| 
 
 
 | 
Fasulye dizimi | 
  | 
lapa 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.08.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101279 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2014 
1,777 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. taze fasulye
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 adet soğan
 
3 adet domates
 
2 diş sarımsak
 
1 su bardağı su
 
2 adet kesme şeker
 
Tuz
 
 
Fasulyeleri uçlarını keserek ayıklayıp bütün olarak bırakın. Yağı bir tavada kızdırarak, kabuklarını soyup yemeklik doğradığınız iki domatesi ve soğam tavaya koyun. Geniş bir tencereye fasulyeleri düzenli bir şekilde dizin, ortasına kabuğu soyulmuş bütün bir domatesi koyun.
 
Tavadaki soğan ve domatese, sarımsak, şeker ve tuzu ilave edip, karıştırın. Malzemeyi fasulyelerin üzerine döküp, suyunu ilave edin. Yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Soğuyunca servis tabağına çevirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
FASULYE DİZİMİ | 
  | 
behiye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.05.2009 
Mesajlar: 32 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36408 
Gönderme Tarihi: 13.May.2009 
2,359 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
Yarım kg taze fasulye
 
1 çay bardağı ayçiçek yağı
 
2 adet domates
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
Yarım su bardağı su
 
 
Yarım kg taze fasulyeyi ayıklayın. 1 çay bardağı sıvı yağı tavada kızdırın. Geniş bir tencereye sıralayın. 1 adet domatesin kabuklarını soyup, ortasına yerleştirin. Soğanı ve artan domatesi yemeklik doğrayıp, tencereye ilave edin. 2 diş sarmısağı ince kıyıp ekleyin. Üzerine yarım su bardağı su dökün. Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |