| 
 
 
 | 
Fellah Köftesi (Hatay) | 
  | 
Asegul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc214 
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2005 
6,491 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Su bardağı ince bulgur
 
Yarım su bardağı un
 
Yarım su bardağı irmik
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 Çay kaşığı karabiber
 
1 adet yumurta akı
 
tuz
 
Sosu İçin;
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
2 yemek kaşığı salça
 
2 adet rendelenmiş domates
 
bul biber
 
 
Malzemenin tamamı çukur bir kapta göz kararı ile ılık su ile yoğrulur. Katı bir hamur kıvamına getirilir. Fındık büyüklüğünde yuvarlak alınıp, iki taraftan üstüne bastırarak şekil verilir, bu arada el sürekli ıslatılır. Unlanmış tepsiye dizilir, hepsi hazırlanınca kaynar suda yarım saat pişirilir. Süzülerek çıkarılan köfteler sosun içine atılır(SOS malzemesi olan sıvıyağ, salça rende domates pul biber 2 -3 dakika pişirilir) Sosun içinde servis tabağına çıkarılır. Taze soğan, dereotu, maydanoz ince ince doğranır üzerine serpilir.
 
 
 
  
 | 
Fellah Köftesi (Hatay) | 
  | 
anfora 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.12.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc31258 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2008 
4,195 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı köftelik bulgur
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı un
 
1 adet soğan
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı salça
 
Yarım tatlı kaşığı karabiber
 
Kızartmak için:
 
2 su bardağı sıvıyağ
 
Üzeri için:
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 diş sarımsak
 
3 çorba sıvıyağ
 
Yarım tatlı kaşığı tuz
 
1,5 çay bardağı su
 
 
Bulgurun üzerine 1 su bardağı ılık su eklenir, 10 dakika bekletilir. Üzerine yumurta, un, salça, rende soğan, tuz, karabiber eklenir. Malzeme bütünleşene kadar yoğrulur. Harçtan misket gibi parçalar yuvarlanır. Kızgın yağda kızartılır. Bu arada bir sos kabına dövülmüş sarımsak, salça, yağ, tuz ve su konur bir tık pişirilir. Kızaran köftelerin üzerine gezdirilir.
 
 
 
  
 | 
Fellah Köftesi (Hatay) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34072 
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2009 
3,743 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
Köftelik bulgur
 
un
 
biber salçası
 
1 Kg ıspanak
 
2 baş soğan
 
3 diş sarımsak
 
yağ
 
 
Yapılışı:
 
Bulgur ılık su ile ıslatılır. Un ile yoğrulur ve elde dağılmayacak bir hal aldığında, fındık büyüklüğünde parçalara ayrılır.
 
Bu parçalar yuvarlatılarak, kaynayan tuzlu suya atılır.
 
Pişmesine yakın, temizlenip, doğranmış ıspanaklar ilave edilir ve piştikten sonra ocaktan alınır.
 
Yağ kızartılarak içine soğan, salça ve sarımsak konup kızartılır, ve köftelerin üzerine dökülür.
 
Sıcak servis yapılır.
  
 | 
Fellah Köftesi (Hatay) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc45156 
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2009 
5,004 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hatay Valiliği
 
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
 
 
1 su bardağı ince bulgur
 
1/2 kg. domates rendesi
 
1 çorba kaşığı un
 
1 baş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1/2 su bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
1 yemek kaşığı salça biber
 
1 adet limon suyu
 
2 su bardağı ılık su
 
 
Bir tepsiye bulgur koyulup üzerine su eklenir. İyice harmanlanıp şişmesi beklenir. Üzerine kimyon ve nane eklenerek yoğurulmaya başlanır. Bulgur iyice ezildikten sonra un yavaş yavaş yedirilerek sıkı bir harç elde edildikten sonra küçük parçalar kopartılarak misket büyüklüğünde toplar yapılıp bir hasır tepsiye alınır. Bir tencereye su koyup kaynaması beklenir. Kaynamakta olan suya limon suyu eklenerek bir taşım daha kaynadıktan sonra içine hazırlamış olduğumuz köfteler eklenip haşlanır. Bu arada bir tavaya konulan zeytinyağı ve ezilmiş sarımsaklar ısıtılıp üzerine biber salçası ve domates rendesi eklenerek domatesin suyu çektirilip ateşten alınır. Üzerine haşlanmış ve süzülmüş olan köfteler eklenerek sosla karıştırılıp servis edilir.
 
 
 ML® Sultan Köftesi için tıklayın
 
  
 | 
Fellah Köftesi (Hatay) | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160232 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2021 
369 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bu köftenin ana malzemesi bulgur. Bulgurlar köfte yapılıp, güzelce haşlanıyor, sarımsak ve domates sosuyla servis ediliyor.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |