| 
 
 
 | 
Fasulye Turşusu Kavurma | 
  | 
mevlüd 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.12.2015 
Mesajlar: 22 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113636 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2015 
1,334 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo fasulye turşusu
 
150 gr soğan
 
5 diş sarımsak
 
2 kaşık tereyağı
 
Az miktar biber
 
 
Fasulye turşusu bir gün önceden suya konur, tuzu çıkartılır. Hiç su kalmayacak şekilde elle sıkılır. Soğanlar, ay şeklinde bir tavaya doğranırlar ve tereyağı ile penbeleşinceye kadar kavrulurlar. Daha sonra hazırlanan turşu, tavaya ilave edilir, ezilmiş sarımsak ve az bir miktar biber konarak 10-15 dakika kavrulur. Sıcak veya soğuk olarak yenebilir.
 
 
 
  
 | 
Fasulye Turşusu Kavurması | 
  | 
vız vız vız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.03.2015 
Mesajlar: 39 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133120 
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2018 
1,077 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo fasulye turşusu
 
1 adet büyük soğan
 
1 yemek kaşığı salça
 
2 yemek kaşığı domates sosu veya rendesi
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı pul biber
 
 
Fasulyelerimizi yarım saat suda bekletiyoruz ekşiliğinin gitmesi için
 
Tavaya sıvı yağı alıp kızdırıyoruz soğanı ince ince dilimleyip tavaya alıp pembeleşene kadar kavuruyoruz
 
Salça ve domates sosunu da ilave edip 1.2 dk soteledikten sonra fasulyelerimizi sudan çıkarıp avucumuzda iyice sıkıp suyunu çıkarıyoruz
 
Bıçakla ince ince dilimliyoruz ardından tavamıza alıp karıştırıyoruz ve baharatlarını da ekledikten sonra servis yapıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Fasulye Turşu Kavurması | 
  | 
Rukiye Doğru 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.07.2014 
Mesajlar: 37 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134906 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2018 
1,130 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yeşil fasülye turşusu
 
1 adet kuru soğan
 
1 yemek kaşık salça
 
Sıvı yağ
 
 
Öncelikle soğanımızı yemeklik doğrayıp yağda kavuralım.
 
Daha sonra salçayı ekleyip pişirelim.
 
Yeşil fasülye turşusunu bir süre suda bekleterek tuzunun gitmesini sağlayın.
 
Sonra salça ve soğanla birlikte kavurup servise sunun.
 
 
 
  
 | 
Fasulye Turşusu Kavurması | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156077 
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2021 
528 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kavurmalık fasulye turşusu
 
2 adet soğan
 
Sıvıyağ ya da tereyağı
 
1 tatlı kaşığı salça
 
 
Kavuracağınız miktarda fasulye turşusu kavanozdan alarak biraz suda bekletin.
 
Kavuracağınız tavada yağı kızdırdıktan sonra piyazlık olarak doğradığınız soğanları ekleyerek kavurun.
 
Pembeleşen soğanların üzerine salça ekleyin.
 
Biraz karıştırın.
 
Suda beklettiğiniz fasulyeleri yemeklik ya da bütün olarak tavaya alın.
 
Biraz soğan ve salça ile karıştırın.
 
Yarım çay bardağı da su ilavesi yapın.
 
Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
 
Ilık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.
 
 
Not: Fasulye turşusunun fazla tuzunu almak için, Üzerlerini aşacak kadar su ilave edip, 1 saat bekletirseniz turşu kavurmanız daha güzel olur.
 
 
 
  
 | 
Fasulye Turşusu Kavurması | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162890 
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2022 
373 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Öncelikle kavuracağınız kadar turşuyu kavanozdan çıkarın ve bir miktar suda bekletin. Yağı kızdırdığınız tavaya soğanları ekleyin ve kavurun. Salçasını da kattıktan sonra fasulyeleri yemeklik doğrayarak tavaya atın. Salça ve soğanla karıştırarak biraz su ekleyin. Kaynadıktan sonra yiyebilirsiniz.
  
 | 
Fasulye Turşusu Kavurması | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165883 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2022 
238 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 avuç kadar fasulye turşusu
 
4 diş sarımsak
 
1 adet kuru soğan
 
1 yemek kaşığı salça
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Pul biber
 
Tuz
 
 
İlk olarak turşuları üçe bölüyoruz, sonra salça, soğan, sıvı yağ üçlüsünü kavurmaya başlıyoruz. Kavrulan karışımın içine turşuları ilave edip 15 dakika daha kavurmaya devam ediyoruz. En son pul biberi ekleyip servis ediyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |