|
Evde Lahmacun |
|
paspartu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc4741
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2006
5,573 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Su Bardağı Un
2 Çay Kaşığı Tuz
3 gr Kuru Maya
1/2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1/4 Su Bardağı Ilık Su
150 gr Yoğurt
450 gr Domates
1 Orta Boy Soğan
250 gr Kıyma
1 Demet Maydanoz
5 Diş sarımsak
5 Adet Sivribiber
Ön hazırlık olarak, soğan, maydanoz, ve sivribiberi ince kıyın. Sarmısağı dövün. Maya ve toz şekeri ılık suyla ezin. Limonu 8e bölün. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri de minik küpler halinde doğrayın. Unu eleyin. 2 yemek kaşığını ayırıp kalanını 2 çay kaşığı tuzu katıp karıştırın. Unun ortasını havuz biçiminde açın. Mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup iyice karıştırın. Elde ettiğiniz yumuşak hamuru ele yapışmaz kıvama gelene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Hamuru iri yumurta büyüklüğünde pazılara (hamur parçaları) ayırın. Her pazıyı unlayarak elinizle yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açın. Bu arada harcı hazırlayın. Bunun için, bir kapta domatesi, soğanı, kıymayı, maydanozu, sivribiberi, sarmısağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı, açtığınız hamurların üzerine yayın. Ancak hamurların kenarında 1 cm kadar boşluk kalmalı. Unladığınız fırın tepsisine
lahmacunları dizin. Önceden 220 derecede ısıttığınız fırına koyduğunuz lahmacunları 15 dakika sonra çıkarabilirsiniz.
ML® Lahmacun için tıklayın
|
Ev Lahmacunu |
|
GülenAy
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2007
Mesajlar: 22 Şehir: isvec |
Kısa URL: https://ml.md/lc11797
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2007
4,426 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
İç malzemesi
250gr kıyma
2 adet domates
1 orta boy soğan
2 adet sivri biber
4-5 diş sarımsak
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Un, şeker, maya ve tuz karıştırılır. Ilık su ilave edilerek yumuşak bir hamur oluşturulur.30-40 dakika mayalandırılır. Hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır.4-5mm inceliğinde açılır. Domates ve soğan rendelenir. İnce ince kıyılmış biber ve maydanozlar ilave edilir. Sarmısaklar dövülür. Kıyma, salça, dövülmüş sarımsaklar ve baharatlar ilave edilerek, yoğrulur. İçine bir miktar su konularak yumuşak bir harç elde edilir. Açılan hamurun üzerine yayılıp, en yüksek ısıda pişirilir.
|
Lahmacun |
|
Mahire
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc10143
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006
3,184 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. ekstra un
2 çorba kaşığı (silme) toz maya
Biraz tuz
3/4 bardak su
1/2 kg. yağlıca koyun kıyması
2 orta soğan
3 demet maydanoz
4 orta domates
1 tatlı kaşığı (silme) acı kırmızı biber (dövülmüş)
100 gr. çekilmiş kuyruk yağı
Biraz tuz, karabiber
4-5 sivri yeşil biber
Bir çukur kabın içine tuzu, suyu ve mayayı koyup karıştırın. Sonra da unu ilâve edip bir hamur yoğurun. Hamurun üzerine kalınca bir bez örttükten sonra sıcak bir yerde 30 - 40 dakika mayalanmaya bırakın. Sonra bu hamurdan iri portakal büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Üzerlerine bez örtüp sıcak bir yerde 30 - 40 dakika dinlendirin. Öte yandan kıymayı, çekilmiş kuyruğu, rendelenmiş soğan, tuz, biberle incecik kıyılmış maydanoz ve kabuğunu, çekirdeklerini çıkarıp minicik doğradığınız domatesleri, yuvarlak yuvarlak doğradığınız yeşil biberleri karıştırarak iç hazırlayın. Portakal büyüklüğündeki hamurları avuçlarınızla bastırarak yarımşar santim kalınlığında yuvarlaklar halinde pide yapıp tepsiye dizin. Üzerlerine içten eşit miktarda koyup yayın ve harlı fırında nar gibi olana kadar 6-7 dakika pişirip çıkarın. Sıcak sıcak servis yapın.
ML® Fındık Lahmacun için tıklayın
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 12.11.2021
|
Evde Lahmacun |
|
zeytin dalı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2008
Mesajlar: 43 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc65792
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2011
2,938 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru maya
Su
İçi için:
Yarım kg kıyma
3 tane domates
2 tane sivribiber
3 tane soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4/5 yemek kaşığı sıvı yağ
Kimyon, karabiber, toz biber, tuz, acı biber.
Un, maya ve suyu bir kabta yoğurun. Kulak memesinden biraz daha yumuşak hale gelen hamuru 30 dakika dinlendirin. Rendelenmiş domates ve soğanı, küçük doğranmış sivri biberler ve diğer malzemelerle karıştırın. Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparıp merdaneyle açın. Üzerine domates sosu döküp her yerine gezdirin. (Eğer domates sosu yoksa 3 kaşık salçanın içine biraz ılık su koyup sos yapabilirsiniz.) Üzerine harcı sürüp, un serpilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve 200 derecedeki fırında pişirin. Lahmacunun yanına soğan salatası yapıp servise sıcak sunun.
|
Evde Lahmacun |
|
tanver
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.05.2016
Mesajlar: 28 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc117533
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2016
1,635 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket kuru maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı süt
1 bardak sıvı yağ
Aldığı kadar un
500 gr. kıyma
2 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
2 adet sivri biber
½ demet kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Sütü ısıtın. Maya, şeker ve tuzu sütün içinde eritin. Sıvı yağı da ekleyerek karışımı yaklaşık 5 bardak unun içine dökün, yumuşak bir hamur elde edin. Yaklaşık 30 dakika kabarması için dinlendirin. (Sıcaklık önemli bir faktördür süre ortam sıcaklığına göre değişebilir.) Hamur kabarırken kıymayı bir kaba alın ve soğanı rendeleyin. Domatesi küçük küp şeklinde doğrayın. Diğer malzemeleri ince ince doğrayın. Baharatları ve tuzu ekleyerek yoğurun. Hamurdan limon büyüklüğünde aldığınız parçaları merdane yardımı ile açarak üzerine hazırladığınız harcı sürün. Önceden ısıttığınız 250 derece fırında pişirin. Yanında dilediğiniz salatalık malzeme ile servis edin.
|
Evde Lahmacun |
|
merkür
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2020
Mesajlar: 29 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc153417
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2020
660 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant veya yaş maya
700 gram un (yaklaşık 6-6,5 su bardağı)
İçi için:
400 gram orta yağılı dana kıyma
3 adet büyük çarliston biber (çok ince kıyılmış)
2 adet soğan (çok ince kıyılmış)
2 avuç dolusu maydanoz (çok ince kıyılmış)
1 Türk fincanı sıvı yağ
2 adet kabukları soyulup, rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı dolusu biber salçası
2-3 diş sarımsak (rendenin ince tarafında rendelenmiş)
2 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı vegeta
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber veya pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Hamur için ılık su, süt ve şekeri yoğurma kabına alın. Ardından mayayı da ilave ederek, mayanın erimesi için 5-10 dk bekletin. Yağ, tuz ve yavaş un ilavesiyle, hamuru yumuşak olmayacak ve ele yapışmayacak şekilde yoğurun. Üzerini kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken bizde ayrı kapta lahmacunun kıymalı harcını hazırlayın. Kıymanın üzerine, çok ince kıyılan soğan, biber ve sarımsağı koyun. Ayrı bir kaba domatesi rendeleyin ve üzerine 2 yemek kaşığı biber salça ilave edip, çok iyi bir şekilde karıştırın. Hazırlanan sosu kıymalı harcın üzerine boşaltın. En son yağını, baharatlarını ve tuzunu ilave edip, çok iyi yoğurun. Hamur mayalandıktan sonra avuç içi kadar bezelere ayırın. Bezelerin altına üzerine un serperek incecik açın. Üzerine 2 kaşık kadar kıymalı harcı yayın ve ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 5-6 dk pişirin. Yada yanmaz tava veya pizza tavasında, üzerine kapak örterek 5 dakika kadar pişirin.
|
Ev Yapımı Lahmacun |
|
ablam ablam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2018
Mesajlar: 47 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151637
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2020
425 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
2 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
2 adet orta boy soğan
1 demet maydanoz
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1Çeyrek çay bardağı su
500 gram yağlı dana kıyma
Bir mutfak robotunun içine kıyma, baharatlar, salça ve sıvı yağ hariç tüm malzemeleri koyun ve çekin.
Geniş bir kaba aldığınız harca kıyma, salça, sıvı yağ ve baharatları da ekleyerek iyice yoğurun.
Harcınızın cıvık bir kıvamda olması gerekir. Yeteri kadar cıvık değilse su ekleyin.
Harcınız dinlenirken hamuru hazırlayın.
Suyu bir kaba dökün ve üzerine tuzu ekleyin. Ardından unu azar azar ilave edin.
Orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Daha sonra hamuru eşit parçalara bölün.
Parçalara ayırdığınız hamurun üzerine hafif nemli bir bez örterek 1 saat dinlendirin.
Hamurunuz hazır olduğunda tezgaha biraz un serperek mümkün olduğunca ince açın.
Açtığınız hamurun üstüne iç harcı her yerine gelecek şekilde yayın.
Yağlı kağıda koyduğunuz lahmacunu önceden ısıttığınız 250 dereceye ayarlanmış fırında 7-10 dakika arasında pişirin.
|
|