| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Fasulye Kavurması (Giresun) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| Fasulye Kavurması (Giresun) |  
|  | merhamet Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.04.2008
 Mesajlar: 34
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc23088 Gönderme Tarihi: 09.Nis.2008
 3,394 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Yarı kg taze fasulye
 1 adet iri kuru soğan
 2 adet domates
 2 adet sivri biber
 4 adet yumurta
 2 çorba kaşığı tereyağı
 Tuz, karabiber
 
 Fasulye temizlenir, az suda yarım haşlanır. Tavaya yağ konur eriyince ince kıyılmış soğan atılır, pembeleştirilir. Üzerine ince doğranmış biber, 5 dakika sonra küp doğranmış domates atılır. Domates gevşemeye başlayınca, haşlanmış fasulye ialve edilir, karıştırılır. Diğer tarafta yumurtalar çukur bir kapta az tuzla çırpılır. Fasulyeli karışıma eklenir. Biraz daha tuz ve karabiber serpilir, karıştırılır. Yumurtalar sulu kalacak şekilde pişirilir.
 
 
 ML® Fasulye Kavurması için tıklayın
 
 
 
 |  
| FASULYE KAVURMASI |  
|  | yorulmaz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.05.2009
 Mesajlar: 33
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc36248 Gönderme Tarihi: 06.May.2009
 2,719 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Yarım çay bardağı sıvı yağ
 10 adet taze yeşil soğan
 Yarım kg fasulye turşusu
 
 Bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağı koyun. Taze soğanları ince ince kıyıp, yağın içinde yumuşayana dek kavurun. Yarım kg fasulye turşusunu küçük küçük doğrayın. Fasulyelerin fazla suyunu çıkarmak için elinizle sıkıp, tencereye koyun. Fasulyeleri yağın içine atıp, soğanlarla birlikte 20 dakika daha kavurun. İsterseniz sıcak, isterseniz soğuk servis yapın. Dilerseniz fasulye kavurmasmını yoğurtla ve kırmızı biber serperek de servis yapabilirsiniz.
 
 Not: Karadeniz bölgesine özgü bir yemek olan fasulye turşusu kavurmasını, eğer fasulye turşusu bulamazsanız, taze fasulyeyi haşlayıp suyunu süzerek de yapmak mümkün. Haşlanmış faslyeyle yapacağınız fasulye kavurmasında farklı bir tat oluşturmak istiyorsanız, fasulyenin üzerine yumurta da kırabilirsiniz. Bunun için, fasulyeyi soğanla birlikte tencerede kavurduktan sonra, üzerine arzuya ya da yiyecek kişi miktarına göre yumurta kırın. Dilerseniz yumurtayı kaşıkla dağıtarak, iyice fasulyeye yedirin. Ya da, fasulyenin üzerinde top top bırakın.
 
 
 ML® Kavrunti için tıklayın
 ML® Fasulye Diblesi için tıklayın
 
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |