|
Fasulyeli Pilav (Malatya) |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171237
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2023
216 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya Valiliği
Fasulyeleri haşladıktan sonra süzün.
Eritilmiş yağda doğranmış soğanı ve yeşilbiberi çevirin.
Domates doğrayarak karıştırın.
Kavurma, salça, tuz, evde yapılmış kırmızı pul biber ve haşlanmış yeşil fasulyeleri koyup en son da bulgur ilave ederek 4-4,5 bardak su ile pilav gibi pişirin.
Dinlendirerek servis yapın.
|
Fasulyeli (Paklalı) Pilav (Malatya) |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171236
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2023
198 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya Valiliği
2 su bardağı pilavlık bulgur (baş bulgur)
½ kg yeşil fasulye
2 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışımı
3 yemek kaşığı tereyağı
1 büyük baş kuru soğan
Tuz
Karabiber
Fasulyeleri temizleyip yıkayarak bir parmak kalınlığında doğrayın.
Bir tavada yağla birlikte yemeklik soğan ile pembeleştirin.
Salça ilave edip bir iki kez karıştırdıktan sonra su ve tuz koyup pişirin.
Fasulyeler pişince, fasulyeye 4-4,5 bardak su ilave edip miktarını kontrol edin, gerekirse sıcak su ilave ederek içerisine bulgur bırakın.
Bulgur pilavı gibi pişirilir. Göz göz olunca altını kapatın. Demlendirin.
Sıcak olarak servis yapın. Karabiber isteğe bağlı olarak kullanılır.
Not: Etli yeşil fasulye yemeği arttığı zaman, su ilavesi ile aynı pilav pişirilebilir.
|
Fasulyeli Pilav (Malatya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc32179
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008
3,019 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Malzemeler, yeşil fasulye, bulgur, salça, tuz, yağ ve sudan oluşur.
Bir kabın içerisine yağ konur ve yağ kızdıktan sonra salçası ilave edilir. Salça eritildikten sonra bulgur konulup karıştırılır. Karıştırılan bulgurun ölçüsünde suyu eklenir. Daha önceden doğranıp yıkanan yeşil fasulye de tuzla birlikte ilave edilir. Daha sonra bulgur suyunu çekinceye kadar beklenir ve altı kapatılır. Artık pilav servise hazırdır.
|
|