| 
 
 
 | 
Fasulye Omleti | 
  | 
susuzyaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.06.2007 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15548 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2007 
3,760 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr çalı fasulyesi
 
1  büyük soğan
 
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
 
2  yumurta
 
1 çorba kaşığı yoğurt 
 
1 çay kaşığı kabartma tozu 
 
1 çorba kaşığı un 
 
1 çay fincanı sıvıyağ 
 
Tuz, karabiber
 
 
Fasulyeyi ayıklayıp yıkayın. 10-15 dakika haşlayıp suyunu süzün. Soğuduktan sonra ince ince kesin.
 
Yemeklik doğradığınız soğanı az yağda kavurun. Kıyılmış fasulye, rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta, tuz, kabartma tozu, un, karabiber ve yoğurdu ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı birkaç dakika çırpıp kabarmasını sağlayın.
 
Bir tavada sıvıyağı kızdırın. Omlet malzemesini tavaya boşaltıp bir kapak kapatın. Önlü arkalı pişirip servis yapın.
  
 | 
Taze Fasülyeli Omlet | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119677 
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2016 
1,575 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr taze fasülye
 
4 tane yumurta
 
75 gr tereyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kuru nane
 
Yarım çay bardağı su
 
 
Fasulyeler tereyağı ve yarım çay bardağı su ile iyice kısık ateşte pişirilir. Tavaya alınan pişmiş fasulyeler 5 dk kadar kavrulur. Ayrı bir yerde yumurta, tuz ve diğer baharatlar çırpılır. Kavrulmuş olan fasulyelerin üzerine dökülür. Kapağı kapatılarak hafif kısık ateşte pişirilir. Alt yüzü piştikten sonra geniş düz bir tabak yardımıyla diğer yüzü çevrilir ve pişirilir. Piştikten sonra altı kapatılır. Sıcak olarak servis yapılır.
  
 | 
Yeşil Fasulyeli Omlet | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165882 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2022 
491 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. taze fasulye
 
1 büyük soğan
 
2 yumurta
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
1 kaşık tereyağı
 
 
Ayıklanmış fasulye, kaynar suda biraz yumuşayana kadar haşlanıp süzülür. Tavaya zeytinyağı koyulur, soğanlar pembeleşene kadar kavrulur, pul biber eklenir. Fasulyeler tavaya alınır, tuz serpilir ve soğanla beraber kavrulup tereyağı eklenir. Yumurtalar karıştırılıp fasulyenin üzerine yayılır. Yumurtalar piştiğinde yemek hazır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |