Fasulyeler biraz tuz ile haşlanır. Piştikten sonra iyice süzülür. Bir miktar mısır unu ile buğulama yapılır. Döndürme tavası denilen kapaklı bakır tavaya bu fasulyeler döşenir. Çevirerek altı ve üstü pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc54859
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2010
1,915 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg taze fasulye
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartma yağı
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
Fasulyeler ayıklanır, ortdan ikiye dilinir. Üzerine un ve tuz eklenir, karıştırılır. Sonra unu silkelenerek kızgın yağa atılır. Pembeleşene kadar kızartılır. Servis tabağına konur. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
500 gram çalı fasulyesi
2-3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
3/4 su bardağı sıvı yağ
Öncelikle fasulyeleri yıkayın ve sap kısımlarını ayıklayın, ardından fasulyeleri kırmadan bütün bir şekilde derince bir tencereye alın ve tuzlu suda yaklaşık 10 dakika, fasulyeler yumuşayana dek haşlayın.
Haşladığınız fasulyeleri süzün ve soğuk sudan geçirin.
Yağı bir kızartma tenceresine alın ve kızdırın.
Bir tepsiye unu serpiştirin ve ılıklaşmış olan fasulyeleri teker teker bu una bulayıp kızgın yağa atın, altlı üstlü çevirerek kızarttıktan sonra, havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa alın ve fazla yağının süzülmesini sağlayın.
Tüm fasulyeleri bu şekilde kızarttıktan sonra bir servis tabağına alın, üstüne sarımsaklı yoğurt gezdirin ve dereotuyla süsleyip servis edin.