| 
 
 
 | 
Fener Balığı Kavurma | 
  | 
küçük kız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.05.2016 
Mesajlar: 34 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136659 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2018 
1,733 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
 
 
1,5 kg fener balığı
 
3 adet soğan (doğranmış)
 
4 adet domates (kabukları soyulup doğranmış)
 
200 g mantar (doğranmış)
 
3-4 adet sivri biber (doğranmış)
 
3-4 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Balıklar su ürünlerinin hazırlanması bölümünde anlatıldığı gibi ayıklanır ve küp küp doğranır.
 
Tuzlanıp biberlenir.
 
Tereyağında soğanlar ve biberler sote edilir. Bir süre sonra mantar ilave edilerek kavurmaya devam edilir.
 
En son olarak balıklar ve domatesler de ilave edilerek pişirilir.
 
Ateşten almadan önce kekik, tuz ve karabiber ilave edilir.
 
 
 
  
 | 
Fener Kavurma | 
  | 
gülfiraz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2019 
Mesajlar: 30 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147461 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2019 
831 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram fener balığı (kuşbaşı olarak hazırlanmış)
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet çarliston biberi
 
10 adet mantar
 
Toz chili biber
 
Karabiber
 
Tuz
 
Zeytinyağı
 
Kekik
 
Balık suyu
 
 
Soğanı iri olarak doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
 
Biberleri de çekirdeklerini temizledikten sonra iri bir şekilde doğrayıp tavaya ekleyin.
 
Mantarların saplarını ayırın ve kalan yuvarlak kısmını 4'e bölün. Tavaya ekleyip soteleme işlemine devam edin.
 
Üzerine de tuz ve karabiberi ilave edin.
 
Sebzeler renk değiştirince balık suyunu ekleyip çektirin.
 
Daha sonra fener balığını tavaya ilave edin.
 
Balık da kavrulduktan sonra bir miktar daha balık suyu koyun.
 
Kekik ve toz chili biberini de ekleyip biraz suyu kalacak şekilde pişirin.
 
 
 
  
 | 
Fener Kavurma | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153190 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2020 
607 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr. Fener balığı
 
1 adet beyaz iri soğan
 
3 adet çarliston biber
 
6-7 adet mantar
 
Balık suyu
 
Toz chili biber
 
Tuz
 
Karabiber
 
Zeytinyağı
 
 
Isıttığınız tavaya zeytinyağı koyun.
 
Soğanı ortadan ikiye kesip, iri parçalar halinde doğrayın zeytinyağında soteleyin.
 
Biberlerin içindeki çekirdeklerini çıkartıp iri doğrayın ve soğana katın.
 
Mantarların saplarını kırın ve yuvarlak kısmını 4e bölüp tavanıza ekleyin.
 
Tuz karabiber koyun ve kavurun.
 
Sebzeler renk alınca biraz balık suyunu koyun ve çektirin.
 
Balık suyunu çekince üzerine fener balığını ekleyin.
 
Balık kavrulunca, üzerine tadını pekiştirmek için balık suyu ekleyin.
 
Toz chili biber ekleyin.
 
Hafif sulu kalacak şekilde servis edin.
 
 
 
  
 | 
Fener Balığı Kavurma | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170439 
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2023 
353 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Sızma Zeytinyağı 3 Yemek Kaşığı
 
Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
 
Pul Kırmızıbiber 2 Tatlı Kaşığı
 
Tereyağı 100 Gram
 
Sivri Biber 4 Adet
 
Domates Cherry 10 Adet
 
Sarımsak 4 Diş
 
Taze Soğan 6 Dal
 
Fener Balığı 2.5 Kilogram
 
Taze Sarımsak 3 Dal
 
 
Wok tavada, zeytinyağında önce ince doğranmış taze soğanları, taze sarımsakları, kuru sarımsakları (4'e bölünmüş olarak) ve ince kıyılmış sivri biberleri soteleyin. Daha sonra ikiye bölünmüş cherry domatesleri ekleyip domateslerin rengi dönünceye kadar karıştırarak soteleyin. Bu esnada ateşi harlandırarak tereyağını ekleyip eritin. Kırmızı pul biberi de ekleyip karıştırın. Daha sonra, balıkçıdan tulumu çıkarılarak alınmış fener balıklarını iri küpler halinde (2 parmak kalınlığında) keserek, ateşi harlandırılmış tavaya ekleyin. Tuzunu da ilave edip, çevirerek 5 dakika kadar pişirin. Yumuşak olması için çok fazla pişirmeyin. Sıcak olarak servis edin.
 
 
Not: Fener balığının kafası ve kılçıklarını daha sonra çorba yapımında kullanmak üzere COOK Kilitli buzdolabı poşetine alarak, buzlukta saklayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Fener Kavurma | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170442 
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2023 
538 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Domates 1 Adet
 
Ayçiçek Yağı 0.5 Çay Bardağı
 
Kekik 1 Tutam
 
Karabiber 1 Tutam
 
Pul Kırmızıbiber 1 Tutam
 
Sivri Biber 1 Adet
 
Sarımsak 1 Adet
 
Soğan 1 Adet
 
Fener Balığı 1 Adet
 
Organik Mantar 1 Tutam
 
Soya Sos 1 Tatlı Kaşığı
 
 
Kızgın tavaya sıvı yağımızı koyuyoruz, yağımız kızınca doğradığımız soğanımızı ilave ediyoruz, ardından doğradığımız mantarlarımızı ilave ediyoruz.
 
Biraz karıştırdıktan sonra doğradığımız biberleri ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
 
Kuşbaşı doğradığımız balıklarımızı tavaya koyuyoruz, ince doğradığımız sarımsakları da ilave ederek karıştırıyoruz.
 
Küp küp doğradığımız domateslerimizi ilave ediyoruz.baharatlarımızı ekliyoruz.
 
Soya sosunu da ilave ettikten sonra ateşte ısıttığımız kiremit güvecimize bu yemeğimizi alıyoruz.
 
Üzerine bir tutam kekik ekledikten sonra bir 10 dakika ısıtılmış fırında tutup servis yapıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Fener Balığı Kavurma | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181085 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2025 
210 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram iri kuşbaşı yapılmış fener balığı
 
1 adet iri soğan
 
1 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
 
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
 
3-4 adet tatlı sivri biber
 
1 su bardağı balık suyu
 
 
Soğanlarınızı piyazlık keserek ocakta ısıtmış olduğunuz zeytinyağında sarımsaklarınız ile beraber renk alana kadar kavurun.
 
Biberleri kuşbaşı keserek soğanlarınızla beraber biraz daha kavurmaya devam edin.
 
Sebzeleriniz renk aldığında balık suyunuzu hafif ılık olarak sebzelerinizin üzerine ekleyin.
 
Bir çay kaşığı tuz ve karabiber ile tatlandırın.
 
Balık suyunuz çekmeye başladığında balıklarınızı tavaya alın, toz biberinizi de ekleyerek nazikçe karıştırarak kavurun.
 
 
Not: Balık suyunuzu ayıklamış olduğunuz balığın kafa ve kemiklerini kaynatarak elde edebilirsiniz. Balık suyunuzu hazırlarken içine koyacağınız kereviz sapı, soğan gibi sebzelerle isteğe göre farklı balık suları elde edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |