Kısa URL: https://ml.md/lc110809
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2015
2,527 defa indirildi / yazdırıldı
Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1,5 kg. fasulye turşusu
5 adet orta boy soğan
3 kaşık sıvı yağ
¾ su bardağı pirinç
Fasulye turşusu küçük küçük doğranır, diğer yanda kaynayan suya pirinçle birlikte konulup haşlanır, pirinç şiştiğinde süzülür. Zeytinyağında soğan kavurulur. Üzerine haşlanmış pirinçli fasulye ilave edilir. Bir kaç dakika karıştırılarak ocaktan alınır. Sıcak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc119701
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2016
2,105 defa indirildi / yazdırıldı
Ordu Büyükşehir Belediyesi
Yarım kilo fasulye turşusu
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Turşular yıkanır, fazla tuzu çıkartılır. İnce ince doğranır. Diğer yandan soğanlar küp küp doğranır. Tencerede yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, pul biber ve turşular katılır, üzerinden pirinç ilave edilir, karıştırılır. Yarım çay bardağı su da eklenerek kısık ateşte pişmeye bırakılır. Daha sonra servis edilir.