Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kebaplar > Ev Usulü İskender (9 adet - 133,441 defa bakıldı)

Ev Usulü İskender


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ev Usulü İskender

SonaY
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc58035
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2010
8,291 defa indirildi / yazdırıldı




Oktay Usta

750 gr kuzu eti
4 yeşil biber
2 domates
1 kase yoğurt
Sosu için:
1.5 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kekik
tuz
karabiber
su
1 çorba kaşığı tereyağı
Pidesi için:
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
tuz
su

İlk önce pidesini hazırlayın. Pidesi için karıştırma kabına 4 su bardağu unu alın.Üzerine 1 paket kuru maya, tuz ve ılık su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru bezelere ayırın. Bezeleri elinizle açın ve tırnak pidesi şeklini verin. Fırın tepsisine yerleştirin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Etleri yüksek ısıda tavada pişirin. Pişen etleri ince olarak kesin.Pideler piştikten sonra küp olarak kesin. Servis tabağına küp kesilmiş pideleri alın. Üzerine 1 kase yoğurdu ilave edin.
İskenderin sosu için tavaya salçayı, sıvıyağ, kekik, tuz, karabiber ve su ile bir sos elde edin. Servis tabağındaki yoğurdun üzerine sostan bir miktar dökün.Üzerine kesilmiş etleri alın. Tavada biberleri ve domatesleri soteleyin. Etlerin üzerine domates ve biberi ilave edin.Üzerine tekrar sostan dökün. Üzerine eritilmiş tereyağını dökün.



Evde İskender

can su
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.07.2014
Mesajlar: 23
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc99644
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2014
2,511 defa indirildi / yazdırıldı




3 kaşık tereyağı
400 gr hazır döner
1 pide ekmek
300 gr yoğurt
3 kaşık salça
1 adet domates
3 adet yeşil biber
Tuz
Karabiber

Pideyi kare şeklinde dilimleyip, servis tabağına yerleştirin.
Sonra tereyağını tavada eritip içerisine 3 kaşık salçayı koyun. içerisine yarım çay bardağı suyu katıp 5-6 dakika kadar kaynatıp bekletin.
Bu arada, döner etlerimizi kavurun. Sonra sıcak şekilde pidelerin üzerine dökün.
Servis tabağının bir kenarına yoğurdu da dökün, domatesi ve biberi közleyin.
En son olarak üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.


Fotoğraf "can su" tarafından gönderildi. 06.07.2014


Ev Yapımı İskender

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc117248
Gönderme Tarihi: 31.May.2016
1,296 defa indirildi / yazdırıldı




2 paket döner
5 adet pide
1 paket tereyağı
3 yemek kaşığı salça
2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı su

Pideler küp küp doğranıp kızdırılmış yağda biraz kavrulur. Kavrulan pideler tepsiye dizilir. Üzerine ısıtılmış hazır dönerler yerleştirilir. Bir tencerede yağın yarısı, 3 yemek kaşığı salça ile kavrulur. Üzerine 2 su bardağı su dökülerek kıvamı yavaş yavaş açılır. 2 kaşık tuz atılıp hazırlanan sos pide ve dönerlerin üzerine dökülür. En üstüne 2 kaşık kızdırılmış yağ gezdirilir. İlk sıcaklığı geçince üzerine yoğurt koyarak servis yapılır



Ev İskenderi

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc125990
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2017
911 defa indirildi / yazdırıldı




Kişi başına birer dilim biftek
Kişi başına birer kebapçı pidesi (küçük pide)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kekik
Karabiber
Sos için:
1 kaşık domates salçası veya iki taze domates
Biraz zeytinyağı
Biraz su
1 çay kaşığı baharat

Biftekleri önce buzdolabının buzluğuna koyup, donmasını bekleyin. Buzluktan çıktıktan sonra her parçayı çok ince (pastırma kıyar gibi) kıyın. Sonra bunları da uzunlamasına, kesebildiğiniz kadar kesip, iyice ince hale getirin. Sıvı yağda biraz kekik, tuz ve karabiberle kavurun.
Bu arada pideleri de enlemesine ve boylamasına kesin. Bunları önce etin suyuyla biraz ıslatın. Ardından pişen etleri pidelerin üstüne yerleştirin.
Bir kaşık domates salçası veya iki taze domatesle biraz zeytinyağı, biraz su ve bir çay kaşığı baharatla bir sos hazırlayın. Tabakların bir kenarına iki çorba kaşığı kadar yoğurt koyun, ayrıca tüm tabağın üstünde sosu gezdirin, servise hazır.



Evde İskender

dr. Sema
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.05.2020
Mesajlar: 25
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc150467
Gönderme Tarihi: 11.May.2020
548 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet bayat pide
400 gram dana eti
Yoğurt
Kırmızı toz biber
Karabiber
Kekik
Tuz

İskender kebap sosunu hazırlamadan önce kebabımızın en önemli maddesi olan dana etini ince ince döner şeklinde doğruyoruz. Bir tava içerisine 3 yemek kaşığı sıvı yağımızı koyup ince ince doğradığımız dana etimizi koyuyoruz. Etlerimiz suyunu çekince tuzunu atıp kızartıyoruz. Etimiz piştikten sonra pidelerimizi alıp küp küp doğrayıp servis yapacağımız kaba koyuyoruz. Ön hazırlıkları yaptıktan sonra İskender kebap sosunu hazırlamaya başlayabiliriz.
Ayrı bir sos tavası alıp içerisine bir yemek kaşığı tereyağı koyup eritiyoruz. Tereyağını erittirdikten sonra 2 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip kavuruyoruz. Kavrulan salçanın içine toz biber, karabiber ve kekiği ekleyelim. Salçayı akıcı kıvama getirmek için bir su bardağı sıcak suyumuzu ekleyip sosumuzu pişirmeye devam ediyoruz.
Sosumuz kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz. İskender kebap sosumuz hazırlandıktan sonra küp küp doğranmış pidelerin üzerine gezdiriyoruz. Sosunu döktüğümüz pidelerin üzerine de kızarttığımız etlerimizi koyalım. Son olarak hazırlanan tabağın kenarına yoğurdunu ekleyelim. Kalan iki yemek kaşığı tereyağını eritip içerisine kırmızı toz biberimizi atıp İskender kebabımızın üzerinde gezdirelim, sıcak servis edelim.



Evde İskender

çark
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 05.07.2020
Mesajlar: 18
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc151608
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2020
480 defa indirildi / yazdırıldı




2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber
Yarım su bardağı domates suyu
300 gram dana veya kuzu bonfile
Yoğurt
2 adet bazlama/tırnak pide
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ

Öncelikle sosu hazırlayın.
Tereyağını sos tavasında eritin, salçayı ekleyin ve kavurun.
İçine pul biber ve domates suyunu ekleyin, kaynadıktan sonra altını kısın ve 15 dakika pişmeye bırakın.
Pide ya da bazlamalarınızı, 200 derecede önceden ısıttığınız fırında 5 dakika ısıtın.
Bonfilenizi keskin bir bıçak yardımıyla incecik dilimleyin.
Üzerine, tuz, karabiber ve sıvıyağ ekleyin, kızgın tavada pişirin.
Bir tabağa ekmekleri alın, üzerine sos gezdirin.
Ardından etleri koyun ve tekrar sos gezdirin.
Yanına yoğurt ve üzerine tereyağı ile servis edin.



Ev Yapımı İskender Kebap

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163727
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2022
276 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram yağsız dana kıyma
3 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet rendelenmiş soğan
Yarım çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
Sos İçin:
2-3 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Tırnak pidesi
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı
3 adet közlenmiş sivri biber
Yoğurt

Döner için tüm malzemeyi geniş bir kabın içine alıp iyice yoğurun. Harca dört parmak yüksekliğinde ve rulo olacak biçimde şekil verin. Streç filme sarıp buzdolabında bir gece bekletin. Sos için rendelenmiş domatesi, tereyağını, salçaları, karabiber ve tuzu tencereye alıp pişirin. Pideleri küp doğrayarak fırın kabına dizin. Kıymalı harcı buzdolabından çıkarıp oda ısısında çok bekletmeden dilimleyin ve pidelerin üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üzerine sosu gezdirin. Eritilmiş tereyağı döküp yoğurtla birlikte servis yapın.



İskender

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc165405
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2022
348 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket hazır döner
Sosu için:
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ketçap
Tuz
Karabiber
Kekik
Servis için:
Yoğurt
Biber
Domates

Hazır paket döner ısıtılır.
Sosu için, tereyağı eritilir, ezilmiş sarımsaklar çevrilir. Bütün malzeme ilave edilip kavrulur ve kaynar su ile açılıp pişmeye bırakılır.
Sos pişince döner etlerinin üzerine gezdirilir.
En son olarak bir tavada tereyağı yakılır, iyice kızan tereyağı döner sosunun üstünden dökülür.
1 kaşık yoğurt, közlenmiş sivri biber ve közlenmiş domates ile servis edilir.



Evde İskender

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179390
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2024
74 defa indirildi / yazdırıldı




400 gr dana eti
3 yemek kaşığı salça
Sarımsaklı yoğurt
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kekik

Dana etimizi yaprak yaprak doğrayıp ocağa alıyoruz. Yumuşayana kadar pişiriyoruz. Tuz ve kekiği ekliyoruz. O arada Salçamızı ayrı bir tencerede sıvı yağ ile kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sonra üstüne 1 su bardağı su, tuz, karabiber ve kimyon döküp koyu kıvam alana kadar karıştırarak kaynatıyoruz. Ayrı bir kapta Sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz.
Servis yaparken fırından çıkmış ekmekleri bir porsiyonluk tabağa alıp önce sarımsaklı yoğurdu sonra da salçalı sosu üstüne gezdiriyoruz. Peşine yaprak etimizi diziyoruz.
Dilerseniz yanına tereyağında domates ve biber kızartıp yanına koyabilirsiniz.


Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 11.09.2024






Ev Usulü İskender Tarifleri Kebaplar



(9 adet Ev Usulü İskender 133,441 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort