|
|
Falafel (Filistin) |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc60586
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2011
9,037 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr nohut (haşlanmış)
1/2 su bardağı su
1 yumurta (hafifçe çırpılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı kıyılmış taze kişniş yaprağı (istenirse)
1 kahve kaşığı kimyon
1 kahve kaşığı pul kırmızı biber
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çorba kaşığı tahin yada zeytinyağı
60 gr (1 su bardağı) taze ekmek içi (ufalanmış)
60 gr (1/2 su bardağı) un
400 gr (2 su bardağı) rafine yağ
Haşlanmış nohutları bir kabın içinde iyice ezdikten sonra suyu, yumurtayı, tuzu, biberi, kişniş yaprağını (istenirse), kimyonu, pul kırmızı biberi, sarımsağı, tahin yada zeytinyağını ve ekmek içini ekleyiniz. Ellerinizle yumuşak ama sıkı bir karışım haline getiriniz.
Karışımı 2,5 cm çapında yuvarlaklar haline getirip unlayınız.
Büyük bir tencerede rafine yağı 50 saniye, içine atılan küçük bir ekmek parçası kahverengileşene kadar ısıtınız.
Yuvarlakları, her seferinde 6-7 tane olmak üzere tavaya atip, yağda 2-3 dakika, açık kahverengi bir renk alana kadar kızartınız.
Tavadan çıkardığınız nohut toplarının yağını bir kağıt peçete üstünde süzdürerek ötekileri kızartınız. Bütün falafeller kızarıp yağları süzdürülünce, sıcak sıcak servis ediniz.
|
Falafel (Filistin) |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc158149
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2021
362 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
Bir tutam kişniş
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
2-3 yemek kaşığı un
Tuz
Sosu için:
1 su bardağı süzme yoğurt
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı tahin
Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup doğrayın.
Maydanoz ve kişnişin de yaprak kısımlarını ayırın.
Un hariç bütün malzemeyi rondoya ekleyin ve püre haline gelmeyecek şekilde çekin.
Ardından 2 veya 3 yemek kaşığı unu ilave edin ve yoğurun.
Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve derin yağda kızartın.
Servis önerisi olarak sarımsaklı yoğurt ve tereyağında hazırlanmış pul biberli sos hazırlayabilir ya da wrap şeklinde lavaş ekmeklerle ikramlıklar hazırlayabilirsiniz.
|
|
Falafel (Filistin) Tarifleri Arap Yemekleri
|
|