| 
 
 
 | 
Fellah Köftesi | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184261 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2025 
33 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı köftelik ince bulgur
 
1 su bardağı sıcak su
 
1 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı un
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
 
Haşlamak için:
 
1 tencere sıcak su
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı limon suyu (köftelerin açılmaması için)
 
Sos için:
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 diş sarımsak (ince doğranmış)
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 çay kaşığı pul biber
 
Yarım çay bardağı haşlama suyu
 
Maydanoz (servis için)
 
 
Bulguru geniş bir kaba alın, üzerine 1 su bardağı sıcak su dökün ve üstünü kapatarak 10 dakika şişmeye bırakın.
 
Şişen bulgura yumurta, un, salça, baharat ve tuzu ekleyin.
 
Tüm malzemeleri iyice yoğurun. Karışım hamur kıvamına gelmeli (en az 10 dakika yoğurmak önemli).
 
Karışımdan misket büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. İsterseniz ortalarına serçe parmağınızla bastırarak hafif çukurlaştırabilirsiniz.
 
Kaynayan tuzlu ve limonlu suda köfteleri 7–8 dakika haşlayın. Suyun fokur fokur kaynamaması önemli; yoksa dağılabilir.
 
Köfteler suyun yüzeyine çıkınca pişmiş demektir. Süzgeçle alın, fazla suyunu bırakın.
 
Sosu hazırlamak için yağda sarımsağı kavurun, salçayı ekleyin, haşlama suyundan biraz katın ve baharatları ilave edin.
 
Haşlanan köfteleri sosla karıştırın, üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Fellah Köftesi | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180072 
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2024 
241 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
Köfte için:
 
2 su bardağı ince bulgur
 
1 su bardağı irmik
 
1,5 su bardağı sıcak su
 
1 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı un
 
Sosu için:
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
3 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
Yarım limonun suyu
 
Maydanoz (üzeri için)
 
 
Geniş bir kabın içine ince bulguru ve irmiği koyun. Üzerine sıcak suyu ekleyip karıştırın ve kabın üzerini kapatarak 10-15 dakika kadar bekletin. Bulgur suyu çekip yumuşadığında karıştırmaya başlayabilirsiniz.
 
Yumuşayan bulgurun üzerine yumurta, domates salçası, kimyon, karabiber ve tuzu ekleyin. İyice yoğurun ve hamurun kıvamını artırmak için 1 yemek kaşığı un ekleyin. Yoğurma işlemi köftelerin dağılmaması için çok önemli, bu yüzden en az 10 dakika kadar yoğurmanız gerekir.
 
Yoğurduğunuz bulgur hamurundan küçük parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayarak misket büyüklüğünde Köfteler yapın. Ortalarına parmağınızla hafifçe bastırarak çukur oluşturun.
 
Geniş bir tencerede su kaynatın ve içine biraz tuz ekleyin. Hazırladığınız köfteleri kaynayan suya atın. Köfteler suyun yüzeyine çıkmaya başladığında, piştiğini anlayabilirsiniz. Pişen köfteleri süzgeçle sudan çıkarın.
 
Zeytinyağını tavada kızdırın, ince doğranmış sarımsakları ekleyip kavurun. Domates salçasını ve baharatları ekleyip karıştırın. Limon suyunu da ekleyerek sosu hazırlayın. Son olarak haşlanan köfteleri tavaya ekleyip sosla karıştırın.
 
Fellah köftesini servis tabağına alın ve üzerine ince doğranmış maydanoz serpin. Yanına yoğurt ekleyerek de servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Fellah Köfte | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176883 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2024 
241 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İnce bulgur
 
Dana kıyma
 
Soğan
 
Biber salçası
 
Domates salçası
 
Nar ekşisi
 
Nar taneleri
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Taze soğan
 
Maydanoz
 
Sumak
 
 
İnce bulgur, soğan, biber salçası, domates salçası ve baharatlar karıştırılır. Dana kıyma bu karışıma eklenir ve iyice yoğrulur. Hazırlanan bu karışım yuvarlak veya oval şekillerde köfteler haline getirilir.
 
Fellah köfte, genellikle üzerine nar ekşisi gezdirilerek servis edilir. Nar taneleri, taze soğan, maydanoz ve sumak gibi malzemelerle süslenir. Fellah köfteyi sunarken dikkat çekici ve renkli bir sunum tercih edilir.
 
 
 
  
 | 
Fellah Köftesi | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176817 
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2024 
307 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
1 su bardağı ince bulgur
 
1 su bardağı sıcak su
 
250 gram dana kıyma
 
1 büyük soğan (rendelenmiş)
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
 
Yarım demet taze nane veya 1 yemek kaşığı kuru nane
 
1 tatlı kaşığı toz kimyon
 
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
 
Tuz ve karabiber (damak zevkinize göre ayarlayın)
 
Zeytinyağı
 
 
Öncelikle ince bulguru derin bir kaseye alın ve üzerine sıcak suyu ekleyin. Kaplayarak bulgurun şişmesini bekleyin. Yaklaşık 15-20 dakika sonra bulgur suyunu çekmiş olacak.
 
Bu arada bir tavada biraz zeytinyağı ile rendelenmiş soğanı hafifçe pembeleşene kadar kavurun.
 
Kavrulan soğanın üzerine dana kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.
 
Kıyma suyunu çektikten sonra üzerine domates salçasını ekleyin ve kıyma ile karıştırarak salçayı kavurun.
 
Bulgurun üzerine kavrulmuş kıyma ve soğan karışımını, ince kıyılmış maydanozu, nane, toz kimyon, toz kırmızı biber, tuz ve karabiberi ekleyin.
 
Tüm malzemeleri iyice yoğurun ve köfte kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edin.
 
Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucunuzda yuvarlayın ve köfte şekli verin.
 
Köfteleri yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika veya köftelerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
 
Pişen fellah köftelerini sıcak olarak servis yapın. Yanında yoğurt ve yeşilliklerle servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Fellah Köftesi | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176691 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2024 
366 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
Bulgur Karışımı:
 
2 su bardağı ince bulgur
 
2 su bardağı sıcak su
 
1 su bardağı irmik
 
1 su bardağı un
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Üzeri İçin:
 
Yoğurt
 
Sos:
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
Su
 
 
İnce bulgur bir kaba alınır, üzerine sıcak su eklenir ve karıştırılır. Üzerini kapatıp 10 dakika kadar şişmeye bırakılır.
 
Bulgur şiştikten sonra irmik, un, domates salçası, biber salçası ve tuz eklenerek iyice karıştırılır.
 
Karışımı yoğurarak bir hamur elde edilir. Eğer karışım çok kuru ise azar azar sıcak su ekleyerek kıvamı ayarlanabilir.
 
Islatılan parmak uçlarıyla hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayarak top şekli verilir.
 
Her bir köfteye bastırarak üzerinde küçük delikler açılır.
 
Köfteleri haşlamak için geniş bir tencerede su kaynatılır ve içine tuz eklenir. Hazırlanan köfteler kaynar suda haşlanır.
 
Köfteler haşlandıktan sonra süzülür.
 
Domates salçası, sıvı yağ, tuz ve su karıştırılarak bir sos hazırlanır.
 
Servis tabağına haşlanan köfteler alınır, üzerine yoğurt dökülür ve hazırlanan sosu gezdirilir.
 
 
 
  
 | 
Fellah Köftesi | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc174997 
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2023 
307 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ince bulgur
 
2 su bardağı sıcak su
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
2 yemek kaşığı biber salçası
 
2 yemek kaşığı nar ekşisi veya limon suyu
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
3-4 dal taze soğan
 
1/2 demet taze maydanoz
 
1/2 demet taze nane
 
 
İnce bulguru derin bir kaseye alın. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. Bulgurlar şişene kadar yaklaşık 20-30 dakika bekletin. Bulgurlar suyu emdikçe şişecektir.
 
Bulgurlar şişerken, ayrı bir kapta domates salçası, biber salçası, nar ekşisi veya limon suyu, zeytinyağı, tuz ve kimyonu karıştırarak köftesi harcını hazırlayın.
 
Bulgurlar şiştikten sonra yuvarlak şekli verin ve üzerine hazırladığınız köftesi harcını ekleyin.
 
Taze soğan, taze maydanoz ve taze naneyi ince şekilde doğrayın. Yeşillikleri karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın.
 
 
 
  
 | 
Fellah Köftesi | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161673 
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2021 
366 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr köftelik bulgur
 
400 mililitre sıcak su
 
1 su bardağı irmik
 
3 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı domates ya da biber salçası
 
Tuz
 
1 yumurta
 
1 çay kaşığı kimyon
 
Sos için:
 
2 çay bardağı zeytinyağı
 
6 - 7 diş sarımsak
 
Biber salçası
 
3 büyük domates rendesi
 
Maydanoz
 
 
Fellah köftesi için derin bir kap içerisine bulguru koyun ve sıcak suyu ekleyin. Üzerini kapatarak demlemeye bırakın.
 
Bulgurlar şiştikten sonra tahta kaşık yardımı ile karıştırın.
 
İçerisine unu, salçayı, irmiği ve tuzu ekledikten sonra köfte hamurunuzu yoğurun. Yoğurma sırasında da sıcak sudan az az ekleme yapın.
 
Tüm malzemeler iyice karıştıktan ve soğuduktan sonra 1 adet yumurtayı içine ekleyin ve kimyonla birlikte hepsini karıştırarak yoğurun.
 
Hamuru küçük toplara ayırarak şekil verin.
 
Fellah köftelerini haşlamak için bir tencere içine su, tuz ve yağ ekleyerek kaynatın.
 
Kaynayan suyun içerisine köfteleri atın.
 
Köfteler suyun üstüne çıkmaya başlayana kadar haşlama işlemine devam edin.
 
Haşlanan köfteleri bir süzgeç yardımı ile servis tabağına alın.
 
Fellah köftesi sosu için tavada zeytinyağı ile sarımsakları kavurun.
 
Kokusu çıkan sarımsakların içine salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Kavrulan salçaların üzerine rendelenmiş domatesleri ekleyerek pişirmeye devam edin.
 
Son olarak tuz ile maydanozu ekleyin ve sosun altını kapatın.
 
Fellah köftesi yapımında haşlanan köfteleri bir servis tabağına alın.
 
Üzerine daha önceden hazırladığınız domatesli sosu ekleyerek karıştırın.
 
Ardından servis ederek tüketebilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 17.01.2022
  
 | 
Fellah Köftesi | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155529 
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2021 
543 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
Köftesi için:
 
2 su bardağı köftelik ince bulgur
 
2,5 su bardağı sıcak su
 
1 su bardağı un
 
1 adet yumurta
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı toz karabiber
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
Haşlamak için:
 
1,5 litre su
 
Sosu için:
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 su bardağı rendelenmiş domates
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
2 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
İnce bulguru bir kabın içerisine aktarın ve üzerine 2,5 su bardağı sıcak su ilave edin.
 
Streç filmle üzerini kapatarak bulgur şişene kadar bekletin.
 
Şişen bulgurun içerisine yumurta ve biber salçasını ilave edin.
 
Unu da azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.
 
Tuz ve karabiberi ekleyerek bütünleşene kadar güzelce yoğurun.
 
Elinizi hafifçe ıslatın.
 
Hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar kopararak iki avucunuzun içinde yuvarlayın.
 
Yuvarladıktan sonra orta kısmına parmağınızla bastırarak bir çukur açın.
 
Şekillendirdiğiniz köfteleri hafif unlanmış bir kabın içine aktarın ve güzelce harmanlayın.
 
Tencerede kaynayan suyun içerisine köftelerinizi atın ve yumuşayana kadar 10-15 dakika kadar haşlayın.
 
Haşlanan köfteleri kevgir yardımıyla süzdürerek bir fırın kabına alın.
 
Sos için bir tavanın içine zeytinyağı ve biber salçasını alın.
 
Üzerine rendelenmiş domatesi ekleyin.
 
Kıvamı hafif yoğunlaşınca rendelenmiş sarımsak, pul biber, tane karabiber ve tuzu ilave ederek karıştırın.
 
Ardından hazırladığınız sosu üzerine gezdirin ve güzelce karıştırın.
 
Servis tabağına alın ve ince kıyılmış maydanozlar serperek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Fellah Köftesi | 
  | 
Pastacıı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 39 Şehir: Hakkari | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152082 
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2020 
484 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı ince bulgur
 
1 su bardağı irmik
 
1 su bardağı un
 
1 yumurta
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
Tuz
 
Kıvam alana kadar azar azar su
 
Haşlamak için:
 
3 litre kaynar su
 
2 yemek kaşığı tuz
 
Sosu için:
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
2 diş sarımsak arzuya göre artırabilirsiniz
 
1 kavanoz( 800gr) yazdan yapılmış domates konservesi ya da bir buçuk kg domates rendesi
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Zeytinyağı ve rendelenmiş sarımsağı tencereye alıp biraz kavuralım. Sonra salçayla bir kaç dakika çevirelim. Üzerine domates karabiber ve tuzu ekleyip sos kıvamında pişirelim.
 
Bulguru, irmiği, yumurtayı, salçayı, kimyonu, tuzu tepsiye alıp bir bardak ılık su koyup çiğ köfte gibi yoğuralım.
 
Azar azar su katarak 15 dakika yoğuralım. sonra unu ve biraz su katıp yoğuralım. orta yumuşaklıkta bir hamur olacak.
 
Macun gibi bir birbirini tutacak. sonra minik toplar yapıp ortasına serçe parmağımız ile bastıralım ve un attığımız tepsiye dizelim.
 
Köfteleri bol kaynar tuzlu suya atalım yüksek ateşte kaynadıktan sonra 3- 5 dakika haşlayıp süzelim servis kabına alıp domates sosunu dökelim. Fazla hırpalamadan karıştırıp üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis edelim.
 
 
 
  
 | 
Fellah Köftesi | 
  | 
aslı keremoğlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.07.2020 
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151750 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2020 
572 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı kısırlık bulgur
 
1 yumurta
 
Yarım su bardağı un
 
1 çorba kaşığı salça
 
5 adet domates
 
2 diş sarımsak
 
1 kâse yoğurt
 
Karabiber
 
Kırmızıbiber
 
Maydanoz
 
Tuz
 
 
Kısırda yaptığınız gibi bulgur 1 su bardağı sıcak suyla ıslatın ve şişmesini bekleyin.
 
Şişen bulgura un, yumurta, salça ve baharatları ekleyerek yoğurun.
 
Minik toplar yapın, ortasını parmağınızla hafif çukurluk olacak şekilde bastırın. Yaptığınız minik yuvarlakları un serpilmiş tepsiye dizin.
 
Tencerede suyu tuz atarak kaynatın. Su kaynadıktan sonra köfteleri birbir tencereye atın ve haşlayın.
 
Onlar haşlanırken üzerinin sosunu yapmaya başlayın.
 
Tavada önce yağ ve sarımsağı soteleyin. Ardından domates ve maydanozu da ekleyerek sos yapın.
 
Haşlanan köfteleri sosun içine atın ve biraz tavada gezdirin.
 
Köfteleri servis tabağına alın ve yoğurtla süsleyin. Dileyenler yoğurda sarımsak da ekleyebilir. Afiyet olsun.
 
 
Not: Genelde fellah köftesini yapanlar suda dağılmasından yakınır. Suda dağılmamasını istiyorsanız iyice yoğurmanız gerekiyor ve suda fazla haşlamamalısınız. Ayrıca köfteleri yaptıktan sonra hafif unlayınca suya attığınızda yapışmıyor.
 
 
 
  
 | 
Fellah Köftesi | 
  | 
çark 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 05.07.2020 
Mesajlar: 18 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151609 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2020 
503 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı ince bulgur
 
2 su bardağı sıcak su
 
1 adet yumurta
 
2 su bardağı un
 
1 yemek kaşığı salça
 
Kimyon
 
Karabiber
 
Tuz
 
Sosu için:
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
5 adet domates
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
3 diş sarımsak
 
Tuz
 
 
Bulguru 10 dakika kadar sıcak suda bekletin.
 
Şiştikten sonra diğer köfte malzemelerini de koyup yoğurun. 
 
Küçük parçalar alıp yuvarladıktan sonra serçe parmağınızla üzerine hafifçe bastırın. 
 
Şekillendirdiğiniz köfteleri hafif unlanmış bir kabın içine aktarın ve güzelce harmanlayın.
 
Tencerede kaynayan suyun içerisine köftelerinizi atın ve yumuşayana kadar 10-15 dakika kadar haşlayın.
 
Haşlanan köfteleri kevgir yardımıyla süzdürerek çok derin olmayan geniş bir kaba alın.
 
Sosu hazırlamak için bir tencereye 3 kaşık sıvı yağı koyun.
 
Domatesleri ve sarımsağı da üzerine rendeleyin.
 
Salçayla beraber tuzu da ekleyip sosu pişirin.
 
Ardından hazırladığınız sosu köftelerin üzerine gezdirin ve güzelce karıştırın.
 
 
 
  
 | 
Fellah Köftesi | 
  | 
Alaaddin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.05.2020 
Mesajlar: 22 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150763 
Gönderme Tarihi: 25.May.2020 
560 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sozcu.com.tr
 
 
2 su bardağı ince bulgur
 
1 su bardağı irmik
 
1 çay bardağı ılık süt
 
1 buçuk su bardağı su
 
Taze kişniş
 
Taze nane yaprağı
 
Tane kimyon
 
Tuz-karabiber
 
Yoğurt
 
Sarımsak
 
Domates salçası
 
2 yemek kaşığı un
 
 
İnce bulgurun içine 1 su bardağı kaynar suyu ekleyip ağzı açık bir şekilde çekmesini bekliyoruz. Daha sonra irmiği de bu karışıma ekleyip karıştırdıktan sonra içine sıcak sütü ekleyip kapağını kapatıyoruz.
 
Değirmen ya da havanda tüm baharatları güzelce dövelim. Bu karışımı tencerenin içindeki harcımıza ekleyip güzelce yoğurduktan sonra küçük yuvarlaklar halinde yuvarlayalım.
 
Üzerine az sarımsaklı yoğurt ve taze nane yaprakları ile servis edebilirsiniz. Ben eksrta evde taze yapılmış domates salçası olduğundan dumanı üzerindeyken ekledim.
 
 
 
  
 | 
Fellah Köftesi | 
  | 
perçin 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 07.02.2020 
Mesajlar: 18 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148587 
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2020 
691 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı ince bulgur
 
2 su bardağı kaynamış su
 
1 yumurta
 
1 su bardağı un
 
2 tatlı kaşığı biber salçası
 
1.5 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
Sosu için:
 
Yarım su bardağı zeytinyağı
 
5 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı biber salçası
 
4 domates (rendelenmiş)
 
Süslemek için:
 
1 demet maydanoz
 
Köfteyi haşlamak için:
 
2 litre su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Geniş bir kaba bulguru alın. Suyu dökün ve kabın ağzını kapatıp 15 dakika bekleyin.
 
Bulgur şiştikten sonra yumurta ve unu ekleyip hafif hafif yoğurmaya başlayın.
 
Baharatları ve diğer malzemeleri de ekleyerek yoğurmaya devam edin.
 
İyice yoğurulmuş köfte hamurundan fındık büyüklüğünde bezeler alın.
 
Yuvarladığınız hamurun ortasına parmağınızla bastırıp düğme şekli verin.
 
Tüm köfteler hazır olunca suda haşlayın ve süzün.
 
Sosu için geniş bir tavada rendelenmiş domatesler pişirilir ardından biber salçası, zeytinyağı ve incecik kıyılmış sarımsak da tavaya alınır. Sarımsağın kokusu çıkınca sosunuzu alabilirsiniz.
 
Köfteler servis tabağına alınır, tavada pişen sos köftenin üzerinde gezdirilir.
 
Köftenizi maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz. 
 
 
Not: Fellah kelimesi Mısır köylüsü anlamına geliyor.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.02.2024
  
 | 
Fellah Köftesi | 
  | 
yeni sayfa 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.09.2019 
Mesajlar: 26 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146015 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2019 
887 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Millî Eğitim Bakanlığı
 
 
2 su bardağı sıcak su 
 
2 su bardağı ince bulgur 
 
3 çorba kaşığı un 
 
2 yumurta 
 
1 çay kaşığı karabiber 
 
½ tatlı kaşığı pul biber 
 
½ yemek kaşığı tuz 
 
Sosu için:
 
2 adet kuru soğan 
 
3 diş sarımsak 
 
5-6 çorba kaşığı sıvı yağ 
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
 
Bulgur bir tencereye konur, üzerine sıcak su dökülüp tencerenin kapağı kapatılarak kabarıncaya kadar demlenmeye bırakılır.
 
Un, yumurta, tuz ve baharatlar ilave edilerek bulgur iyice yoğrulur. Misket büyüklüğünde köfteler yapılır (Arada sırada eller ıslatılır.). Köftelerin tam ortasına işaret parmağı ile bastırılıp köfteler çukurlaştırılır.
 
Bir tencereye su konup kaynatılır, tuz eklenir; köfteler içine atılıp haşlanır.
 
Haşlanan köfteler, bir kevgir yardımı ile servis tabağına alınır.
 
Daha sonra sosu hazırlanır. Soğanlar yemeklik, sarımsaklar da minik minik doğranarak sıvı yağda kavrulur. Biber salçası ilave edilip biraz daha kavrulur. Sosun içine 3 çorba kaşığı haşlama suyundan ilave edilir.
 
Hazırlanan sos, köftelerin üzerine gezdirilir.
 
İstenirse üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilerek de servis edilebilir.
 
 
 
  
 | 
Fellah Köftesi | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145501 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2019 
802 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı köftelik ince bulgur
 
1 su bardağı irmik
 
3 yemek kaşığı un
 
1 yumurta
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Tuz
 
Kimyon
 
Sosu için:
 
1,5 çay bardağı zeytinyağı
 
5-6 diş sarımsak (isteğe göre azaltılabilir)
 
2 yemek kaşığı biber salçası
 
Süslemek için:
 
1 demet maydanoz
 
 
İnce bulguru bir kaseye alın ve üzerine sıcak su ilave ederek 4 dakika kadar demlenmeye bırakın.
 
Şişen bulgura rendelediğiniz soğan ve kalan malzemeleri ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun.
 
Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın.
 
Geniş bir tepsiye biraz un serpiştirin ve yuvarladığınız köfteleri tepsiye atın. (Bu işlem köftelerin birbirine yapışmasını önlemek içindir.)
 
Sosu için ezdiğiniz sarımsakları ve salçaları zeytinyağında kavurun.
 
Salçaların kokusu çıkınca ocaktan alıp ince kıydığınız maydanozun yarısını ilave edin ve karıştırın.
 
Sosu geniş bir kaba alın.
 
Köfteleri tuzlu kaynar suda haşlayın.
 
Haşladığınız köfteleri bir kevgir ile kasedeki sosun içine aktarın.
 
Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt da dökebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Fellah Köftesi | 
  | 
adnan pekel 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.02.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140558 
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2019 
935 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
Köfteler için:
 
300 gram köftelik ince bulgur (yaklaşık 2 su bardağı)
 
250 ml. sıcak su
 
100 gram tam buğday unu (1 su bardağı civarında)
 
1 adet yumurta
 
2 silme çay kaşığı kimyon
 
1 silme çay kaşığı toz karabiber
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
Haşlamak için:
 
2,5 litre su
 
1 çay kaşığı tuz
 
Sosu için:4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 silme tatlı kaşığı toz zerdeçal
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
3 diş rendelenmiş sarımsak
 
1/2 su bardağı sıcak su (100 ml.)
 
 
Bulguru yayvan bir tencereye koyun, üzerine sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika bulgurun suyunu çekmesini bekleyin.
 
Diğer köfte malzemelerini tencereye ekleyerek iyice yoğurun ve hamurun bütünleşmesini sağlayın.
 
Hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar kopararak iki avucunuzun içinde yuvarlayın. Yuvarladıktan sonra bir tarafına baş parmağınızla bastırarak bir çukur açın. Şekillendirdiğiniz köfteleri üst üste gelmeyecek şekilde bir tepsiye dizin.
 
Haşlama suyunu tuzla birlikte yayvan bir tencerede kaynatın. Köfteleri kaynayan suya koyarak yumuşayana kadar 20-25 dakika civarında pişirin. Köfteler yumuşayınca tencerenin altını kapatın ve bir süzgeç yardımıyla köfteleri alın.
 
Bir sos tenceresinde zeytinyağı ve zerdeçalı ısıtın. Salçaları ve sarımsağı ekleyip karıştırarak kavurun. Salça kavrulduktan sonra sıcak suyu ekleyin, sosu karıştırın ve ocağı kapatın.
 
Servis tabağına aldığınız köftelerin üzerine salçalı sostan koyup üzerlerine kıyılmış maydanoz yapraklarını serpiştirin. Arzuya göre yanında yoğurtla birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Fellah Köftesi | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132764 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2018 
2,959 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı ince bulgur
 
Yarım su bardağı un
 
2 yemek kaşığı irmik
 
1 yumurta
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
Kimyon
 
Tuz
 
Sosu için:
 
5-6 dil sarımsak
 
1 fincan sıvı yağ
 
2 domates rendesi
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
2 yemek kaşığı nar ekşisi
 
Üzeri için:
 
Maydanoz
 
 
Bulgurun üzerine sıcak su dökülür, kabarması beklenir.
 
Bulgur yumuşayınca bir tepsiye alınır, üzerine un, irmik, yumurta, salça, pul biber, kimyon ve tuz eklenerek yoğurulur.
 
Köfte harcından misket kadar köfteler yuvarlanır, ortalarına hafifçe bastırılır.
 
Bir tencereye su ve biraz tuz konarak kaynatılır, içine hazırlanan köfteler atılır.
 
Köfteler pişip yüzeye çıkınca tencereden süzülerek alınır.
 
Bir tencerede yağ ısıtılır, rendelenmiş sarımsak biraz pembeleştirilir, rendelenmiş domates, salçalar ve nar ekşisi de eklenir, biraz daha kavrulur.
 
Sosun içine köfteler katılır, biraz karıştırılır, servis tabağına alınır, üzeri maydanozla süslenerek servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Fellah Köftesi | 
  | 
türk anahtarı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Bitlis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118638 
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2016 
1,408 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Özgür Balcı Köse
 
 
2 su bardağı köftelik bulgur
 
1 su bardağı irmik
 
2 çorba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı tuz
 
2 çorba kaşığı su
 
 
2 bardak köftelik bulgur bir bardak irmikle ıslatılır. Yarım saat yoğrulur. Bir bardak un katılır. Biraz daha yoğrulur. Küçük parçalar yuvarlanıp, parmakla bastırılır. Sonra haşlıyoruz mantı gibi ve sarımsak, salça, pulbiber, nane yağda kavurup sos hazırlıyoruz. Haşladığımız köftenin üzerine döküp maydanoz da ilave ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
Fellah Köftesi | 
  | 
lezzet doktoru 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.12.2014 
Mesajlar: 29 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103846 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2014 
2,517 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram köftelik bulgur
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 adet kuru soğan
 
5 yemek kaşığı margarin
 
6 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı salça
 
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
 
Yarım demet maydanoz
 
 
Köftelik bulguru sıcak suyla ıslatın ve biraz bekletip,şişmesini sağlayın (kısır yapar gibi). Kabaran bulgura diğer tüm malzemeleride ekleyip,iyice özleşene kadar yoğurun.
 
Bulgurdan misketten biraz daha büyük yuvarlaklar yapın ve ortalarını parmağınızla çukurlaştırın (bu işlemi yaparken ellerinizi hafif suyla ıslatabilirsiniz).
 
Geniş bir tencereye su koyun ve kaynatın. İçine tuz atıp, yaptığınız köfteleri bu suda haşlayın.
 
Köfteler haşlanırken bir yandanda sosunu hazırlayın. Bunun için; tavaya margarini, ince doğranmış soğan ve rende sarımsakları alıp;soteleyin.İçine salça ve pulbiberide ekleyin.
 
Haşlanan köfteleri kevgir yardımıyla servis tabağına alın ve üzerlerine bolca sos dökün.
 
Son olarak bolca kıyılmış maydanoz serpiştirin ve servis edin.
 
 
 
  
 | 
Fellah Köftesi | 
  | 
Yasemin Tarakçı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.07.2007 
Mesajlar: 47 Şehir: Anıttepe Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76887 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2012 
3,025 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
1 su bardağı ince bulgur
 
2 yumurta akı
 
1 çorba kaşığı salça
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 su bardağı su
 
1 soğan
 
2 diş sarımsak
 
 
Bulguru derin bir kabın içine alıp üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyip yoğurun. Yumurta akı ve bir miktar suyla macun kıvamında bir karışım elde edin. Baharatları da ekleyip köfteler yapın ve ortalarına bastırın. Daha sonra bir tencerede yağ, salça ve suyu 5 dakika kaynatın. Kaynayan salçalı suyun içine köfteleri boşaltın. 10 dakika kadar pişirip servis tabağına alın. İsterseniz sadece suda haşlayıp, servis tabağına alın ve üzerine salçalı sos dökün.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.02.2024
  
 | 
 
 
 
 
 
 |