| 
 
 
 | 
Ev Kebabı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99274 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2014 
1,704 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta
 
3 adet domates
 
4 adet soğan
 
2 çorba kaşığı kekik
 
1 bağ maydanoz
 
2 bardak su
 
2 tane yufka
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
200 gr margarin
 
600 gr kuşbaşı et
 
 
Et küçük küçük doğranıp bir tencereye alınır. içene margarin, rendelenmiş soğan ve kekik eklenip etler suyunu çekene kadar pişirilir. Domatesler kabukları soyup ceviz büyüklüğünde doğranır. Etler, bir bardak sıcak su ilave edilip ağzı kapatılarak kaynamaya bırakılır. Suyunu çektiğinde ocaktan alınır. Kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber eklenip karıştırılır. Yufkalar 4'e bölünür ve her birinin ortasına et konup zarf şeklinde katlanır, yufkalrın açılmaması için uçlarına yumurta sürülür, yağmış tepsiye dizilir orta dereceli fırında kızarana dek pişirilir.
  
 | 
Ev Kebabı | 
  | 
hamiyet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2011 
Mesajlar: 52 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68443 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2011 
1,901 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 parça dana antrikot
 
1 adet küçük boy soğan
 
4 çorba kaşığı sıvı yağ
 
4 adet bostan patlıcanı
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı süzme yoğurt
 
3 adet orta boy domates
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Yeteri kadar su
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
 
Eti; doğranmış soğan, sıvı yağ, tuz ve karabiber karışımında bir gece buzdolabında bekletin. Tavada arkalı önlü pişirin. Közlenip kabukları soyulmuş patlıcanları tuz ve karabiber ekleyerek bir çorba kaşığı tereyağında pişirin. Ocaktan alıp iki çorba kaşığı süzme yoğurt ekleyin. Küp küp doğranmış domatesleri karabiberle zeytinyağında soteleyin. Kalan yoğurdu, tuz ve karabiberle çırpın. Eti dilimleyin, bir çorba kaşığı tereyağı ve pul biber ekleyerek hafifçe soteleyin. Servis tabağına patlıcanı koyup üzerine eti yerleştirin. Domates sosunu ve çırpılmış yoğurdu üzerine gezdirin.
  
 | 
Ev kebabı | 
  | 
bulamaç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.07.2005 
Mesajlar: 66 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5742 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2006 
2,236 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram yağsız kuzu eti
 
1 su bardağı süzme yoğurt
 
2 küçük pide
 
3 kaşık tereyağı
 
Tuz, karabiber, kırmızı biber
 
 
Eti döner gibi ince ince kasabınıza kıydırın. Teflon tavaya hafif yağ sürerek etlerin her iki tarafını kızartın. Tuz ve karabiber serpin. Pideleri kuşbaşı doğrayarak iki kaşık yağda kavurun. Servis tabağına çıkartın. Üzerine az su ile ezilmiş süzme yoğurdu dökün. Yoğurdun üzerine kızarmış ekmeği dizin. En üste kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |