|
Felafel |
|
gokhan
Aşçı
Kayıt: 07.12.2013
Mesajlar: 14 Şehir: zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc94383
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2013
2,033 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı nohut (sadece akşamdan ıslatılacak, haşlanmayacak.)
2 kuru soğan
3 diş sarımsak
1 demet maydanoz
6 sivri yeşil biber
Kimyon, tuz, sumak,
alabildiği kadar un
kırmızı pul biber, karabiber
Bir gece önceden nohutları tuzlu ılık suda bekletin. Ertesi gün nohutların suyunu süzün.
Parçalayıcınıza boşaltın. Üzerine doğranmış maydanozu, soğanı, sarımsağı ve biberi ekleyerek parçalayın. Bir karıştırma kasesine alıp üzerine baharatları, tuzu ve alabildiği kadar un ekleyin.
Mücver kıvamına gelince sıvıyağda kızartın. Tahin, limon ve sarımsakla hazırladığınız sosu sürün. Sosun üzerine köftelerinizi yerleştirin. Üzerine yeşillikleri ve turşuyu koyup sandviç gibi ısırarak yiyin.
Fotoğraf "Eti" tarafından gönderildi. 08.01.2021
|
Falafel |
|
vitray
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2020
Mesajlar: 34 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc149289
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2020
626 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
Bir tutam kişniş
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
2-3 yemek kaşığı un
Tuz
Sosu için:
1 su bardağı süzme yoğurt
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı tahin
Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup doğrayın.
Maydanoz ve kişnişin de yaprak kısımlarını ayırın.
Un hariç bütün malzemeyi rondoya ekleyin ve püre haline gelmeyecek şekilde çekin.
Ardından 2 veya 3 yemek kaşığı unu ilave edin ve yoğurun.
Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve derin yağda kızartın.
Sosu için; bir kasede tahin, limon suyu ve yoğurdu güzelce çırpın.
Sosunuz hazır olunca falafellerin üzerine gezdirebilir ya da yanında sos olarak servis edebilirsiniz.
|
|