|
|
Fasulye Yaprağı Sarması |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96348
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2014
4,402 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo iri fasulye yaprağı
500 gr yağlı koyun döşü kıyması
5 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
10 dal maydanoz
5 dal dereotu
5 dal nane yada kuru nane
Pişirmek için:
2 su bardağı etsuyu
1 tatlı kaşığı tuz
Soğanlar çok ince doğranır ya da rendelenir. Diğer malzemelerle iyice karıştırılır.
Fasulye yaprakları hafif haşlanır ve hazırlanan içle sarılır, tencereye dizilir. Et suyu ve tuzu eklenir.
Sarmaların üzerine önce bir tabak kapatılır sonra tencerenin kapağı kapatılarak hafif ateşte 40 dakika kadar pişmeye bırakılır.
Not: Fasulye yaprakları çok taze ise haşlanmayabilir.
|
Fasulye Yaprağı Sarması |
|
Abbas Y.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.12.2015
Mesajlar: 77 Şehir: Tahran |
Kısa URL: https://ml.md/lc119856
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2016
1,197 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg fasulye yaprağı
1.5 su bardağı bulgur
1.5 su bardağı pirinç
3 baş kuru soğan
2 kaşık sıvı yağ
2 kaşık salça
1 tutam maydonoz
1 tutam karabiber
1 tutam pulbiber
Tuz
2 adet patates
7 bardak sıcak su
Yaprakları toplayıp üst üste dizelim üzüm yaprağı gibi kaynayan suya daldırıp çıkaralım soğuk suya tutalım sıkıp kenara alalım, bu arada iç malzemesini hazırlayalım. 2 adet soğanı ince ince kıyalım 1 kaşık margarini bir tencerede eritelim soğanları ilave edelim iyice kavuralım. Salçayı ilave edelim bulğurla pirinci yıkayıp ilave edelim, kırmızı pulbiberi, karabiberi, tuzu ilave edip 3 bardak sıcak su ilave edelim, karıştırıp kısık ateşde pişirelim, ince kıydığımız maydanozu katıp karıştıralım soğumasını bekleyelim, sonra yaprakları tek tek saralım tencereye dizelim. Ayrı bir derin kapta 1 kaşık yağda 1 adet soğanı iri iri doğrayıp kavuralım, 1 kaşık salçayı da ilave edip 4 su bardağı su koyup tuzda ilave edelim kaynatalım. Patatesleri soyup yarım ay şeklinde doğrayıp yıkayalım, sarmanın üzerine dizelim, kaynamakda olan salçalı suyu sarmaya koyup, önce harlı ateşte kaynayınca sarma altını kısalım.kısık ateşte 30 dk pişirelim.
|
|
Fasulye Yaprağı Sarması Tarifleri Enginar Dolması Tarifleri
|
|