Kayıt: 16.09.2014 Mesajlar: 41 Şehir: Kahramanmaraş
Kısa URL: https://ml.md/lc101805
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2014
2,051 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı yoğurt
1 soğan
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı tereyağı
6 su bardağı su
Yarım demet fesleğen
Tencerede rendelenmiş soğanı ve tereyağını kavurun. Suyu bir kaba alın, üzerine ayrı bir yerde yumurta sarısı, yoğurt ve unu iyice çırpıp ekleyin. Tenceredeki kavrulmuş soğanları üzerine döküp ılıştırın. Daha sonra çorbanın içine boşaltıp 10 dakika kaynatın. Kıyılmış fesleğenleri içine katıp karıştırın ve sıcak olarak servis yapın. İsteyen bu çorbayı soğan kavurmadan da yapabilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc105854
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2015
1,963 defa indirildi / yazdırıldı
6 dal fesleğen
6 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
6 su bardağı su
Tuz, kuru nane
Tencereye altı su bardağı suyu koyup kaynatın. Kaynayınca içine yıkanmış pirinçleri atıp 20 dakika kısık ateşte pişin. Pirinçlerin iyice piştiğinden emin olunca yoğurdu bir kasenin içinde iyice çırpın. Çorbanın suyundan kaşıkla yoğurda yavaş ekleyin. Yoğurt ılındıktan sonra da tencereye ilave edin ve birlikte 3 dakika daha pişirip içine tereyağını ekleyin, karıştırıp ocaktan alın. Çorbanın tuzunu ve nanesini içine koyup sıcak olarak servis yapın. Çorbanın tuzu en son konulmalı ki yoğurt kesilmesin. Üzerine çok ince kıyılmış fesleğenleri ekleyip ikram edin.