| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fatih sarması | 
 
  | 
bykuş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.06.2007 
Mesajlar: 21 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15759 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2007 
3,333 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet yumurta
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
1 çorba kaşığı margarin
 
2 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay kaşığı vanilya
 
2 çoba kaşığı bal
 
2 çorba kaşığı antepfıstığı
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı su
 
2 su bardağı toz şeker
 
 
Bir kaba 4 yumurta, 1 çorba kaşığı margarin, 1,5 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı unu alalım. 1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ekleyelim. Malzemeleri mikserle 20 dakika çırpalım. Fırın tepsisini yağlayıp unlayalım. Karışımı tepsiye dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirelim. Tepsiyi fırından alalım. Ilındığında üzerine 2 çorba kaşığı bal sürelim. 2 çorba kaşığı fıstığı serpelim. Pandispanyayı rulo biçiminde saralım. 2 su bardağı suyun içinde 2 su bardağı şekeri eritelim. Tatlının üzerine gezdirelim. Dilimleyerek servis yapalım. 
 
Şerbeti pişirmeden yani biraz kaynatıp hemen dökelim. Afiyet olsun.
 
 
 
 
Fotoğraf "yeni nefes" tarafından gönderildi. 01.09.2018
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fatih sarması Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |