|
|
Fetta |
|
mevlüde
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2005
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc5441
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006
2,757 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
3 adet piliç göğsü
1 çay bardağı badem (soyulmuş)
3 çorba kaşığı tahin
6 diş sarımsak
2 su bardağı pirinç
3 çay bardağı yoğurt
1 fincan sıvı yağ
1 adet yufka
1 fincan çam fıstığı
2 soğan
1 limon
YAPILIŞI
Bir piliç göğsünü iki parçaya ayırıp, kızgın bir tavada sıvı yağla biraz kızartın. Başka bir tencerede doğranmış soğanları biraz sıvı yağla pembeleştirin ve bir litre (5 su bardağı) su ilave edin. Piliç parçalarını tencerinin içine koyarak 20-25 dakika civarı kaynatarak pişirin. Bir diğer tencerede ise sade pilav pişirin. Yemeğin yoğurtlu sosunu hazırlamak için, sarımsakları temizleyip dövdükten sonra yoğurda katın. Tuz, limon suyu ve tahini ilave ettikten sonra iyice karıştırın.
Diğer bir yanda bir taşım kaynatıp haşladıktan sonra bademlerin kabuklarını soyup ikiye böldükten sonra tavada yakmadan, biraz kavurun.
Çam fıstıklarını da aynı şekilde biraz kavurun. Yufkayı ufak kare seklinde (yada alti parcaya)kestikten sonra tavada biraz kızartın. Altı kişilik bir servis tabağına yufka parçalarını yayıp üzerine biraz tavuk suyu serpin, onun üzerine pilavı düzgünce yayın. Yoğurdu ekleyin. Yoğurdun üzerine sıcak tavukları yerleştirin ve en üste badem, fıstık ve maydanoz koyarak servis edin.
|
Fette |
|
vildan keleş
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc115316
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2016
4,182 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet patlıcan
4 adet patates
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı yağ
1 adet kurusoğan
3 adet domates
1 çay kaşığı tuz
1 avuç maydanoz
2 adet lavaş
Patlıcan ve patates küp şekilde doğranarak tuzlanarak sana yağda kızartılıp servis tabağına alınır.
Üzerine (önceden haşlanmış) nohut yerleştirilir.
Yoğurt, mayonez, 1 diş dövülmüş sarımsak karıştırılıp nohutların üzerine yerleştirilir.
Tencereye yağ dökülür sıra ile küp doğranmış soğan, domates ilave edilerek kavrulur sarımsak ve tuz eklenerek domatesler suyunu çekene kadar pişirilir ve nohutların üzerine yerleştirilir.
Lavaşlar küp şeklinde doğranara yağda kızartılır, domateslerin üzerine yerleştirilir, üzerine maydanoz serpilir.
|
|
Fetta Tarifleri Arap Yemekleri
|
|