|
Ev Yapımı Çikolata |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167166
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2022
132 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
2 yumurta
3 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 çay bardağı mısır nişastası
½ paket margarin
Geniş bir tavada kısık ateşte margarini eritin. Üzerine birer birer malzemeleri ekleyip çırpıcıyla karıştırarak pişirin. Malzemeyi yuvarlak silikon buz kalıplarına dökün. Buzdolabında donmalarını bekleyin ve hediye kutusuna dizin.
Not: Dilerseniz dondurduğunuz çikolataları çikolata sosuna, ardından fındık, şekerleme ya da hindistancevizine batırarak süsleyebilirsiniz.
|
Ev Yapımı Çikolata |
|
toybelen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2020
Mesajlar: 32 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc154024
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2020
497 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram kakao yağı
100 gram pudra şekeri
6 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı süt tozu
Az miktarda tuz
Ev yapımı çikolata için öncelikle tüm malzemelerinizi hazırlayın. Ardından kakao yağını benmari usulüyle eritin. Yağı kesinlikle sıcak suyla buluşturmayın.
Kakaoyu kakao yağının içerisine ilave edin ve ardından ikisini karıştırın.
Karışımın içerisine süt tozunu ekleyin. Bu daha yumuşak bir çikolata tadı elde etmeni sağlayacak ve çikolatanın kıvamını güzelleştirecek. Süt tozunun yağ karışımıyla bütünleşmesini sağlayın.
Kakao yağı, süt tozu ve kakao bütünleştiğinde pudra şekerini ekleyin. Pudra şekerini, süt tozlu, erimiş ve kakaoyla buluşmuş yağın içerisinde eritin. Şekerin iyice eridiğinden emin olun, çünkü şeker erimezse çikolatanın içerisinde tane tane kalabilir.
Tüm malzemelerin bütünleşmesini sağladıktan sonra çikolata hazır. Düzenli aralıklarla karıştırarak çikolatanın ılımasını sağlayın.
Ilımış çikolatayı istediğiniz kalıba dökerek şekil verebilirsiniz. Kalıba döktüğün çikolatayı buzluğa koy ve çikolataların en az 2-3 saat, mümkünse bir gece buzdolabında beklemesini sağla. Ev yapımı çikolatanız hazır.
|
Evde Çikolata |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108273
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2015
1,789 defa indirildi / yazdırıldı
|
9 yemek kaşığı un
9 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta
Yarım paket margarin
Margarin harç tüm malzemeleri karıştırın. Eritilmiş margarini katın. 20 dk. çırpın. Buzdalabı kalıplarına döküp buzdolabında 15 dk. dinlendirin.
|
Ev Çikolatası |
|
hümaşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.01.2014
Mesajlar: 42 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc94828
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2014
2,224 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram çiğ krema
200 gram bitter çikolata
2 paket vanilya
4 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı pekmez
4 çorba kaşığı tahin
1 çay bardağı kıyılmış toz fındık
Tencereye çiğ kremayı döküp ısıtın ve içine bitter çikolatayı ekleyip karıştırıp ocaktan alın. Bu sosu buzdolabına alın ve koyulaşması için 2 saat bekletin, koyu krema kıvamına gelecektir. Sonra içine kıyılmış fındık, vanilya ve tahin pekmezi ekleyip karıştırın. Bu karışımdan küçük toplar yapın ve kakaonun içine atıp yuvarlayın. Buzdolabında bekletip kahvenin yanında ikram edin.
Fotoğraf "toybelen" tarafından gönderildi. 09.11.2020
|
Ev Çikolatası |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12813
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2007
2,353 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kahve fincanı toz şekeri
6 kahve fincanı kakao
1 tutam vanilya
2 çorba kaşığı süt, (sütsüz yapmak isteyenler su kullanabilirler)
1 tutam tarçın veya kişniş tozu
Koyu kahve renkli olan kakaodan yukarıda belirtilen miktarda alınır ve porselen bir kâseye boşaltılır. Bunun İçine toz şekeriyle vanilya, tarçın veya kişniş tozu, süt katılır, iyice karıştırılır. Yayvan bir tencere ateşe oturtulur. İçine porselen kâsenin dörtte üçünü aşmayacak kadar su konur. Su kaynamaya başlayınca porselen kâse bu kaynar suyun içine oturtulur ve şeker iyice eriyinceye kadar karıştırılarak benmaride boza kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Beri yanda şekilli küçük kalıplar veya düz bir kalıp hafifçe yağa bulanır. Sonra yağa bulanmış bir kaşıkla kâsedeki çikolata alınır ve bu kalıplara boşaltılarak soğuk bir yerde sertleştlrilir.
Çikolatalar sertleşince kalıplarından çıkarılır ve bir tabağa konarak servis yapılır.
Fotoğraf "toybelen" tarafından gönderildi. 09.11.2020
|
|