| 
 
 
 | 
Ezme Salata | 
  | 
-BMW- 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2006 
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2077 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2006 
4,013 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet büyük domates
 
2 adet taze soğan
 
2 adet yeşil biber
 
½ demet maydanoz
 
5 diş sarımsak
 
2 adet limon
 
1 çorba kaşığı nane 
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
 
Domates, maydanoz, biber ve taze soğanı bir kabın içine çok ince doğrayın. Sarmısakları rendeleyin ve ekleyin. Nane ve limon suyunu da ekleyerek iyice karıştırın. Arzuya göre tuz, pul biber ilave ederek servis yapın.
  
 | 
Ezme Salata | 
  | 
lekelimelek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.02.2006 
Mesajlar: 49 Şehir: IZMIR | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6931 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2006 
4,235 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 domates
 
2 sivri biber
 
1 orta boy soğan
 
2 diş sarımsak
 
Yarım demet maydanoz
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 kaşık limon suyu
 
1 kaşık nar ekşisi
 
2 çay kaşığı sumak
 
1 çay kaşığı pul biber
 
Tuz
 
 
Domateslerin kabuklarını soyun, minik parçalar halinde doğrayın. Sivri biberlerin sap ve tohumlarını çıkartın, ince halkalar şeklinde kesin. Soğanlan ince ince çentin. Sarmısakları çok küçük parçalar halinde kıyın. Maydanozu yıkayın, yapraklarını doğrayın. Domates, biber, soğan, sarımsak ve maydanozu bir salata kabına koyun, üzerlerine zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, sumak, pul biber ve tuz koyarak iyice karıştırın, salatayı servis tabağına alın. Nar ekşisi yerine koruk suyu koyabilirsiniz. Sivri biberler acı çıktığı takdirde pul biber koymak gerekmeyebilir. Bu durumda malzemeleri pul bibersiz karıştırmak, tadına baktıktan sonra pul biber miktarını ayarlamak yararlı olur. Salatarın üzerine kıyılmış ceviz koymak farklı bir lezzet verebilir
  
 | 
Ezme Salata | 
  | 
ülker ünver 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 07.11.2009 
Mesajlar: 16 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43379 
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2009 
3,288 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 domates
 
2 soğan
 
3 sivri biber
 
1 limon
 
Yarımşar demet maydanoz ve taze nane
 
Zeytinyağı
 
Kırmızı pul biber
 
Tuz
 
 
Soğanı ve soyulmuş domatesi, küçük bir şekilde küp küp doğrayıp, pul biber ve tuzla ovun. Çekirdekleri çıkarılmış biberler, maydanoz ve yeşil naneyi ince ince kıyın ve diğer malzemeyle karıştırın. Üzerine yağ ve limonun suyunu gezdirin.
  
 | 
Ezme Salata | 
  | 
insancıl 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.07.2019 
Mesajlar: 62 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144864 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2019 
608 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 sivri biber
 
3 salçalık kırmızı biber
 
2 domates
 
2 soğan
 
1 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 limon
 
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
 
4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
 
Tuz
 
Nane
 
Kırmızı pul biber
 
 
Soğan, sarımsak, domates ve biberleri doğrayıp mutfak robotuna alın.
 
Maydanoz ile salçaları ilave edip hafif pütürlü bir kıvam elde edene kadar çekin.
 
Limon suyu, zeytinyağı, tuz, pul biber ve naneyi de ekleyip karıştırın. Salatanız hazır.
 
 
 
  
 | 
Ezme Salata | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145474 
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2019 
812 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet domates
 
3 adet sivri biber
 
2 adet salatalık
 
1 kapya biber
 
1 adet kuru soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Sosu için:
 
Sarımsak
 
Biber salçası
 
İsot
 
Nar ekşisi
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Öncelikle tüm sebzeleri güzelce yıkayıp ince ince kıyın.
 
Daha sonra tüm sos malzemelerini bir kapta karıştırıp sebzelerin üzerinde gezdirin ve salatayı karıştırın.
 
Fazla sulanmadan servis edin.
 
 
 
  
 | 
Ezme Salata | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172840 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2023 
225 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Domates
 
Kuru soğan
 
Sivri biber
 
Salatalık
 
Maydanoz
 
Salça
 
Pul biber
 
Nar ekşisi
 
Limon
 
Zeytinyağı
 
Nane
 
Tuz
 
 
Baharat ve soslar hariç bütün malzemelerin rondodan geçip parçalanması ya da çok ince doğranarak ezilmiş bir hale gelmesi gerekir. Elde edilen bu karışıma eklenen nar ekşisi, limon gibi soslar ve baharatlar ezme salatasına asıl lezzetini verir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |