Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Makine ile hazırlanan filtre kahve, fincan veya porsiyon olarak servis edilir.
Fincanda Servis:
Kahve dolu fincan, üzerine dantel kağıt konmuş tabakta, yanında kaşıkla masaya götürülür.
Sağ taraftan misafirin önüne konur.
Şeker ve sıcak süt krema veya krema tozu- da masaya bırakılır.
Porsiyon Servisinde:
Yaklaşık 2.5 fincan kahve, makineden kahve potuna doldurulur.
Sıcak süt ve boş fincanla masaya götürülür.
Önce fincan masaya konur.
Sonra kahve ve süt doldurularak potlar da masaya bırakılır.
Dikkat Edilmesi Gereken Öneriler:
Kahve servisinde şeker, fincanın biraz ilerisine, potlar da sağına konur.
Hepsinin sapları kolayca tutulabilecek şekilde sağ aşağıya dönük olmalıdır.
Şeker kullanmayanların olabileceği düşünülerek, masalarda poşet içinde suni tatlandırıcılar bulundurulmalıdır.
Fotoğraf "altın pençe" tarafından gönderildi. 27.10.2020
|