Kısa URL: https://ml.md/lc111219
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2015
1,342 defa indirildi / yazdırıldı
1 kaşık bibersalçası
1 ye kaşığı pulbiber
1 adet kuru soğan
3 kaşık tereyağ
2 kaşık tereyağ üzerine dökmek için
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı ince bulgur
3 su bardağı su
½ su bardağı pirinç
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
2 kaşık domatessalçası
3 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı nane
İnce ince doğradığınız soğanları, 3 kaşık tereyağında hafifçe pembeleşene kadar kavurun.
Domates salçasını sulandırdıktan sonra soğanlara katın.
Biber salçası ve pul biberi de ilave ederek karıştırın.
3 su bardağı su ve 3 su bardağı et suyunu ekleyin ve harlı ateş üzerinde kaynatın.
Su iyice kaynayınca bulgur, kırmızı mercimek, pirinç, karabiber ve tuzu ilave ederek iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
2 kaşık tereyağı bir tavada ıstın ve köpürünce pul biberi ve naneyi ekleyin.
Çorbanın üzerine yağı gezdirip servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc60924
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2011
1,762 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı Sana margarin
1 tane soğan
bir miktar nane
bir miktar tuz
Tencedere yağ ve soğan kavrulur sonra salça koyulur ve su ilave edilip kaynamaya bırakılır. Tuz eklenir. Mercimek ve bulgur eklendikten sonra mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişirildikten sonra nane ve kırmızı biber eklenebilir.