| 
 
 
 | 
Fasulye Bulgurlusu | 
  | 
nuran nur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.07.2016 
Mesajlar: 41 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142744 
Gönderme Tarihi: 15.May.2019 
786 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 kilogram yeşil fasulye
 
3 büyük boy domates
 
2 adet kuru soğan
 
2 adet yeşil sivri biber
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
500 gram kuzu eti
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
3 su bardağı pilavlık bulgur
 
 
Fasulyeleri yıkayıp, ayıklayın. Her birini 4-5 parçaya kırın. Bir tencerede yağı eritin. İnce kıyılmış soğan ve ince kıyılmış biberleri kavurun. Domatesleri kuşbaşı doğrayarak ilave edin.
 
Fasulyeleri, tuzu ve biberi ekleyip 4-6 dakika daha kavurun. Sonra suyu ilave edin, su kaynayınca bulguru ekleyin. 15 dakika daha pişirip, altını söndürün. En az 20-25 dakika demlenmeye bırakın. Sıcak sıcak servise sunun.
 
 
Not: Bu yemek sulu bir pilav şeklinde pişeceği için suyunu çok fazla koymayın. Yani bu bir çorba değil. Hatta bulguru ilave ettiğinizde tahta kaşığı tencerenin tam ortasına saplayın. Eğer tahta kaşık düşmüyorsa su oranı yeterli demektir. Bulguru ekleyince ateşin altı harlı olsun. Ama suyunu çekince ateşin altını çok kısın. 5-6 dakika daha pişirip, altını söndürüp, dinlenmeye bırakın. Servise sunmadan önce mutlaka yemeği tahta kaşıkla karıştırarak iyi havalandırın.
 
 
 
  
 | 
Fasulyeli Bulgur Pilavı | 
  | 
turşucu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.09.2013 
Mesajlar: 26 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92559 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2013 
1,571 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pilavlık bulgur 
 
1 çay bardağı zeytinyağı 
 
4 adet taze soğan 
 
1 adet kuru soğan 
 
1/2 demet taze nane 
 
8 adet taze fasulye
 
 
Doğranmış taze soğan ve kuru soğanı zeytinyağında beş dakika sote edin. Üzerine ince doğranmış taze fasulyeyi de ilave edip karıştırın. Son alarak bulguru ve suyu ekleyip kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Servis yapmadan önce kıyılmış naneyi ilave edin.
  
 | 
Fasulyeli Bulgur Pilavı | 
  | 
Fortuna 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2011 
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69172 
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2011 
2,147 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
250 gr. çalı fasulye
 
125 gr. tereyağı
 
2 çorba kaşığı salça
 
4 su bardağı su
 
4 diş sarımsak
 
Tuz
 
Pul biber
 
Nane
 
 
Fasulyenin kılçıklarını ayıklayıp boydan boya incecik kesin. Bir su bardağı tuzlu suda 15 dakika haşlayıp süzün. Tereyağının yarısında salça, tuz ve pul biberi kavurun. Kalan su, fasulye ve tuzu tencereye katın. Kaynamaya başlayınca yıkanmış bulguru ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Dövülmüş sarımsağı kalan yağda pembeleştirin. Nane ekleyip ocaktan alın. Tereyağlı karışımı pilavın üzerine gezdirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |