| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fasulyeli Pilav | 
 
  | 
Neslihan Sak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.08.2008 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26608 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2008 
2,442 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
20-25 adet taze fasulye
 
2 su bardağı pirinç
 
1 adet kuru soğan
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
3,5 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Fasulyeler haşlanır, ufak doğranır. 1 çorba kaşığı tereyağınada ince kıyılmış soğan kavrulur. Üzerine haşlanmış fasulye, tuz ve karabiber katılır. Tencereye düzgün bir şekilde yerleştirilir. Üzerine suda bekletilmeden yıkanmış pirinç konur, prça parça kalan tereyağı bırakılır az tuz serpilir, su eklenir, karıştırmadan tencerenin kapağı kapatılır. Orta ateşte 15-20 dakika pişirilir. Yarım saat dinlendirilir. Servis tabağına ters çevrilir.
  
 | 
 
Fasulyeli Pilav | 
 
  | 
saydam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.09.2011 
Mesajlar: 43 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68330 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2011 
2,157 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg fasulye
 
1 su bardağı pirinç
 
2 soğan
 
2 domates
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Taze fasulye küçük küçük doğranır. Soğanlar piyazlık doğranır. Yıkanmış olan fasulyelerin yarısı tencerenin içine konur. Faulyelerin üstüne yıkamış olduğumuz pirinç, doğranmış soğan, rendelenmiş domates, bir miktar tuz, pul biber konur. Üstüne geriye kalan fasulyeler eklenir. Yarım çay bardağı su ve tereyağı ilave edilir. Kısık ateşte kendi buharında pişmeye bırakılır. Pişme süresince ara sıra karıştırılır. Pirince tavada zeytinyağı iyice yakılır, üstüne dökülür. Pilav gibi demlenmeye bırakılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fasulyeli Pilav Tarifleri Pilavlar
 | 
 
 
 
 |