| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fasulye İçli Lahana Sarması | 
 
  | 
dertli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.02.2006 
Mesajlar: 83 Şehir: Buca | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4030 
Gönderme Tarihi: 23.May.2006 
3,222 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
12 beyaz lahana yapragi
 
1 yemek kasigi ayçiçek yagi
 
1 soğan, ince dogranmis,
 
100 gr kuru fasulye, geceden islatilmis
 
600 ml tavuk suyu
 
Tuz
 
1 yemek kasigi domates salçasi
 
1 limonun suyu
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Bir tencerede yagi isitin. Sogani ekleyip, 5 dakika hafifçe renk alincaya
 
kadar pisirin. Fasulyeleri süzüp tavuk suyuyla birlikte tencereye ekleyin.
 
Bir tasim kaynatin. Atesi kisip fasulyeler yumusuncaya dek 1 saat pisirin.
 
Bu arada baska bir tencereye tuzlu su koyup bir tasim kaynatin. Lahana
 
yapraklarinin sert kisimlarini ayirip ikiser ikiser kaynamis suya atarak
 
kivrilabilir olana kadar haslayin. Dikkatlice süzüp, akan soguk suyun
 
altinda tutun, sonra bir kagit havlu üstünde kurumaya birakin.
 
Fasulyeleri süzüp tahta kasikla ezin. Fasulye püresinin içine domates
 
salçasi, limon suyunun yarisi, tuz ve biberi katip karistirin.
 
Fasulye kansiminindan bir yemek kasigini lahana yapraginin bas tarafina
 
koyun, 2 tarafini kivirarak yuvarlayin. Böylece 8 adet lahana sarmasi
 
hazirlayin.
 
Kalan yapraklari büyük bir tencereye yerlestirin. Sarmalari üstüne koyun.
 
Kalan limon suyunu sarmalarin üzerine gezdirin. Sarmalarin üzerini
 
kapatacak kadar soguk su koyup tuz serpistirin. Dolmalarin üzerine bir
 
porselen tabagi ters olarak yerlestirin.
 
Tencerenin kapagini kapatip bir tasim kaynatin. Agir ateste l saat pisirin.
 
Dolmalari sicak bir tabakta servis yapin.
  
 | 
 
Fasulye İçli Sarma | 
 
  | 
paraf 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2012 
Mesajlar: 65 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99915 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2014 
2,563 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 yemek kaşığı margarin
 
12 adet beyaz lahana yaprağı
 
1 adet soğan, ince doğranmış
 
100 gr kuru fasulye
 
3 su bardağı tavuk suyu
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 adet limonun suyu
 
Tuz
 
 
Fasulyeleri bir gece önceden ıslatın. Bir tencerede yağı ısıtıp, ince doğranmış soğanı ekleyin ve 5 dakika kavurun. Fasulyeleri süzüp tavuk suyuyla birlikte tencereye ekleyin ve kaynayınca ateşin altını kısıp fasulyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Başka bir tencereye tuzlu su koyup kaynatın. Lahana yapraklarının sert kısımlarını ayırıp ikişer ikişer suya atın ve kıvrılabilecek hale gelene kadar haşlayın. Sonra suyunu süzüp, soğuk suyu tutun ve kurumaya bırakın. Fasulyeleri süzüp tahta kaşıkla ezin ve içine domates salçası, limon suyunun yarısı, tuz ve biberi katıp karıştırın. Fasulye karışımından bir yemek kaşığı alıp, lahana yaprağına koyun, iki tarafını kıvırarak yuvarlayın. Lahana yapraklarından birazını ayırıp, diğerlerine aynı işlemi uygulayın. Ayırdığınız yaprakları tencereye yerleştirin. Sarmaları üstüne koyup, kalan limon suyunu sarmaların üzerinde gezdirin. Sarmaların üzerini kapatacak kadar soğuk su koyup tuz ilave edin ve üzerine bir porselen tabağı ters olarak yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp biraz kaynadıktan sonra ağır ateşte l saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fasulye İçli Lahana Sarması Tarifleri Acur Dolması Tarifleri
 | 
 
 
 
 |