| 
 
 
 | 
FASÜLYE SALATASI | 
  | 
Mahire 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2090 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006 
2,342 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
 
½ kg taze fasülye
 
5 diş sarımsak
 
yarım limon
 
tuz
 
 
 
HAZIRLANIŞI
 
 
Fasülyeleri boydan ikiye ayırın. Bir tencerede su içinde haşlayın. Bölünmeyecek şekilde haşladıktan sonra su içinde soğumaya alın. Soğuduktan sonra dövülmüş sarımsaklar ve dilimlenmiş limonlarla karıştırın. Buzdolabında beklemeye alın, soğuyunca servis yapın.
  
 | 
Fasulye salatası | 
  | 
susuzyaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.06.2007 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15550 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2007 
2,333 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 kişilik
 
Gerekli malzeme:
 
Yarım kg taze fasulye
 
2-3 taze soğan, 
 
2 taze sarımsak
 
2 çorba kaşığı mısır konservesi
 
2 çorba kaşığı çekirdeksiz yeşil zeytin
 
1 çorba kaşığı kapari
 
1  su bardağı mayonez
 
2  çorba kaşığı kıyılmış badem 
 
Tuz
 
 
Fasulyeleri ayıklayıp yıkadıktan sonra uzun şeritler halinde kesin. Tuzlu suda haşlayıp süzün.
 
Fasulyeler soğuyunca ince kıyılmış taze soğan ve sarımsağı ekleyip karıştırın.
 
Çekirdeksiz zeytinleri ince kıyıp, mısır taneleriyle birlikte fasulyeye ilave edin. Salata malzemesini servis tabağına alın.
 
Mayonezi kapari ile karıştırıp salatanın üzerine yayın. En üstüne kıyılmış badem serpip biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.
  
 | 
Fasulye Salatası | 
  | 
mutlu prenses 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2010 
Mesajlar: 39 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51959 
Gönderme Tarihi: 22.May.2010 
2,362 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 kişilik
 
250 gram taze fasulye
 
1 fincan zeytinyağı
 
Yarım fincan sirke
 
3-4 diş sarımsak
 
Tuz
 
Toz kırmızı biber
 
Kekik
 
 
Fasulyeleri ayıklayıp, yıkayalım. Bölmeden, çok az su ve tuz ilavesiyle ağır ateşte ve kapaklı tencerede fazla yumuşatmadan haşlayalım. Delikli kepçe ile tencereden çıkartıp, servis tabağına dizelim. Sarımsakları dövüp, sirke ile karıştıralım. Fasulyelerin üzerine gezdirelim. Tavaya zeytinyağını alıp, kızdıralım. Kırmızı biberi ilave edip, 1 dakika çevirdikten sonra fasulyelerin üzerine gezdirelim. Kekik serpiştirip, süsleyerek servis yapalım.
 
 
Not: Fasulyelerin doğal renklerini kaybetmeden haşlanmasını istiyorsanız, kaynar tuzlu suya atın. Çok fazla haşlamaktan kaçının. Delikli kepçe ile tencereden alıp, bu kez buzlu suya daldırın. 5 dakika sonra buzlu sudan alın.
  
 | 
Fasulye Salatası | 
  | 
seçmen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.06.2011 
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64105 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011 
2,413 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
750 gr. taze fasulye
 
2 çorba kaşığı limon suyu
 
1 çorba kaşığı sirke
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 adet orta boy domates
 
100 gr. beyaz peynir
 
1 kahve fincanı süt
 
Yeteri kadar su
 
Tuz, karabiber
 
 
Fasulyeyi yıkayıp temizledikten sonra verev doğrayın. Tuz eklenmiş az suda yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp servis tabağına alın. Ayrı bir kapta limon suyu, sirke, zeytinyağı, karabiber ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Doğranmış domatesleri üzerine koyun. Sütle ezilmiş peyniri üzerine serpiştirin.
  
 | 
Fasulyeli Salata | 
  | 
Herhangi biri 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.06.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: Mordoğan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64741 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2011 
2,274 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çorba kaşığı hindistancevizi
 
1 su bardağı pirinç
 
250 gr. taze fasulye
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 adet kırmızı biber
 
1 çay bardağı mısır
 
Tuz
 
 
Pirinci yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Ayıklanmış ve verev doğranmış fasulyeyi 10 dakika haşlayın. Suyunu süzüp zeytinyağında kavurun. Üzerine jülyen doğranmış kırmızı biberi ekleyin. Bir iki dakika daha kavurup pirinç, mısır ve hindistancevizini katın. Tuzunu ayarlayın. Tüm malzemeyi karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine hindistancevizi serperek servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |