|
Ev Kurabiyesi |
|
Döner
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.06.2006
Mesajlar: 86 Şehir: Haymana |
Kısa URL: https://ml.md/lc4794
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2006
3,620 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
3 yumurta (bir yumurta sarısı üzerine),
2 su bardağı yoğurt,
2 su bardağı sıvı yağ,
2 su bardağı şeker,
1,5 tatlı kaşığı karbonat,
1su bardağı fındık,
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Malzemeleri bir kaba koyarak (üzeri için bir yumurtanın sarısını ayırın) hepsini yoğururken, ununu hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde ekleyin. Hamuru istenilen yumuşaklığa getirin. Sonra cevizden biraz daha büyük parçalara ayırarak yuvarlayıp tepsiye dizdikten sonra üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürerek ısıtılmış fırına verin. 180 derecedeki fırında pişirin. Kurabiyeler kızarıp piştikten sonra fırından alın, soğuyunca servise hazırdır.
ML® Hilal Kurabiye için tıklayın
|
EV KURABİYESİ |
|
ahugökşen
Aşçı
Kayıt: 16.05.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Afyon |
Kısa URL: https://ml.md/lc23856
Gönderme Tarihi: 16.May.2008
3,086 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
125 gr tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
aldığı kadar un
1 pay bardağı şeker
yarım paket kabartma tozu
Yapılışı:
Tereyağını, yumurta, yoğurt, şeker, kabartma tozu ve unu koyup yoğurunuz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elle yuvarlak bir beze yapıp hafif yassılaştırıp tepsiye yerleştirin. Kızgın fırına verin.
|
Ev Kurabiyesi |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7735
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2006
3,029 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 adet yumurta,
1 çay bardağı yoğurt,
1 paket margarin,
1 çay bardağı şeker,
yarım paket kabartma tozu
yetecek kadar un.
Hazırlanışı:
Porselen bir kaba hafifçe eritilmiş margarin konulur. Üzerine yumurta kırılır. Ezilmiş yoğurt, şeker ve kabartma tozu dökülür. 4-5 kere karıştırılır. Üzerine azar azar un dökülerek yoğrulur. Yumuşak bir hamur yapılır. Ceviz iriliğinde parçalar koparılıp yuvarlak bezeler yapılır ve içi yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış, orta dereceli fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
|
EV KURABİYESİ |
|
Afitap
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2009
Mesajlar: 38 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc46814
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2010
2,992 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1 su bardağı yağ
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı şeker
3 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu
alabildiği kadar un
YAPILIŞI
Geniş bir kapta yumurta ile şekeri, şeker eriyinceye kadar karıştırınız. Yoğurt, yağ, limon suyunda erittiğiniz karbonatı koyup karıştırınız. Unu ilâve ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız. 10 dakika dinlendirip, iki ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle hafif bastırarak yuvarlak şekil veriniz. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı diziniz. Orta hararetli fırında altını üstünü hafif pembe renkte pişiriniz. Soğuyunca tepsiden alıp, servis tabağına diziniz ve servis yapınız.
|
EV KURABİYESİ |
|
Behzat Şendilli
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2007
Mesajlar: 27 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc19697
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2007
2,900 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
1/2 paket margarin,
2 adet yumurta,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı şeker,
1 paket küçük margarin,
aldığı kadar un,
1/2 kabartma tozu
Yapılışı:
1- Margarini hafifçe eritip içerisine bir yumurtayı, ezilmiş yoğurdu, şekeri, kabartma tozunu koyup hepsini karıştırınız.
2- Bu karışıma yavaş yavaş unu koyup kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur yapınız.
3- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elle yuvarlak bir beze yapıp hafif yassılatıp bir tepsiye diziniz.
4- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kızdırılmış orta hararetli fırında altını üstünü pembe renkete pişiriniz.
NOT: Bu hamura isterseniz çekilmiş veya iri kıyılmış badem, ceviz fındık v.s. gibi koyarak çeşitli lezzette büsküvi yapabilirsiniz.
ML® Tıknaz Kurabiye için tıklayın
|
EV KURABİYESİ |
|
takdim
Aşçı
Kayıt: 02.04.2011
Mesajlar: 17 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc63083
Gönderme Tarihi: 11.May.2011
2,534 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yumurta
8 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı yoğurt
4 kahve fincanı yağ
1 kahve kaşığı karbonat
1 kilo un
Bir yumurtanın akını ayırarak, diğer yumurtaları bir kaba kırınız. Şeker de koyarak elle çırpınız. Erimiş yağ, yoğurt, karbonat da ilâve ederek, aldığı kadar da un koyup, yumuşak bir hamur elde ediniz. Elde ettiğiniz hamurlardan yumurta kadar parçalar koparıp, iki avuç içerisinde hafifçe yassıltınız veya merdane ile açıp, bardakla kesiniz. Bunu önce yumurta akına sonra toz şekere bulayarak, hafif yağlanmış tepsiye dizerek, fırında kızartınız.
|
Ev Kurabiyesi |
|
sadıka
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2011
Mesajlar: 38 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc64535
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2011
2,484 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kahve fincanı eritilmiş margarin
3 kahve fincanı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 kahve fincanı yoğurt
6 kahve fincanı un
1 adet yumurta
1 kahve fincanı çekilmiş fındık
Bir kapta eritilmiş margarini, pudra şekerini, kabartma tozunu, yoğurdu, unu ve yumurtayı karıştırın. Yumuşakça bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Hafifçe bastırıp çekilmiş fındığa batırın. Yağlanmış tepsiye dizip 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
|
Ev Kurabiyesi |
|
Balbaba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.07.2011
Mesajlar: 45 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc73720
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2012
2,246 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
1 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz içi
100 gram tereyağı
Unu ve yağı elinizle kumhaline getirin. Üzerine şekeri, kıyılmış cevizi ekleyin. Son olarak kabartma tozunu ve yumurtaları ekleyin.Hamuru yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayıp fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika pirin. İstenirse üzerine şeker serpilebilir, yumurta sarısı sürülebilir. Bu kurabiyeleri kavanozda 2 hafta bayatlamadanbekletebilirsiniz. Üzüm ya da çikolata parçalarıyla da hazırlanabilir.
|
Ev Kurabiyesi |
|
hızır ç.
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2014
Mesajlar: 26 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc96515
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2014
2,069 defa indirildi / yazdırıldı
|
3,5 su bardağı un
2 yumurta
4 çorba kaşığı tereyağı
2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya ve kabartma tozu
1,5 çay bardağı pudra şekeri
Derin bir kabın içinde sıvı yağ, yumurta ve tereyağını iyice ezin. Üzerine pudra şekerini döküp karıştırmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu ve unu eleyip karışımın üzerine ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın. İstediğiniz şekillerde tepsiye dizin. Fırın tepsisine dizip 170 derecedeki fırında 25 dakika pişirip çıkartın.
|
|