpılır. İçine eritilmiş tereyağı, sıvıyağ ve süt eklenir. Kısa süre karıştırdıktan sonra un, kabarma tozu, kakao ve vanilya katılır. Karışım yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirilir. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır. Enlemesine ikiye kesilir. İlk parçaya fındık kreması sürülür. İkinci parça üzerine kapatılır. Üzerine ve kenarlarına da fındık kreması sürülür.
 
 
 ML® Fındıkkıran için tıklayın
 
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |