| 
 
 
 | 
Lavaş Cipsi | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155522 
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2021 
416 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet lavaş ekmeği – tortilla
 
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 tutam pul biber
 
2 tutam kırmızı toz biber
 
2 tutam kuru nane
 
2 tutam kuru kekik
 
2 tutam sarımsak tozu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Salsa Sosu:
 
2 adet domates – iç çekirdekleri çıkartılmış
 
½ adet kırmızı soğan
 
5-6 dal kişniş
 
Tuz
 
Karabiber
 
2-3 damla limon suyu
 
2-3 damla üzüm sirkesi
 
Yoğurt Sos:
 
1 kase süzme yoğurt
 
2-3 damla limon suyu
 
 
Lavaşları üçgen kesin. Bir kasede baharatlar ve zeytinyağını karıştırın. Lavaşları içine koyup harmanlayın.
 
Fırın tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin.180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
 
Yanında salsa sos ve yoğurt ile servis edin.
 
Salsa Sos için, domates ve soğanları küçük doğrayın. Kişnişleri kıyın. Tüm malzemeleri bir kasede karıştırın, lavaş cipslerinin yanında servis edin.
 
Yoğurt Sos için, süzme yoğurt ve limon suyunu karıştırıp, lavaş cipslerinin yanında servis edin.
 
 
 
  
 | 
Lavaşlı Cips | 
  | 
Su Damlası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2015 
Mesajlar: 36 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132724 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2018 
984 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5-6 adet lavaş ekmeği
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızı biber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı pul biber
 
 
Lavaş ekmeklerimizi istediğimiz boyutta kare veya üçgen dilimler halinde kesiyoruz.
 
Geniş bir kabın içine malzemelerimizi alıp iyice çırptıktan sonra, lavaşlarımızı hazırladığımız sosa bulayıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize üst üste gelmeyecek şekilde sıraladıktan sonra önceden ısınmış 200 derece fırında 5 dakika kadar kızartıp fırından çıkarıyoruz.
 
Soğuduktan sonra servis ediyoruz.
  
 | 
Lavaş Cips | 
  | 
bıçkın 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2017 
Mesajlar: 30 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124928 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2017 
1,230 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
25 gr sanayagı
 
2 su baradagı un
 
1 çay kaşıgı tuz
 
1 çay kaşıgı kuru maya
 
1 yemek kaşıgı toz şeker
 
1 su bardağı su
 
 
Unu bir kaseye eleyin. Tuz, maya, şeker, margarin ve suyu ekleyip yoğurun.
 
İçine birer tutam baharat ekleyip tekrar yoğurun. Üzerini örtüp 1 saat bekletin.
 
Hamuru yağlı kağıt üzerine alıp merdane ile tepsi büyüklüğünde ince açın.
 
Üzerine baharatları serpiştirin. Hamuru rulet ile üçgen şekilde kesip kağıt ile birlikte tepsiye aktarın.
 
180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika veya üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
  
 | 
Ev Yapımı Cips | 
  | 
mütoo 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.08.2016 
Mesajlar: 27 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118926 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2016 
2,207 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Necla Şölen
 
 
4 adet tortilla (kalın lavaş)
 
3/4 çay bardağı zeytinyağı
 
2 çay kaşığı toz kırmızı biber
 
2 çay kaşığı kekik
 
2-3 diş dövülmüş sarımsak
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Tortillaları 3x3 cm büyüklülüğünde kareler şeklinde kesin. Bir kaseye yağı, baharatı ve sarımsağı koyup iyice karıştırın. Doğranmış tortillaları baharatlı yağın içine koyup her tarafına bulaşmasını sağlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye tortillaları serin ve fırında iyice kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Lavaştan Cips | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102367 
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2014 
2,233 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet kepekli lavaş ekmeği ya da 3 adet hazır kepekli köy yufka
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
İstenilen baharatlar
 
5 çorba kaşığı sarımsaklı yoğurt batırmak için
 
 
 
Öncelikle lavaş ekmeklerini ya da hazır yufkaları üçken şekillerde kesin. Kesilen üçgenlerin her tarafını zeytinyağı ve isterseniz baharatla tatlandırın. Fırın kabına yerleştirip 160 derecede 20 dakika kızartın. Çok yakmadan hem kuru hem de iyi pişmiş olmasını sağlayın. Soğuyunca yanında sarımsaklı yoğurtla ikram edin.
  
 | 
Lavaştan Cips | 
  | 
sarı yaldız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.10.2014 
Mesajlar: 46 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102366 
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2014 
2,144 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet lavaş ekmeği
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
 
1 çay kaşığı kekik
 
 
Lavaş ekmeklerini uzun şeritler halinde kesin. Sonra üst üste koyup üçgen şeklinde kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyup fırında 10 dakika kızartın. Hemen üzerine baharatları serpin ve zeytinyağını gezdirip elinizle harmanlayın. Tekrar fırına verip beş dakika daha pişirin.
  
 | 
Ev Cipsi (lavaştan) | 
  | 
Bahar At 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.05.2011 
Mesajlar: 46 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63679 
Gönderme Tarihi: 31.May.2011 
2,737 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
2 adet lavaş ekmeği
 
6 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
Tuz, karabiber
 
Sosu için:
 
1 çay bardağı süzme yoğurt
 
1 çay bardağı labne peyniri
 
2 diş sarımsak 
 
 
Lavaş ekmeğini şeritler halinde kesin. Bu şeritlerden küçük üçgenler yapın. Fırın tepsisine koyup üzerine baharatları ve zeytinyağını ekleyin, elinizle karıştırın. Yufkaların her tarafı baharat ve yağ olmalı. Daha sonra 200 derecedeki ısıtılmış fırına koyup 15 dakika pişirin. Sosu için gereken malzemeyi bir kapta karıştırın ve fırından çıkan ev cipsini sosu ile servis yapın. İstenirse üzerine çörekotu veya susam da koyabilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |